JestemLukasz 18 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Dostałem email o dostępności nowego oprogramowania, z poziomu telefonu nic nie widzi, postanowiłem według poradników zainstalować ZUNE, widzi moją muzykę, pliki, w Windowsie widzi telefon ale w programie pokazuje " Nie podłączono urządzenia " co zrobić z tym fantem ? Miało być prosto banalnie a póki co nie urywa du*y ten cały WP co mi radziliście W GPSie w nawigacji HERE + możecie wpisać dokładny adres ? Ja mogę sam adres bez numeru domu, też zastanawiam się jak zaradzić bo przeszkadza to. Klawiatura jest kiepska w porównaniu do S4 na który narzekałem ( teraz bym chyba wziął go znów w ręce albo Z2 ! ) Jest możliwość zmiany na inną, podpowiedzi raz są, raz nie, delikatnie " omkła " bywa, kwestia skonfigurowania ? IE - staram się nie narzekać ale beznadziejna jak dla mnie, lepiej obsługiwało się chyba S4, jest możliwość zmiany na stabilną inną przeglądarkę ? Szkło hartowane chciałem założyć, lecz po bokach wchodzi powietrze, również to beznadziejnie wygląda, aktualnie HARDCORE, bez szybki. Pokierujecie mnie jak zmienić dzwonek ze standardowego na swój np. kawałek ? Youtube, jest aplikacja w sklepie ale tragicznie działa ( a słyszałem kiedyś, że każda aplikacja jest sprawdzona zanim trafi do sklepu bla bla.. ) Polecicie jakąś sprawdzoną? Zapraszam do wypowiedzi, pozdrawiam. EDIT : Dodam, że jestem posiadaczem Lumi 930 od 14 dni. Edytowane 30 Stycznia 2015 przez JestemLukasz Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Żaden ZUNE. Dostałem email o dostępności nowego oprogramowania, z poziomu telefonu nic nie widzi Sprawdź tutaj czy dla Twojego wariantu jest DENIM http://www.microsoft.com/en/mobile/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/ Zaglądałeś tutaj!? http://forum.benchmark.pl/topic/96014-windows-phone-8-poradnik/ jak zmienić dzwonek ze standardowego na swój np. kawałek ? Wrzucasz do folderu ringtones albo poprzez aplikacje "Zrób dzwonek" Cytuj Link to post Share on other sites
JestemLukasz 18 Napisano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Żaden ZUNE. Sprawdź tutaj czy dla Twojego wariantu jest DENIM http://www.microsoft.com/en/mobile/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/Zaglądałeś tutaj!? http://forum.benchmark.pl/topic/96014-windows-phone-8-poradnik/ Wrzucasz do folderu ringtones albo poprzez aplikacje "Zrób dzwonek" W sekcji Poland jest : " Lumia 930 Polkomtel Denim 8.10.14219.341 02540.00019.14484.37003 " Co do aplikacji i faq sprawdzę bo nie robiłem tego. Co teraz jak wyskakuje, a przez telefon nie mogę zrobić ? Gdzie teraz wszyscy co namawiają do Lumii ? Zauważyłem, szybsze zużycie energii w telefonie, cóż zrobić z tym i wyżej wymienionymi ? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Po pierwsze odinstaluj Zune. Lumie z WP8 są widoczne jako Dysk Wymienny - nie potrzeba żadnych programów. Adres : Ustaw Cel -> wpisujesz i już :) - menu wysuwasz przesuwając palcem z dołu do góry, w dolnej części ekranu. Pamiętaj że NIE wszystkie adresy są wprowadzone, więc w wielu przypadkach nie ma ich. Zawsze możesz uruchomić Here Maps - wskazać palcem gdzie chcesz jechać - przytrzymujesz palec i pojawi się opcja Prowadż Do czyli taki "łamana" strzałka - dalej naciskasz uruchom nawigację i już. Klawiatura - Masz przecież Word Flow. YouTube - następuje obecnie przejście z Flash na HTML5, po za tym jest sporo aplikacji Metro Tube Hyper itak dalej. Cytuj Link to post Share on other sites
lućka 467 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Naprawione? Cytuj Link to post Share on other sites
JestemLukasz 18 Napisano 3 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Po pierwsze odinstaluj Zune. Lumie z WP8 są widoczne jako Dysk Wymienny - nie potrzeba żadnych programów. Adres : Ustaw Cel -> wpisujesz i już :) - menu wysuwasz przesuwając palcem z dołu do góry, w dolnej części ekranu. Pamiętaj że NIE wszystkie adresy są wprowadzone, więc w wielu przypadkach nie ma ich. Zawsze możesz uruchomić Here Maps - wskazać palcem gdzie chcesz jechać - przytrzymujesz palec i pojawi się opcja Prowadż Do czyli taki "łamana" strzałka - dalej naciskasz uruchom nawigację i już. Klawiatura - Masz przecież Word Flow. YouTube - następuje obecnie przejście z Flash na HTML5, po za tym jest sporo aplikacji Metro Tube Hyper itak dalej. Z adresem jeszcze nie sprawdziłem, sprawdzę gdy będę używać w najbliższym czasie nawigacji. Co do klawiatury to troszkę zawodzi, W s4 nie wiem jaka ale ta wbudowana sprawiała lepsze wrażenie, przyjemniej się pisało. Co do Youtube korzystałem dziś obecnie Tube HD - bez szału. Zauważyłem znaczy spadem bateri, o 12:40 miałem 90 % a teraz 25 % , na początku działał znacznie dłużej, np 9 h bez użytkowania po za odbieraniem telefonów, sporadycznie sms, internet odpalony, poczta i spadło przez ten czas około 10 %. Naprawione? Nie naprawione, rozważam zmianę na s5 bądź z3. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Z tych dwóch to już chyba lepiej Z3 albo One M albo E 8 Cytuj Link to post Share on other sites
JestemLukasz 18 Napisano 3 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Z tych dwóch to już chyba lepiej Z3 albo One M albo E 8 Dzięki za poradę, czekam póki co na jakieś oferty od ludzi na olx Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Zrób kalibrację baterii. Cytuj Link to post Share on other sites
JestemLukasz 18 Napisano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Zrób kalibrację baterii. Jest mnóstwo sposobów w internecie zaczynając od aplikacji kończąc na samopobsłudze, jaki sposób reflektujesz kalibracji ? Myślałem, że 930 będzie celniejszym strzałem Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Kalibracja: ładujesz do pełna + 15min, odłączasz tel i restartujesz poprzez VOL- i POWER przez 10s. Po uruchomieniu telefonu włączasz tryb samolotowy na ok 45min. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts