Sonney` 0 Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 CześćMyślę że czuję się na siłach aby zacząć modding mojego PC. Interesuje mnie przede wszystkim, czy w mojej obudowie jest realne wykonanie moich planów oraz prosiłbym o wszelkie rady osób bardziej doświadczonych w tym temacie. Moja obudowa to biały Zalman Z3 Plus, tematem przewodnim jest tutaj "ponyfikacja" mojego komputera, wybrałem Rainbow Dash. Chcę najpierw przemalować za pomocą farby w sprayu przedni panel na jasny niebieski a zaślepki na zatoki 5,25 pomalować na kolory żółty, czerwony i niebieski. Planuję również pomalować całą czarną przestrzeń w środku na niebiesko, wymienić boczny panel plexi, ponieważ mój obecny mocno się podrapał, chcę więc odrysować i wyciąć z nowego panelu pożądany kształt. Do tego założyć kolorowe oploty na kable od zasilacza (Mój zasilacz to Thermaltake SE 530), opleść też przewód boxowego coolera Intela, zrobić porządek z kablami (o ile się da) oraz dokupić przejściówkę 3,5-->2,5 aby dysk SSD nie leżał bez podtrzymania. Chciałbym też wiedzieć co lepiej wybrać do oświetlenia komputera, zostawić moje niebieskie katody czy może kupić różnokolorowe paski LEDZ góry dzięki za pomoc, mam nadzieję że tekst jest zrozumiały. Poniżej załączam zdjęcie jak obecnie wygląda mój PC w celu rozpoznania.http://oi61.tinypic.com/24mic10.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Remix7 13 Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Z żywotnością katod to słabo jest, jeżeli już chcesz choinke robić to ledy polecam, taniej, łatwiej i efekt jest całkiem sympatyczny. Cytuj Link to post Share on other sites
aendrju 30 Napisano 7 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 ja tam katody uv już mam ze 5 lat i ładnie działają Cytuj Link to post Share on other sites
rolandwally83 347 Napisano 7 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Moja choinka SPAM. Skeep. Cytuj Link to post Share on other sites
rudy900 3 Napisano 8 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Na początek poukładaj lepiej kable bo się da. Nie lepiej kupić jakiś cooler inny na procka będzie się lepiej prezentował i byś miał chłodniej na procku , a nie lepiej iść w czarno-niebieską kolorystykę ? Cytuj Link to post Share on other sites
Sonney` 0 Napisano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Na początek poukładaj lepiej kable bo się da. Nie lepiej kupić jakiś cooler inny na procka będzie się lepiej prezentował i byś miał chłodniej na procku , a nie lepiej iść w czarno-niebieską kolorystykę ? Bardzo bym chciał lepiej poukładać kable, lecz uwierz że po prostu się nie da. Z tyłu nie mam kompletnie miejsca, obudowa i tak się nie domyka, boczne wejścia SATA to SATA 2 więc bez sensu podłączać pod nie dysk SSD, dlatego te kable muszą być niestety tak "wywalone" na frontowych wejściach. Jak pisałem w poście, w tej kwestii niestety mogę jedynie kupić przejściówkę z 3,5 na 3,5 i zrobić porządek w koszyku na dyski Co do kupna coolera, mam to oczywiście w planach, na oku mam Be Quiet Pure Rock. Powinien świetnie się tu komponować Jeżeli chodzi o kolorystykę wolę jednak pójść w bardziej jaskrawą, czyli opleść kable w tęczę. Chciałbym też wiedzieć czy jest sens bawić się w malowanie czarnej przestrzeni w środku. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts