Skocz do zawartości

Pamięć RAM do 300zł - pytania.

Recommended Posts

Witam. Aktualnie posiadam RAM Spectec 4x2GB 666MHz (nie podam teraz dokładnego modelu, a potrzebuję szybkiej odpowiedzi). Nasuwa mi się pytanie - mam system 64-bitowy i czy warto jest wymieniać RAM? Głównie gram w gry, czasami zdarzy mi się coś renderować ale to maksymalnie raz na miesiąc. Mam problemy z grą Battlefield 4, zacina mi się system podczas grania i muszę restartować komputer (o dziwo tylko w BF4). Jeżeli warto, to moglibyście podać jakieś propozycje pamięci (4x2GB lub więcej) do 300zł? Sam znalazłem http://www.komputronik.pl/index.php/product/247851/Elektronika/Sprz%C4%99t_komputerowy/GOODRAM_DDR3_2x_4GB_1866MHz_CL9_Play.htmlpodobno dobre. Czekam na odpowiedzi, jutro mają zacząć "wysyłkę" z komputronika i chcę szybko edytować zlecenie (mam jeszcze trochę czasu).

Muszę sprawdzić mobo....

Bierz i nawet się nie pytaj.

A tak w ogóle jakim cudem 666 wlazły ci do tej płyty[Asrock Z77 Extreme4] ? bo to aż zastanawiające jest xD

Choć osobiście nie lubię GoodRama bo mi kiedyś padły

Za to Kingstony nieźle się sprawowały.

Edytowane przez KuroGa
  • Popieram 1

Nie byłem świadomy tego, że mam tak słabe te RAMy - jeszcze z "gotowca". Kupiłem płytę i działały więc uznałem, że jest ok. Czyli ten GOODRAM będzie w miarę dobry jak na swoją cenę? Zauważę jakąś różnicę w płynności gier, działania systemu itp.? I czy te pamięci, które podałem powyżej są takie same jak te (http://proline.pl/?p=GYS1866D364L9A%2F4G)? Jak kupię dwie sztuki na proline to będą działać identycznie jak te na komputroniku, tak?

Edytowane przez WimixGames

A czy przypadkiem Twoje ramy nie są taktowane 1333? W czym to sprawdzałeś? Jeżeli tak to jakiejś wielkiej różnicy nie będzie pomiędzy Twoimi a tymi Goodramami. Co do GR sam posiadam identyczne od jakiś dwóch miesięcy i jestem zadowolony, 100% stabilności, żadnych problemów. Profil XMP działa jak trzeba.

• Popieram 1

Chyba źle to na początku zrozumiałem. Jeżeli liczy się to w ten sposób, to faktycznie mam 1333MHz. Skoro nie warto kupować nowych pamięci, to raczej ich nie zmienię. Dzięki za pomoc.