Skocz do zawartości

GTX660 vs obudowa MiniTower Loop PC2

Recommended Posts

Czy GTX660 ma jakieś szanse aby zmieścić się do tej obudowy MiniTower Loop PC2?

EDIT: Już przymierzałem, nie ma bata aby się zmieściła a kieszonek na dyski nie przesunę bo są nitowane. Proszę więc Was o jakieś porady. Komponenty jakoś sobie przerzucę.

Wydatek to jakieś 150-200 zł.

Podzespoły które chce tam zmieścić to:

Foxconn H61MX (mATX)

Hitachi HDS721010CLA332 1TB 32MB SATA2 7200 3,5"

Sony AD-5260S-0B, SATA, black

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx660-2gb-ddr5-px-192bit-2dvi-hdmi-dp-gtx660-dc2o-2gd5-518681/

Edytowane przez kiazz

Cała konfiguracja? Bardzo proszę. Zaktualizowany wraz z nową kartą graficzną i pamięciami.

Fortron FSP350-60APN 80+ 350W APFC (zmieniony na Crosair VS 450W)

Foxconn H61MXT1/F2/-S/-V

Intel Core i5-2300, 2,80GHz, 6MB, BOX, LGA1155 (cztery rdzenie)

Asus GeForce GTX660 2GB DDR5

GoodRam DDR3 4GB 1600MHz (2x 4GB)

3,5" Hitachi HDS721010CLA332 1TB 32MB SATA2 7200

Najlepiej jakby była to MidiTower a jeśli chodzi o dodatki może być wyjście na słuchawki i jakiś fabryczny wiatrak.

Edytowane przez kiazz

W takim razie wybór mamy dość spory:

BitFenix Neos - Wiele kolorystycznych wersji + ,brak otworów na wentylatory-góra -

SilentiumPC M30 - prosta, elegancka, 3 wentylatory , grafika do 40cm i chłodzenie CPU do 158mm

SilentiumPC Brutus M25 - 2 wentylatory oryginalne, grafika do 32cm (660 wejdzie) i chłodzenie CPU do 158mm

Zalman Z9/Z9 PLUS/Z9 U3 - 2/4 oryginalne wentylatory, grafika się zmieści(sam mam tę obudowę i grafike) 

Jak wygląda z chłodzeniem na CPU, bo jeśli nie jest BOXowe to pytanie czy się zmieści?

Coś chyba Ci do gustu przypadnie

@

Większość z nich ma filtry :)

Edytowane przez szefuncio
Jak wygląda z chłodzeniem na CPU, bo jeśli nie jest BOXowe to pytanie czy się zmieści?

Procesor ma na sobie wiatrak z Intela. Chyba o ile się nie mylę jest od razu w pudełku razem z prockiem.

Jakbyś mógł jeszcze mi ceny podać byłbym zobowiązany ;) Wszystkie są dostępne na morele?

Edytowane przez kiazz

Tak, tak sprawdzałem, bo sam korzystam głównie z ich oferty.

SPC M30 - 169zł

SPC M25 - 145zł

Zalman Z9 - 179zł, Z9 PLUS - 217zł, Z9 U3 - 259zł (wiem że PLUS i U3 są poza budżetem ale podał tak dla orientacji, U3 ma pełny bok co jest plusem z tych trzech)

BitFenix - 147-183zł

A powiedz mi czy do każdej obudowy dołączane są jakieś pozłacane śrubki do przymocowania płyty głównej (aby nie dotykała metalu)? Równie dobrze mogłaby wystąpić taka ewentualność, że mogłoby ich nie być i trzeba będzie szukać ich na własną rękę.

Edytowane przez kiazz

Nawet w tych tańszych/najtańszych nie słyszałem aby nie było. Komplety śrubek są razem z obudową, BA! nawet są czasem wkręcone ;) (te pozłacane). Ostatnio pierwszy raz widziałem że zamiast śrubek są jakieś plastikowe/gumowe kołki, ale to była buda z troche wyższej półki.

Jeśli nie będzie (ja w to nie wierze) kupisz je za grosze xD

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=d&string=śrubki+do+płyty+głównej&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-4-e-0113

PS: Jeśli kto, kto przegląda ten temat zetknął się z brakiem śrubek/dystansów niech mi napisze, bo aż nie wierze w możliwość ich braku xD