Skocz do zawartości

Komputer się nie uruchamia po wymianie pasty [video]

Recommended Posts

Witam,

otóż zmieniłem komputer na coś mocniejszego, a tego starego dziadka oddaje bratu, więc postanowiłem mu dobrze go wyczyścić (kompresorem) i zmienić mu pastę na procesorze. Wszystko super ładnie, a tu po całym zabiegu nie chce się uruchomić. Ciągle czarny ekran i pika. Próbowałem z odpinaniem wszystkiego i dopiero jak odłączam zasilanie procesora to nie pika (pokazane na filmie). Więc kupiłem za 20zł athlona 3200+ bo myślałem że procesor się spalił, ale to nie to:/

film:
http://youtu.be/JJeORe6k4pU

Mój sprzęt:
*Typ procesora: AMD Athlon 64 2800+ (teraz 3200+)
*Płyta główna: MSI K8N Neo (MS-7030) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
*Pamięć fizyczna: 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
*Karta wideo: ASUS AH3650 SILENT 512mb (kupiona 30.10.08)
*Zasilacz: CHIEFTEC 350W GPS-350EB-101A (kupiony 30.10.08)
*Karta dźwiękowa: Realtek ALC850 nVIDIA nForce3 250 (CK8S) - Audio Codec Interface
*Dysk fizyczny: SAMSUNG SP1614C (160 GB, 7200 RPM, SATA)
*Napęd dysków optycznych: _NEC DVD_RW ND-3520A (DVD+R9:4x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x,

jak myślicie co to może być?

u mnie w kółko pika jak na filmiku:/

Po pierwsze - podłączaj wszystkie przewody poprawnie i nie włączaj bez dostarczenia zasilania do płyty głównej.

Po drugie - wyjmij oba moduły pamięci i wkładaj je pojedyńczo i zobacz czy problem nadal występuje.

Wszystko mam popodpinane dobrze, bo do czyszczenia dużo nie odłączałem. Kość ramu mam tylko jedna 1gb i czy jest wsadzona. czy nie to jest to samo.