Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, poszukuję monitora:

budżet - jak najtańszy

przeznaczenie - 80% gry, 20% przeglądanie internetu, filmy

oczekiwania - 23-24 cale, FullHD, 1920x1080, 120 albo 144Hz (tutaj znak zapytania)

model karty graficznej lub skrócona specyfikacja jednostki centralnej - MSI GTX 970 Gaming 4GB, i74790k

Co polecacie? Wywnioskowałem, że na ten moment nieopłacalne byłoby, żebym kupował monitor 60-75Hz, jednakże bardzo ważna jest dla mnie przyzwoita cena.

Eizo FG2421 - 120hz na matrycy VA nie ma ghostingu. Obecnie chyba najlepszy monit do grania. Cena 1745zł.

Osobiście nie polecam Dell u2414h do grania. Kolory nie powalają(jak na ips), mój samsung sa700d na matrycy TN ma równie dobre, nie mówiąc już o czerni która jest tragiczna na dellu.  

Edytowane przez talrash2k

Są 3 popularne monitory do gier

Dell p2414 -700zł

Dell U2414h- 890zł

Eizo FS2434 - 1250zł

Wszystkie 3 maja matryce IPS , nie polecam matryc VA gdyż mają spory ghosting .

Czyli IPS, a więc bez 120-144Hz? Jestem laikiem w tym temacie, więc przepraszam za niekompetencję. Skoro więc tak, to jakie zdanie macie na temat AOC i2369Vm? Ten Dell p2414 jest od niego znacznie lepszy?

ja tam do AOC nie mam za grosz zaufania, natomiast dell jest sprawdzony w sensie i testów/recenzji i wielu zadowolonych użyszkodników, jak wszędzie w tej kwocie trafiają się buble (które się odsyła), ale jak się nie ma pecha to całkiem przyjemny monitorek, przede wszystkim bez lagów i innych takich

Czyli IPS, a więc bez 120-144Hz?

tak 

ja tam do AOC nie mam za grosz zaufania, natomiast dell jest sprawdzony w sensie i testów/recenzji i wielu zadowolonych użyszkodników, jak wszędzie w tej kwocie trafiają się buble (które się odsyła), ale jak się nie ma pecha to całkiem przyjemny monitorek, przede wszystkim bez lagów i innych takich

tak 

Nawet pomimo tego czasu reakcji 8ms? Czy nie będzie to bardzo widoczne w grach?