Skocz do zawartości

Monitor 24" <650 gry, multimedia

Recommended Posts

Witam, poszukuje monitora 24" 60% gry, często FPS'y, 30% internet i 10% jakieś inne bzdety typu filmy. Tematy śledzę już od dawna ale nie mogę się zdecydować. Aktualnie posiadam DELL P2011H, ale nie nazwał bym tego monitorem, lepsze kolory miałem na czarno białej nokii, a czas reakcji to kilka dni, nie mówiąc o glow czy coś w tym stylu. Wcześniej używałem Samsunga T200 i dawał radę, chociaż nic w nim nadzwyczajnego nie było.

Aktualnie mam na celu dwa monitory, LG 24MP55HQ jednak że brak dodatkowego DVI mnie przeraża, jak chciał bym podpiąć konsole i komputer na raz to kaplica, w ogóle dziwnie podpinać PC pod HDMI... BenQ RL2455HM, lecz to TN'ka i nie wiem jak wypada w stosunku chociażby do T200, jeżeli kolory ma podobne to bym brał, gorzej jeśli są bardziej w strone P2011H, bo czytałem że nie jest najlepiej. Najlepszym rozwiązaniem był BenQ GW2460HM ale już nigdzie go nie dostanę..

Jeszcze z 2 monitory przebiegły mi przez przeglądarkę lecz miały srebrne wstawki a takich nie chcę.

Jakieś pomysły?

Edytowane przez xen23

P2314H nie posiada HDMI, trochę kiepsko.

od kiedy brak hdmi to wada, a nie zaleta?

Ale posiada DisplayPort, więc wystarczy przejściówka lub przewód 

DP nie jest kompatybilny z HDMI, wymagana jest sprzętowa przejściówka co kompletnie mija się z celem, szczególnie biorąc pod uwagę oczywistą przewagę DP nad HDMI w każdej kategorii

ale rozumiem, że pod kątem konsoli, w taki wyapdku można użyć kabla DVI-D na HDMI i wszystko będzie działać, tymczasem PC podpiąć przed DP

Masz rację, jednak cena robi swoje. 650zł to i tak już z dokładką, DELL niestety odpada.

W tej chwili najbardziej skłonny jestem kupić RL2455HM, ma wszystko co trzeba + wygląda najładniej.

Pytanie tylko jak z tymi kolorami, jaka różnica między T200, czyli starymi LCD?

Doczytałem że można to poprawić w opcjach, zawsze też mogę sobie wspomóc sterownikami od karty i zwiększyć digital vibrance.

Edytowane przez xen23
Benq RL2455hm - matryca TN , zblakłe kolory i kiepska wyświetlany czarny kolor lecz dobra do gier za 650zł

Możesz napisać np. do olo99x: http://forum.benchmark.pl/topic/158654-benq-rl2455hm60hz-do-cs-go-jaki-kabel-najlepszy/

http://benq.com.pl/product/monitor/rl2455hm/

http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/6785398 - ok 625zł (z wysyłką)