Yuanic 0 Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 (edytowane) Witajcie, Myślę obecnie nad kupnem nowego telefonu dotykowego. Nie wiem, jak znaleźć telefon, który spełniałby moje wymagania, więc zwracam się do Was z prośbą o poradę . Tak więc chciałbym a ten telefon miał/był: - dotykowy - wyświetlacz o rozmiarze nie mniejszym niż 3,5 cale - posiadał system android - miał opcję czytania plików tekstowych, chodzi mi zwłaszcza o pliki z rozszerzeniem pdf (i by była opcja "szukaj słów/fraz" - miałem w ręku Samsunga Omnię 2 i8000 i w nim takowej opcji nie było, przy obrocie telefonem by obraz się też obracał, by miał opcję przybliżania dwoma palcami dokumentu pdf - Omnia również tego nie miała) - posiadał WiFi - bateria nie wyczerpywała się zbyt szybko - aparat dobrej jakości - używałbym go głównie do robienia zdjęć z książki/zeszytu, więc powinien mieć dobrą ostrość zdjęć tekstu Z góry dziękuję wam za wszelkie porady i sugestie . Edytowane 1 Lutego 2015 przez Yuanic Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 (edytowane) Jaka cena ? miał opcję czytania plików tekstowych, chodzi mi zwłaszcza o pliki z rozszerzeniem pdf (i by była opcja "szukaj słów/fraz" - miałem w ręku Samsunga Omnię 2 i8000 i w nim takowej opcji nie było, przy obrocie telefonem by obraz się też obracał, by miał opcję przybliżania dwoma palcami dokumentu pdf - Omnia również tego nie miała) Każdy android to potrafi. - posiadał WiFi Tak jak wyżej ( chyba, że o czymś nie wiem ) - aparat dobrej jakości - używałbym go głównie do robienia zdjęć z książki/zeszytu, więc powinien mieć dobrą ostrość zdjęć tekstu Większość telefonów obecnie jest w stanie zrobić zdjęcie książki/zeszytu tak aby były czytelne. Tanich telefonów na androidzie nie polecam, telefony na window-sie będą o wiele lepsze w cenie do około 700 zł, później zależy od modelu. System ten ma więcej ograniczeń personalizacji ale w tanich telefonach zapewnia płynne działanie ze względu na mniejsze możliwości konfiguracji. Edytowane 1 Lutego 2015 przez kudlatyEOS Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Cena ? Nowy czy używany ? Maksymalny rozmiar ekranu Takie wymaganja jakie Ty masz spełni bardzo dużo smartfonów z androidem także doprecyzuj bardziej swoje wymagania bo możemy Ci polecić smartfon za np 600 jak i za 2000 jeśli nie będziemy wiedzieć czego dokladnie oczekujesz i ile Jesteś w stanie wydać Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 W skrócie : do 600 zł Lumia 535, do 1000 zł Lumia 735, LG G2 Mini, HTC 610, Moto G2. Powyżej 1000 zł - zależy od preferencji. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts