Skocz do zawartości

Najlepsze chłodzenie do 200zł

Recommended Posts

Jakie jest najwydajniejsze chłodzenie do 200zł pod procesor i5-4690k. Zależy mi tylko na wydajności i cenie. Cooler musi zmieścić się w Zalmanie z3 plus. Pamięć ram to G.skill tridentx, płyta główna Asrock z97 pro4, z góry dziękuję za odpowiedź.

Konstrukcyjnie to samo. Rev b ma lepszy wentylator bo schodzi do 400 obr/min a b/w do 900obr/min przez co w idle będzie cichszy ale i tak nikt Ci nie powie że b/w jest głośnie. Sam mam takie wentylatory w obudowie.

• Popieram 1

Konstrukcyjnie to samo. Rev b ma lepszy wentylator bo schodzi do 400 obr/min a b/w do 900obr/min przez co w idle będzie cichszy ale i tak nikt Ci nie powie że b/w jest głośnie. Sam mam takie wentylatory w obudowie.

Cisza to ostatnia rzecz na której mi zależy. Mieszkam obok drogi ekspresowej i tło waha się od 45-55dB. Ale raczej zamówię Rev.B, bo jest ładniejszy :)

Po przeczytaniu kilku testów doszedłem do wniosku że nie warto dokupywać kolejnych 8gb ramu. Postanowiłem więc dołożyć jeszcze 100 zł do coolera. I tu mam pytanie, jaki będzie najwydajniejszy? Oczywiście musi mieścić się w Zalmanie z3 plus, Kompatybilny z niskoprofilowymi pamięciami RAM i pierwszym slotem PCI-E (mam gtx970 G1 gaming, od gigabyte, więc musi być też miejsce na backplate). Priorytet to wydajność. Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Do 300zl masz akasa venom medusa znajomy ma i chwali lub Noctuna nh-d14

ponizej masz test do akasy mozesz sobie zobaczyc jak z kompatyblinoscia czy sa najwydajniejszew tej cenie to nie wiem ale napewno jedne z lepszych poczekaj na opnie innchy uzytkownikow moze maja lepsze propozycje.

Edytowane przez gaVVVV