punk_2 0 Napisano 11 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Witam, Sam nie wiem czy to poważny problem ale jednak chce go rozwiązać , a mianowice dotyczy buczenia głośników w monitorze: Podłaczylem sobie grafikę z monitorem kablem hdmi oraz dzwiękowa z monitorem jackiem . Po włączeniu komputera wszystko działa jak należy: dźwięk w systemie , dźwięki po uruchomieniu muzyki czy filmu tez ok,, ale gdy tylko włączę grę , np. DA:I, przez głośniki monitora wydostaje się dziwne buczenie:-/ problem ten nie występuje , gdy słuchawki są podłączone bezpośrednio do karty dźwiękowej . Gdzieś znalazłem informacje, ze przyczyna jest praca grafiki pod obciążeniem (gra), gdyż wtedy ma dużo większe odświeżanie i wywołuje "fale" których efektem jest to buczenie w głośnikach monitora;-/ czy to prawda ? Czy można coś z tym zrobić ? Dzięki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
kwarc21 3 Napisano 11 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 (edytowane) Hej,z tego co piszesz masz głośniki wbudowane w monitor to po co podłączasz dźwięk kablem jack?Jak masz monitor podłączony kablem HDMi to on przesyła też dźwięk.Przełącz dźwięk w urządzeniach do odtwarzania na Nvidia High Difinition Audio i sprawdź.Mam tak podłaczone tylko że na tv LG. Edytowane 11 Lutego 2015 przez kwarc21 Cytuj Link to post Share on other sites
Ganster 113 Napisano 11 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Kabel hdmi również przesyła dźwięk i jak i obraz. Cytuj Link to post Share on other sites
punk_2 0 Napisano 11 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Hmm w sumie to nie wiem dlaczego tak nie sprawdziłem sadziłem ze kabel hdmi podpięty do grafiki przesyła jedynie obraz a nie dźwięk z karty dźwiękowej , to wynika pewnie z mojej nie wiedzy :-( Cytuj Link to post Share on other sites
Ganster 113 Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Kto pyta ten nie błądzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts