Lankers 1 Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Witam Drodzy koledzy, spaliła mi sie płyta główna a na modernizacje sprzętu mogę pozwolić sobie dopiero za pare miesięcy. Potrzebuje zakupić, najlepiej na Allegro używaną płytę główna ale nieznam sie na nich, mój procesor to ATHLON II, mam 3 kości ddr2 2gb, a moją stara płyta główna to http://www.msi.com/product/mb/NF520TC35.html Jeśli mogę Was prosić, to możecie zajrzeć i pomoc mi znaleźć odpowiednia? Taką która zastąpi mi tamtą? Pytałem pare osób z ogłoszeń o pomoc, ale mówią ze ich płyta nie obsługuje tego procesora albo ze to am2 a nie am2+... Wrazie czego wystarczy mi sama nazwa bądż link na pw. Będę bardzo wdzięczny za pomoc, dziękuje i życzę miłego dnia Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Każda płyta AM2+ obsługuje Athlony II. http://allegro.pl/asrock-960gc-gs-fx-am2-am2-am3-am3-fx-ddr2-ddr3-i5009110401.htmlale lepiej poszukac takiej płyty w normalnym sklepie internetowym. Ta płyta obsługuje moduły DDR2 i 3 więc w łatwy sposób możesz się przesiąść na nowsze pamięci. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lankers 1 Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 A jaka jest różnica miedzy Atx a Micro Atx? Bo moja była Atx, dziękuje za pomoc, mógłbym Cię prosić jeszcze o jakaś inna płytę? Wybiorę coś, Moze być nawet używana Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 mATX jest poprostu mniejsza. Ja ci używek nie zaproponuje bo sam bym takiej płyty nie kupił. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lankers 1 Napisano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Oki, ostatnie pytanie czy do tej płyty potem mogę bezproblemu dokupić np procek intel 5? Cytuj Link to post Share on other sites
gorczyca 11 Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 W miarę tani można kupić ciekawą płytę asusa M4A785TD-V EVO.Co do I5 każda płyta ma swoją specyfikacje obsługiwanych procesorów . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Oki, ostatnie pytanie czy do tej płyty potem mogę bezproblemu dokupić np procek intel 5? Nie wsadzisz i5 bo to zupełnie inny socket od innego producenta. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts