muszynianka 0 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Mam kilka na oku, więc byłbym wdzięczny za opinie, który z nich będzie najlepszym wyborem. Oczywiście jeśli macie jakieś inne propozycje, spełniające moje wymagania, to mile widziane.Moje wymagania:-cena do ok 800zł-dotykowy, w miarę duży ekran ( 4,5 do 5,5 cali mniej więcej)-niech płynnie chodzi, nie tylko przez pierwszy miesiąc używania-dobry aparat i wideo (obecnie mam lg L7 i jest dla mnie niezadowalający, więc chcę relatywnie wyraźnie lepszy)-bateria powinna wytrzymać cały dzień bez ładowania, a przy oszczędzaniu baterii ze 2 dni.-nie jestem pewien co do systemu (słyszałem, że WP jest płynniejszy od Androida i mniej się tnie, ale jest na niego mniej aplikacji i ogólnie mniej funkcjonalny)-Iphone odpada-nowy, na gwarancji (łatwo realizowalnej, a nie po wysłaniu na drugi koniec Polski albo i dalej) -kupić mogę zarówno przez internet jak i w sklepach typu Media Markt Mam na oku:ASUS Zenfone 5LG G3 SLG L90LG L9 IINOKIA Lumia 735SAMSUNG Galaxy Grand 2SAMSUNG Galaxy S IIISONY Xperia T3PENTAGRAM X5 ProJak wspomniałem wcześniej, aktualnie mam LG L7 i rzeczy, które mnie denerwują i których nie chcę w nowym telefonie to: zamulanie systemu po ok 2 latach od kupna (nie pomagały hard resety i odinstalowywanie aplikacji), słabej jakości zdjęcia i wide Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Z podanych wyżej bez zastanowienia G3s. Cytuj Link to post Share on other sites
dafdaf 2 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Moim zdaniem najlepsza z tych wszystkich jest Lumia 735. Osobiscie także poszukuję telefonu do 800zł i jak narazie jest ona u mnie na pierwszej pozycji. Brałbym również pod uwagę ZenFona 5, ale słaba bateria dosć monco go eliminuje ;/ 2 Cytuj Link to post Share on other sites
VanteTiVi 7 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Z wymienionych? brałbym s3 Niekompetencja. Nowaj Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 S3 ? Stary model bez wsparcia już od dłuższego czasu Zastanawiałbym się pomiędzy G3s, Zenfone 5, L735 i T3 Teraz musisz zdecydować, ktory system wolisz Cytuj Link to post Share on other sites
muszynianka 0 Napisano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 (edytowane) A S3 LTE? Właśnie sprawdziłem i jest w podobnej cenie, a ma 2x więcej ramu niż zwykły S3. A co do systemu, słyszałem, że WP jest strasznie ubogi w aplikacje. Wiecie może, czy dostępne za darmo i dobrze, płynnie działające są: -jak dojadę, -jakiś czytnik pdf, doc, xls, -opera mini, -latarka (ta, która świeci LED aparatu), -dobry budzik podobny do SleepAsAndroid, -klient pocztowy, który może odbierać poczte z gmaila, -youtube albo coś, co pozwala oglądać filmy z YT, -Google Translate albo coś podobnego? Edytowane 15 Lutego 2015 przez muszynianka Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Specyfikacja niezla, ale lollipopa nie dostanie, a touchwiz zamuli po paru miesiącach. To już bym wolał poszukać Zenfone 5 wersja z 2gb ramu Cytuj Link to post Share on other sites
VanteTiVi 7 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Skoro masz S3 LTE do wyboru to bierz i się nie zastanawiaj. Lolipopa nie dostanie ale lada dzień wyjdzie custom rom i masz lolipopa w 5 minut Niekompetencja. Nowaj Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Z wymienionych? brałbym s3 S3 zamiast G3s, padłem. NIE ZNASZ SIĘ - MILCZ! ale lada dzień wyjdzie custom rom i masz lolipopa w 5 minut Znowu Ty, znowu z customami wylatujesz.. Autorowi, który wyraźnie nie ma zbyt wielkiego pojęcia na temat telefonów. Tylko czekam, aż dostaniesz bana. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
muszynianka 0 Napisano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 No z tego, co patrzyłem to S3 LTE ma też lepszego procka niż G3 S i Zenfone. A np. Nova Launcher nie poprawi sytuacji mimo braku aktualizacji? Cytuj Link to post Share on other sites
Fugens 20 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 A motorola moto g 2014 i niedługo wychodzi 2015? Cytuj Link to post Share on other sites
Factory 42 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Z podanych wyżej to XT3 albo L735, choć z nastawieniem na lumię.G3s niczym specjalnym nie różni się do g2 mini. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Różni się całkiem sporo. Ma lepszy aparat. autofokus, większą przekątną i rozdziałkę... Cytuj Link to post Share on other sites
muszynianka 0 Napisano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 A motorola moto g Właśnie nad nią też się zastanawiam i muszę się dowiedzieć jak wypada w porównaniu z galaxy S III LTE, G3S. Z Lumii już zrezygnowałem, bo chcę Androida. Trafiłem jeszcze na GoClever Insignia 550i. Ma ktoś doświadczenia z tym sprzętem? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Jak nie Lumia 735 - to LG G3S - marek jak CoClever unikaj jak ognia, słabe a w zasadzie brak wsparcia, jakość też bardzo różna. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 GoClever leży z serwisem. Czasem trzeba wysyłać co miesiąc, bo odsyłają usprawiedliwiając się, że nie mają części. Cytuj Link to post Share on other sites
mkuzmicz 3 Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Co do porównania aparatów. L735 jest najniższym modelem telefonu z optyką Carl Zeiss'a. Zostając przy PHOTO, przednia kamera posiada 5Mpx (szerokokątna - większe pole widzenia). Do tego stabilny system. Osobiście wybrałbym L735. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts