SupCore 5 Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Witam. Posiadam grafikę od MSI 7850 1 gb wersja OC. Dwa dni temu po 1.5 roku użytkowania postanowiłem zmienić gafikę na gtx 760 z uwagi na słabe możliwości grania w FHD na wysokich ustawieniach. GTX spełnił moje oczekiwania i chciałbym teraz sprzedać Radosława. Problemem jest fakt, że około pół roku temu postanowiłem zmienić pastę na w.w radku (zawsze to robię co jakiś czas na gpu i cpu). Przy próbie ruszenia śrub mocujących wentylator popękały gwinty nie jeden czy dwa tylko przy wykręcaniu każdej ze 4 śrubek rozsypał się gwint... Na moje to musiała być kwestia bardzo słabej jakości plastiku którą zastosowało msi w tym modelu bo rozumiem, że nieumiejętnie to robiąc można uszkodzić jeden gwint ale każdy przy delikatnym ruszeniu...?? Jako, że procek posiadałem i5 3350p bez zintegrowanej grafiki postanowiłem nie odsyłać karty do producenta bo raz, że nie wiem czy by uznali gwarancję wtedy, a dwa nawet nie wchodziła w ogóle w grę sytuacja 2 tygodni bez sprawnego komputera. Dokleiłem plastik kropelką i do teraz trzyma się bardzo solidnie. Pytanie brzmi ile teraz za tą kartę z doklejonym wentylatorkiem mogę dostać np na allegro i czy gwarancja producenta (bo pozostało około 1.5 roku) dalej by obowiązywała? Karta jest w pełni sprawna, a ewentualny koszt nowego chłodzenia, które było by zakładam znacznie bardziej wydajne to kwota około 100-120 zł np http://www.arctic.ac...ro-s1-plus.html Zamieszczam real foto jak to wygląda i gdzie było podklejone. https://imageshack.com/i/id71JFVHj https://imageshack.com/i/exe57nCWj Proszę o podpowiedź odnośnie gwarancji i za ile mogę ją sprzedać. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
nad30 35 Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 (edytowane) Witam. Ja posiadałem idętyczną kartę którą udało mi się sprzedać za 350 zł, karta była roczna i na takim samym procku w grach FHD sprawowała się bardzo dobrze. Nie z detalami Ultra tylko High. Teraz moim zdaniem przez to że uszkodzileś chłodzenie od razu możesz pisać ludziom że karta nie posiada gwarancji. Oni w serwisie odrazu Ci to wypomną aby nie naprawiać karty. Ehh aż szkoda że tak to rozwiązałeś bo po roku użytkowania tego modelu bez żadnego rozkręcania chłodzenia tylko delikatnym przedmuchaniu wiatraka karta miala bardzo niskie temperatury a przy tym karta jest naprawdę cicha nawet pod obciążeniem. Znacznie cichsza niż mój nowy GTX 760 Asus DC II OC. Trudno wsumie jest sprzedać tą kartę nawet za 350 zł z gwarancją. Ale warto poczekać na klijenta, który zapłaci uczciwą cenę bo karta jest świetna nawet na obecne czasy. Edytowane 1 Lutego 2015 przez nad30 Cytuj Link to post Share on other sites
Ganster 113 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Ja Sapphire 7870 za tą cenę sprzedałem pół roku temu z gwarancja roczną. Nie liczył bym więcej niż 250 zł w tym stanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Głowa 216 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Już dawno karta sprzedana z tego co widziałem w dziale sprzedam 1 Cytuj Link to post Share on other sites
SupCore 5 Napisano 3 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Dokładnie wystawiłem za 250 i poszła w kilka minut Kupujący poprosił o oryginalne pudełko i paragon więc chyba będzie próbował z gwarancją. Jak mu się uda na gwarancji to myślę, że całkiem dobry zakup zrobił bo jak by nie patrzeć karta dawała radę a za sporo większą kwotę zakupiony gtx 760 nie dał mi aż takiego wzrostu wydajności jak myślałem ale ważne że mogę teraz przyzwoicie w FHD pograć P.S trochę nie ten dział ale chciałbym zapytać czy opłaca się jeszcze do tego gtx wymienić procka z 3350p na hashwella czy lepiej poczekać na 6 generację około roku? Cytuj Link to post Share on other sites
Głowa 216 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Nie ma sensu wymieniać tego twojego i5. Cytuj Link to post Share on other sites
nad30 35 Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Jeśli umożliwi Ci płyta zrobić lekkie OC mnożnik 37 i powinien działać jako 3700 MHz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts