Sison 0 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 (edytowane) Witam. 1) Kwota przeznaczona na zakup: Poszukuję laptopa do pracy. Cena odgrywa dość istotną rolę ponieważ jako młoda dopiero rozwijająca się firma mam ogólny mały budżet i im tańszy laptop tym lepiej dla mnie. Początkowo chciałem kupić laptop do 1000zł kilka filtrów na allegro i laptopy spełniające moje, myślałem małe, wymagania są za min. 2000zł. Wstępnie podaję cenę około 1500zł (chociaż wydaje mi się to bardzo dużo) jednak zostawiam dość spore widełki w górę jak i DÓŁ 2) Rozmiar matrycy : 15-18" 3) Główne zastosowanie : Przeglądarki i ogólnie rozumiane przeglądanie internetu, edycja zdjęć i filmów , wysyłanie emaili 4) Miejsce użytkowania :Laptop do pracy i domu - zakładam więc, że będzie gorzej traktowany fizycznie niż większość laptopów więc liczy się dla mnie jakość wykonania. 5) Wymagania specjalne : Nowy. Laptop dobry jakościowo (o ile takie się wyróżnia) . Nie zależy mi na wytrzymałym akumulatorze, dobrych głośnikach czy touchpadzie. 6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego): Wydaje mi się, że windows 7 który znam i mam na innych komputerach. Jedna sporo wszędzie jest windowsów 8 i jeżeli z jakiś powodów warto to może być ten drugi. W grę wchodzi również i bez, jeżeli się to bardziej opłaca jednak czas i trochę lenistwo podpowiada, że z systemem. Moja propozycja: Packard Bell ENTE69CX Pozdrawiam Michał Edytowane 3 Lutego 2015 przez Sison Cytuj Link to post Share on other sites
Bortolomeo 166 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Dorzuciłbym do Lenovo G510 z i3 haswella - bardzo dobra wydajność w tej cenie z racji procesora najnowszej generacji. Już z systemem. Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Cena odgrywa dość istotną rolę ponieważ jako młoda dopiero rozwijająca się firma mam ogólny mały budżet Jeśli na firme to najlepiej Dell bo gwarancja nie będzie skracana W grę wchodzi również i bez, jeżeli się to bardziej opłaca jednak czas i trochę lenistwo podpowiada, że z systemem. Zasadniczo kupując bez masz model o 250-300zł tańszy własnie ze względu na system Windows 7 oraz Windows 8.1 – wersja demonstracyjna do 270 dni Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts