Skocz do zawartości

Thermaltake eSPORTS Element (czy coś innego)

Recommended Posts

§  Budżet:   200 

§  Jakiej myszki obecnie używasz:  Enermax Briskie

§  Jaką masz obecnie podkładkę:  Brak

§  Z jakich wartości DPI korzystasz: 1600

§  Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: -

§  W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): Głównie cRPG i RPG (np. Diablo 3) okazjonalnie FPS

§  Ile przycisków używasz w myszce: moja obecna posiada tylko dwa główne

§  Chwyt: palm grip

Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka): 13cm

§  Dlaczego chcesz zmienić mysz:  obecna psuje się i chcę zmienić ją na myszkę bardziej gamingową

§  Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): kilka dodatkowych przycisków, elegancki wygląd, masywna

Chciałbym zmienić obecną (biurową) myszkę na coś bardziej gamingowego. Ideałem jest dla mnie Roccat Kone XTD, ale ma nieco za mało przycisków i jest zdecydowanie za droga. Myslałem o myszce Thermaltake eSPORTS Element Black, która ma 4 dodatkowe przyciski, bardzo fajnie wygląda i jest całkiem duża. Nie jest niestety chyba zbyt popularna. Co o niej sądzicie? Czy warto ją kupić w tej cenie (ok 200 zł). Czy znajdzie się może coś lepszego? 

Myślałem też o Tracerach - Sniper i Recon, ale naczytałem się zbyt wielu negatywnych opinii.

Posiadam tegoż właśnie gryzonia - TT Esports Black Element i polecam serdecznie, sprawdza się bardzo dobrze zarówno do FPSów - CS:GO przetestowane, jak i do RPG - AION, WoW przetestowane. Przyciski są fajnie ulokowane, praktycznie zawsze pod palcem, do tego fajne możliwości dostosowania wyglądu z poziomu oprogramowania - wł/wył każde podświetlenie (osobno), zmiana koloru tegoż... ciężko coś złego na tą mychę powiedzieć. Co do ciężaru - ma odważniki, 5x 4.5g więc ciężar sobie dostosujesz :)

Zastanawiam się jeszcze nad Genius Gila. Cenowo całkiem ok, ma sporo przycisków sensor też chyba w porządku. Co o niej sądzicie? 

PS

Premierę miała już chyba również Genius Swar. Czy ktoś coś wie na jej temat poza tym, że ma 8 przycisków? Jakieś zdjęcia, cena?

W tym pułapie cenowym zwróciłbym uwagę na te myszy: bardzo dobre opinie przez graczy z zagranicy.

http://pcforce.pl/pl/akcesoria/21853-epicgear-blade.html

http://pcforce.pl/pl/myszy/6049-epicgear-cyclops-4000-dpi---czarny.html

Oto oficjalna strona tego producenta dla zapoznania się z marką

http://www.epicgear.com/en/products

Do RPG jeszcze dadzą radę no gorzej wypadną w zestawieniu do MMO tutaj faktycznie kuleją.

W zasadzie ciężko będzie dobrać mysz o charakterze multi function w tym przedziale cenowym.

Lecz podstawowe 7,8 przycisków nawet w Dota można śmiało ujechać.

Tak czy inaczej będę chciał przetestować tego EpicGear na własnej skórze bo jest ciekawy.

Co do Genius bądź A4techów  czytając tematy na forum widać że ludzie bardziej od nich odchodzą niżeli mają zamiar kupić.

Nie mam jakoś przekonania co do tych marek. Używałem A4techa jakieś 10 lat temu i w tedy faktycznie dawał radę:)

W takim razie chyba jednak wezmę Logitecha G502. Ma nieco więcej przycisków, genialny scroll i jest bardzo wygodna (porównywalnie do Roccat Kone XTD). Myslę, że nada się jako tako do MMORPG, a do pozostałych gier na pewno będzie ok (RPG czy FPS) no i do pracy biurowej również (ze względu na wygodę). 

Myslałem też sporo o Logitech G602 (tej bezprzewodowej) ale wydaje mi się, że jest mniej wygodna, gorzej spasowana i ogólnie zrobiona z materiałów gorszej jakości. Takie mam przynajmniej odczucie. Chociaż ma po boku aż 6 przycisków (co jest moim zdaniem genialnym pomysłem) to cała reszta jakoś mi w niej wadzi.

Edytowane przez tomekz1991