Skocz do zawartości

Urządzenie wielofunkcyjne niedrogie w eksploatacji za +/-400 zł

Recommended Posts

Witam wszystkich. Potrzebuję zakupić drukarkę ze skanerem na studia. Najważniejsze aby miała niskie koszty eksploatacji, więc wolałbym coś do czego można dostać zamienniki. Fajnie jakby jeszcze miała dupleks ale ostatecznie mogę wziąć bez. No i dobrze jakby wytrzymała chociaż ten okres gwarancyjny. Robiąc rozeznanie w terenie widzę, że wszyscy polecają modele brothera j132, j152, j552. Problem w tym, że teraz nie mogę ich praktycznie w żadnym sklepie dostać, to samo z hp 3325, która tutaj też jest polecana. Czy coś z obecnie dostępnych w sklepach drukarek jest warte polecenia czy lepiej poczekać? Z góry dziękuję z okazaną pomoc.

W jakim miescie mieszkasz, czy masz mozliwosc przejechac sie do sasiedniego miasta. Duzo sieciowek ma w ofercie chociax j132. 152 tez sie trafia, czy hp chodzilo na pewno o 3325? W sklepie jest 3525 i 3545 i W moim mieście jest kilka sklepow ogolnych jak i komputerowych a roznica w cenie wynosi do 60 zl za dany model. Najtanszy 132 to 339 a najdrozszy 399 .Jesli w twoim sklepie produkt jest niedostepny to spróbuj zamowic go do sklepu i obejrzysz go i odbierzesz jak dojdzie z magazynu, zwykle trwa to chyba 2-3 dni lub zamow przez internet z dostawa do domu

• Popieram 1

Dzięki, mieszkam we Wrocławiu. Tak chodziło mi o 3525. Z tą dostępnością to chodziło mi głownie o model j552, on jest fajny bo ma ten dupleks, ale sprzątnęli mi ostatnią sztukę z Saturiona. Widziałem, że jest w Mediamarkcie ale 5 stów to już trochę za dużo jak na moją kieszeń i do tego co wiecznie tam kupiłem, to albo wyglądało jak używane, albo było z defektami.Drugi problem jest taki, że podobno po ostatniej poprawce kodu jest problem z tymi modelami i urządzenia kupione po listopadzie zeszłego roku mogą mieć problem z zamiennikami. Nawet widzę, że te trochę lepsze firmy wycofały swoje wersje. Dlatego pytam czy może jest coś z nowszych modeli co by się nadawało. Na jakichś większych bajerach mi nie zależy, może być nawet bez wifi czy wyświetlacza, fajnie jakby był ten dupleks ale bez niego w sumie też się obejdę.

Witam wszystkich. Potrzebuję zakupić drukarkę ze skanerem na studia. Najważniejsze aby miała niskie koszty eksploatacji, więc wolałbym coś do czego można dostać zamienniki. Fajnie jakby jeszcze miała dupleks ale ostatecznie mogę wziąć bez. No i dobrze jakby wytrzymała chociaż ten okres gwarancyjny. Robiąc rozeznanie w terenie widzę, że wszyscy polecają modele brothera j132, j152, j552. Problem w tym, że teraz nie mogę ich praktycznie w żadnym sklepie dostać, to samo z hp 3325, która tutaj też jest polecana. Czy coś z obecnie dostępnych w sklepach drukarek jest warte polecenia czy lepiej poczekać? Z góry dziękuję z okazaną pomoc.

Witam, modele które polecali ci wszyscy w koło są dobrymi modelami pod względem taniej eksploatacji na zamiennikach jednak Brother uznał ,że czas na zmiany, osobiście pozostałbym przy tej firmie dlatego że wypuściła świetnego następce wyżej wymienionych przez ciebie modeli który jest od nich dużo dużo wydajniejszy a o to przecież chodzi , cena tuszy jest nieproporcjonalnie niska do ich wydajności , cena oryginalnego tuszu w wersji xxl na allegro to 30zł cena samej drukarki wacha się w zależności od modelu który posiada wi-fi czy też nie od 429 do 479zł w sklepach Mediaexpert , ale przechodząc do senda rozchodzi sięo modele Brother DCP-J100 oraz DCP-J105 sprawdź ale nie znajdziesz innej drukarki która na tuszach drukuje do 2400 str lub 1300 w kolorze

