severn 54 Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 OCZ MxS będzie trochę cichszy ponieważ ma większy wentylator, ale OCZ SxS2 będzie pracował pod niższym obciążeniem, więc obydwa będą tak samo ciche. Głównie różnią się tylko tym, co wymieniłeś. Cytuj Link to post Share on other sites
Makaron-25 0 Napisano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2010 a ile ma OCZ MXS na lini 12v bo procek to chyba 125W i karta 150W to jest 275W + pierdoły to niech wyjdzie 350W. Ile na lini ma MxS i SxS2? Mxs 500W ma 432W na 2 liniach 12v a SxS2 ma 600W na 4 liniach. Więc prądu starczy. MxS ma odpinane kable i podobno jest cichszy. Więc ja już sam nie wiem który. Kompa składam z myślą żeby był cichy, ale jak niema zauważalnej różnicy w głośności to bym wziął SxS2 ale niech wypowiedzą się ci co mają. Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 sxs2 będzie mniej obciążony, więc te komponenty w zasilaczu mocno grzać się nie będą co za tym idzie wentylator nie będzie pracował na wysokich obrotach, aby je schłodzić. Cytuj Link to post Share on other sites
Makaron-25 0 Napisano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Czyli brać SxS2 600W?? A reszta zestawu ok?? Prócz monitoru bo ten zostaje. Ramy mogą być tak dobrane? Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Zasilacz brać SxS2 600w, monitor jak chcesz, ale pamięci wziąłbym takie http://www.agito.pl/pamieci/ocz-ddr3-du ... 366:300060 Są trochę droższe, ale mają bajeranckie radiatorki i pracują na niskich napięciach. Reszta zestawu OK. Cytuj Link to post Share on other sites
Makaron-25 0 Napisano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2010 No to sprawę zasilacza i monitora mamy załatwioną. Dodam że zakupy w ram.net już zrobiłem więc możliwe tylko poprawki w agito. Co do ramu to się z tobą nie zgodzę bo goodramy mają napięcie 1.5v a ocz 1.65v więc oznaczenie low voltage jest tutaj dla mnie bezsensu. Goodramy nie podkręcone chyba sięnie grzeją tak mocno żeby wymagały radiatorków, co nie? Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Radiatory mają służyć tylko jako bajer ew. przy mocniejszym OC mają je chłodzić. oodramy nie podkręcone chyba sięnie grzeją tak mocno żeby wymagały radiatorków, co nie? Tak jak mówiłem wyżej bardziej one są jako bajer Obojętnie które weźmiesz i tak nie będzie różnicy (chyba że inny wygląd) Cytuj Link to post Share on other sites
Makaron-25 0 Napisano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2010 ale goodramy kupuje 2 sztuki po 2gb a nie zestaw w dualu. Mam rozumieć że to będzie działać tak samo? Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Będą ze sobą współgrały. Cytuj Link to post Share on other sites
Makaron-25 0 Napisano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2010 To by było na tyle bo reszta według mnie ok. Jak mi przyjdzie paczka z ram.net to zamówię w agito. Dzięki severn za pomoc. Odwdzięczyłem ci się pochwałami. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts