Skocz do zawartości

Laptop do pracy do... 1500

Recommended Posts

Witam.

1) Kwota przeznaczona na zakup:  Poszukuję laptopa do pracy. Cena odgrywa dość istotną rolę ponieważ jako młoda dopiero rozwijająca się firma mam ogólny mały budżet i im tańszy laptop tym lepiej dla mnie. Początkowo chciałem kupić laptop do 1000zł kilka filtrów na allegro i laptopy spełniające moje, myślałem małe, wymagania są za min. 2000zł.

Wstępnie podaję cenę około 1500zł (chociaż wydaje mi się to bardzo dużo) jednak zostawiam dość spore widełki w górę jak i DÓŁ :)

2) Rozmiar matrycy : 15-18"

3) Główne zastosowanie : Przeglądarki i ogólnie rozumiane przeglądanie internetu, edycja zdjęć i filmów , wysyłanie emaili

4) Miejsce użytkowania :Laptop do pracy i domu - zakładam więc, że będzie gorzej traktowany fizycznie niż większość laptopów więc liczy się dla mnie jakość wykonania. 

5) Wymagania specjalne : NowyLaptop dobry jakościowo (o ile takie się wyróżnia) .

Nie zależy mi na wytrzymałym akumulatorze, dobrych  głośnikach czy touchpadzie.

6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego): Wydaje mi się, że windows 7 który znam i mam na innych komputerach. Jedna sporo wszędzie jest windowsów 8 i jeżeli z jakiś powodów warto to może być ten drugi. W grę wchodzi również i bez, jeżeli się to bardziej opłaca jednak czas i trochę lenistwo podpowiada, że z systemem.

Moja propozycja: Packard Bell ENTE69CX

Pozdrawiam

Michał

Edytowane przez Sison

Cena odgrywa dość istotną rolę ponieważ jako młoda dopiero rozwijająca się firma mam ogólny mały budżet

Jeśli na firme to najlepiej Dell bo gwarancja nie będzie skracana

W grę wchodzi również i bez, jeżeli się to bardziej opłaca jednak czas i trochę lenistwo podpowiada, że z systemem.

Zasadniczo kupując bez masz model o 250-300zł tańszy własnie ze względu na system

Windows 7 oraz Windows 8.1 – wersja demonstracyjna do 270 dni