• Popieram 1

O i druga odpowiedź, dzięki. Właśnie też patrzyłem na te modele. Szkoda tylko, że właśnie nie mają tego drukowania dwustronnego(chyba dopiero jest w modelu od 600 zł). Zastanawiam się czy tylko z nimi też nie będzie problemu, że aktualizacja nagle zablokuje zamienniki, ale jak oryginalne nie są takie drogie i starczają na długo to pewnie może być. I właśnie jak jest z wymianą tuszy w tych drukarkach? Czy jak padnie jeden, to dalej można drukować czy trzeba od razu wymieniać?

Edit: Zauważyłem, że od biedy mogliby jeszcze sprowadzić http://proline.pl/?p=BROTHER+DCP-J4110DWtakie cuś. Jednak czy z tym również nie będzie problemu z zamiennikami? No i trochę mocno nadszarpuje mój budżet, także może lepiej któryś z wyżej podanych modeli ?

Edytowane przez Frytek13

Zastanawiam sie jaka jest roznica w urzadzeniach 132,152,100 i 105. 152ma chyba wiekszy wyswietlacz a pozostale 1 linijkowy. Wrzucilem do porownywarki brothera wybrane 3 modele. Moze ktos nie dokladnie dopisal spcyfikacje, ja chyba bede trafial w 132 i nie widze roznicy, poza cena i waga miedzy tymi uradzeniami, te dwa ost urzadzenia sa wieksze o 2 cm i 200 gram ? Jest jakis ipm mono 4.4 a 4.7 ale chyba dla laika malo znaczace, na stronie sklepu komputerowego tak samo szybko drukuja poza modelem 132

między 132 a 105 jest taka różnica, że używają innych tuszy. Te ze 100 i 105 mają podobno zdjęte czipy, i są bardziej wydajne. W 132, nie wiem na jak długo ale tak jak pisałem może być problem z zamiennikami. Dlatego też cena jest odpowiednia

Dobra drukarka była mi potrzebna na dzisiaj, więc kupiłem to co mieli na sklepie czyli j100. Co mogę powiedzieć to, że straszny z niej kloc i wydaje śmieszne dźwięki. Drukuje bardzo szybko aż nie nadążam łapać tych kartek. Będzie mały problem z drukowaniem na dwóch stronach, ale duże tusze i ich niskie koszty myślę że mi to wynagrodzą. To tyle.

Edytowane przez Frytek13
  • 2 tygodnie później...

Witam!

Przepraszam autora tematu za podpięcie się, ale mam podobne potrzeby jeżeli chodzi o drukarkę, a po lekturze odpowiedzi nie do końca uzyskałem jasność sytuacji. Właśnie siadło mi urządzenie wielofunkcyjne Canona ze słynnym błędem B200, z powodu tego, że nastąpiło to w krótkim czasie wygaśnięciu gwarancji, wolałbym unikać Canona. Planowałem Brothera, jednak ostatnie sytuacje z zamiennikami wzbudziły moją wątpliwość, co do tej marki. Z drugiej strony DCP-J105 jest świetnym urządzeniem, jednak brak w nim duplexu, kórego bardzo często używam. Czy oprócz innych urządzeń wielofunkcyjncych Brother znajdę coś równie taniego w eksplatacji, jednak bez problemów z zamiennikami?? Czy ta sytuacja to jedynie wyjątek i bezpiecznie można wybierać Brothera bez obaw o zamienniki. 

Dziękuję za odpowiedź

Wydać mogę max 500 zł +/- 50 zł. W kolorze drukuje rzadko jednak wymiary laserowego urządzenia je eliminują nie znalazłem nic niższego niż 25 cm wysokości, a to za dużo do miejsca gdzie trzymał drukarkę. Duplex wolałbym, żeby był jednak jeżeli jakieś zalety będą znacząco przeważać na korzyść urządzenia bez dupleksu to mogę to rozważyć.

• 1 miesiąc temu...