Taumantis 0 Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) Szukam monitora ultra hd w przystępnej cenie ale z wysoką rozdzielczością. Nie znam się na nich kompletnie, ale póki co mam dwa monitory full hd i chce aby jeden z nich zastąpiony został tym z mega rozdzielczością. Myślę też nad telewizorem ale nie wiem czy one się jakoś nie różnią. Cena do 2000zł. budżet - 2000-4000 (mniej lepiej) przeznaczenie Gry oczekiwania najlepszy stosunek rozdzielczosci do ceny warunki w pomieszczeniu (oświetlenie w dzień, oświetlenie w nocy) nieistotne, nie ma okien model karty graficznej lub skrócona specyfikacja jednostki centralnej GTX 970 w SLI Edytowane 5 Lutego 2015 przez Taumantis Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 ultra hd do grania się nie nadaje Cena do 2000zł. zapomnij Cytuj Link to post Share on other sites
Taumantis 0 Napisano 5 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 To może mnie się mylą rozdzielczości. Szukam monitora o wyższej rozdzielczości niż 1980x1080 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 ok, zacznijmy od podstaw http://forum.benchmark.pl/forum-29/announcement-18-jak-poprosi%C4%87-o-pomoc-lub-za%C5%82o%C5%BCy%C4%87-temat-w-dziale-monitory-i-projektory/ Cytuj Link to post Share on other sites
Taumantis 0 Napisano 5 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) edytowałem temat główny. Ogólnie chciałbym wyciągnąć z tych gtx 970 maksimum obrazu. Jezeli trza wydac jeszcze 4 tyś to się z tym liczę, jeżeli dobrze rozumiem. To takie 2560x1440 to jest przyszłościowy standard do gier? znalazłem takie cuda : http://allegro.pl/monitor-28-philips-288p6ljeb-00-5m-pivot-4k-uhd-i5052436778.html http://allegro.pl/monitor-asus-28-led-pb287q-uhd-4k-3840x2160-i5021911255.html Edytowane 5 Lutego 2015 przez Taumantis Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 na takim SLI będzie to do ogarnięcia, nawet w 4k choć obawiam się, że znajdą się tytuły na tyle słabo zoptymalizowane, że popsują zabawę, należy się z tym liczyć co do monitorów 4k to na dzień dzisiejszy z definicji nie jest to sprzęt gamingowy nawet nie w sensie e-sportowy, tylko projektowany z myślą o grafikach i CAD'owcach, da się na nim grać oczywiście, ale na turnieje czy multiplayer bym raczej na nim nie wyskakiwał ponieważ ich parametry pod względem lagów i szybkości mogą pozostawiać sporo do życzenia natomiast jakość obrazu jest lepsza, nie w sensie profesjonalnym oczywiście, tylko ogólnie jak postawić obok nawet dobry monitor FoolHD to jednak 4k robi wrażenie tyle tytułem wstępu, teraz zastanów się czy na pewno chcesz taki sprzęt 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Taumantis 0 Napisano 5 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) Komputer to ogólnie moja praca (coś tam programuję) / Gry komputerowe. Spędzam przed komputerem do 15h dziennie. Wiem mniej więcej jak używać wyższej rozdzielczości w kwestiach wielu okienek, sam używam też aktualnie 2 monitorów. Nie przeszkadza mi to, monitory dobre full hd, ALE mając takiego potworka w budzie czuje się jakbym tracił troche sens posiadania go. Czy też może mam złe odczucia? Może po prostu walnąć większy monitor z 120 hercami ? (aktualnie działam na 2 x 21.5). Bo ja gram mało casualowo, nazwijmy to semi profesjonalnie, nie jestem niedzielnym graczem. Raz widziałem BF4 na takiej duzej rozdzielczosci i fajnie to wygladało ale, czy też tego mi trzeba. Dlatego tutaj jestem i pytam ludzi co się znają na monitorach i troche widzieli. Więc pytanie moje. Mają gtx 970 w SLI i grając dużo w rózne tytuły gier, czy zmienić 2 x 21.5 calowe monitory w inny setup mając do dyspozycji 2-4 k zł Edytowane 5 Lutego 2015 przez Taumantis Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Może inaczej pod jakie gry? Strategie, shotery, symulatory ? Cytuj Link to post Share on other sites
Taumantis 0 Napisano 5 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Wszystkie, od wiedźmina co przyjdzie, przez blizzardowe gry, pod nawet 2d gierki. Jak i Dota/LoL/Heroes of the storm. Wszystko Battlefieldy / cs / itd. Wiem że przy FPSach czuć róznicę przy większej ilości herców Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 powiem tak, miałem w łapkach 4k do wglądu i polecić mogę EV3237, niestety cena... nie zachęca, podobnie jak della UP3214Q, taniej tylko NEC EA244UHD natomiast to bardzo specyficzne rozwiązanie tzn 4k upchane na zaledwie 24" wszystko to ze względu na to, że jest to sprzęt, który ma na siebie zarabiać, jak ktoś macha projekty to dla niego jest to rozwiązanie, które spłaca się dość szybko, a znacznie ułatwia pracę, do rozrywki... no nie za bardzo widzę sens kup może FG2421 będzie dobry obraz i 120Hz model do grania, wszystko czego szukasz alternatywnie możesz ściągnąć sobie ViewSonic VP2772 też myślę, że będziesz zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 https://i.ytimg.com/vi/6s__G4Zz2TQ/maxresdefault.jpgMoże po prostu czas na konfiguracje 3 monitorową ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts