Psycho71 1 Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 mam nadzieję że to dobry dział. wczoraj pod wieczór wszystko zaczęło mi świrować. gdy przytrzymam shift strona mi się cofa 'tzn. jeśli w zakładce wpierw miałem wp.pl potem google, potem onet potem benchmark.pl i zacznę tu coś pisać i wcisnę shift [np dla otrzymania duzej litery] to cofa mnie do tyłu aż do strony którą przeglądałem w pierwszej kolejności... drugi problem to jak wcisnę ctrl zmniejsza mi stronę tak jakbym miał wciśniętą kombinacje ctrl i - lub ctrl i scroll w myszce, ale ale wyłączyłem klawiaturę i myszkę [odłączyłem usb od komputera] i uruchomiłem na telefonie teamviewer połączyłem się z komputerem, włączyłem klawiaturę ekranową uruchomiłem na nie shift i dalej działo się to samo. innymi słowy winę kontrolerów mogę wykluczyć więc co to może być [znak zapytania] bo tak się nie da funkcjonować jak ciągle mi zmienia głośność, rozmiar okien, samo mnie przesuwa na dół w folderach gdzie mam 'listę' , zmniejsza rozmiary stron, jak tylko najadę kursorem na pasek kart w przeglądarce to automatycznie je przesuwa z prawej do lewej... i wiele wiele innych niedogodności . miał ktoś kiedyś taki problem jakieś pomysły jak na to zaradzić kolejne problemy które odkrywam teraz to w momencie gdy w przegladarce lub odtwarzaczu filmów chce rozsunac pasek adresu lub wybrać z listy filmów coś to automatycznie w sekuinde scroluje mi w dół i od razu zamyka pasek... Cytuj Link to post Share on other sites
Hipochondryk 1 Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Jaka przeglądarka ? Proponowałbym przeskanować komputer. używając np.R-kill, AdwCleaner, combofix, malwarebytes, ccleaner(zarówno rejestr jak i tempy), a na końcu normalnym antywirusem. Z Panelu sterowania pousuwać wszelkie podejrzane programy oraz tolbary. zobacz w MSCONFIG w sekcji uruchamianie czy nic Ci nie uruchamia się z systemem zbędnego. Jeśli nie pomoże będziemy się dalej martwić. Cytuj Link to post Share on other sites
Psycho71 1 Napisano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 każda przeglądarka, każdy program, każde okienko windowsa, wszędzie tam gdzie coś można przewinąć, przesunąć czy zmniejszyć coś za pomocą crtl - lub crl i sroll down myszki tak robi. w grach moja postać np. ciągle biegnie lub ciągle kuca. broń się ciągle zmienia tak jak bym ciągle scrollował. malware już przeskanowałem i nic nie wykryło, teraz pobrałem avasta i od 20 minut leci skan. jeszcze 67 procent mu zostało do końca. toolbarów itp żadnych nie ma bo uważam żeby śmiecia nie instalować. tak właściwie to od tygodnia niczego i tak nie instalowałem z programów itp, tylko jedną grę ze steam'u the long dark. Cytuj Link to post Share on other sites
Hipochondryk 1 Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 trochę w nie tej kolejności. Przypuszczam że jakiś syf Ci wpadł. Spróbuj użyć programów w zadanej kolejności jak po użyciu wszystkich nie pomoże to będziemy szukać dalej. Cytuj Link to post Share on other sites
Psycho71 1 Napisano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 zrobiłem... nadal jak przytrzymam shift to cofa mi strony do poprzedniej, a przy ctrl zmniejsza mi rozmiar strony a to tylko przeglądarka. chyba zrobie format c... potem bede myslał co doalej. zaras sie wkur to juz 5 raz jak to pisze bo sie zapominam, klikam shift i strona mi wraca do głównej strony forum. :sciana: :sciana: :pomocy: :pomocy: mam ssd'eka wiec bez oporów sformatowałem go [Plextor M5S 128GB], botowanie ustawiłem na płytkę, zainstalowałem win7, odpalam, kompa i co [znak zapytania], nadal [wykrzyknik] to samo. ciągle ctrl i shift działają tak jak bym używał do nich klawiszy plus i minus albo scrolla w myszce. czy to oznacza że coś się ze sprzętem stało [znak zapytania], mobo, hdd [znak zapytania] w ten sposób nie mam jak funkcjonować. ikony na pulpicie mam maksymalnie małe bo gdzie nie wejde wszystko z automatu sie scrolluje, zmniejsza, przesuwa w prawo. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts