Ozored 176 Napisano 11 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Witam, Do tej pory używałem Xonar DG ale dziś po podmianie z ciekawośći na audigy 2, doszedłem do wniosku że DG jest średni do Superluxów hd681. Na audigy 2 pojawił się bas, troche góra się przytemperowała i dźwięk przestał być do bólu szczegółowy. Czy X-fi platinum, gamer albo music mają może podobną charakterystykę do audigy 2 ? Czy w ogóle jest warto się przesiadać z Aud 2 na podane modele ? Jeśli nie to jaki pierwszy sensowy upgrade byłby zauważalny w jakości dźwięku ? Audigy 2 jest w porządku ale jak dla mnie to trochę się pasma mieszają w momentach gdzie jest dużo dźwięków i muzyka potrafi się zlać w jedno. Czy moze zamiast inwestować w kartę to lepiej zainwestować w hd681 Evo mk2 ? Pozdrawiam i proszę o pomoc z tym problemem Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13233 Napisano 11 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Według mnie nie ma sensu inwestować w nowsze modele. Dla mnie Audigy 2 grało lepiej niż obezna Zetka. A do zmiany zmusił mnie brak pci. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 11 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Jeśli nie to jaki pierwszy sensowy upgrade byłby zauważalny w jakości dźwięku ? kolejny krok gdzie można coś odczuć sensownego to FiiO Olympus 2 oczywiście w muzyce , w grach to może być trochę mniej doczuwalne. Audigy 2 jest w porządku ale jak dla mnie to trochę się pasma mieszają w momentach gdzie jest dużo dźwięków i muzyka potrafi się zlać w jedno. kulejąca separacja, to normalna rzecz w tych kartach nawet w X-Fi, dlatego między innymi część Xonarów jest po prostu lepsza. Czy moze zamiast inwestować w kartę to lepiej zainwestować w hd681 Evo mk2 ? to jest raczej skok w bok. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 11 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Czyli mówicie że x-fi raczej sobie odpuścić i lepiej dozbierać do czegoś sensownego? Takie x-fi titanium za 100 zł jakbym dorwał to nie byłby lepszy w separacji od audigy 2 ? Ewentualnie jakiś xonar powyżej DG który przypasowałby dźwiękowo do hd-681 ? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Czyli mówicie że x-fi raczej sobie odpuścić i lepiej dozbierać do czegoś sensownego? tak. Takie x-fi titanium za 100 zł jakbym dorwał to nie byłby lepszy w separacji od audigy 2 mniej więcej ta sama separacyjna liga, aczkolwiek jakie to dokładnie Audigy 2 ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 dokładnie to jest SB0240. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 ogólnie masz dwa rozwiązania 681 EVO i Xonar DG albo 681 HD i Olympus 2 . Powiem ci szczerze ,że ciężko mi stwierdzić co będzie dla ciebie lepsze ale skoro z Xonara DG byłeś zadowolony w pewnym aspekcie,to może będzie najlepiej skierować się w kierunku ocieplenia/przyciemnienia jakie daje EVO. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts