Skocz do zawartości

ASUS G551JM - prośba o pomoc w diagnostyce RAM

Recommended Posts

Witam Was serdecznie,

zwracam się do Was o pomoc, ponieważ nie jestem biegły w tych sprawach i jak tylko wyczuwam co sie dzieję to od razu panikuje.

Posiadam laptopa Asus G551jm, kupionego miesiąc temu, i tutaj moje pytania:

1. zauważyłem, że komputer je ok 2.5 gb RAM, jak nic nie chodzi w tle, czy jest to normalne? Czy mam zrobić jakieś logi, tylko nie wiem jakim programem bo kompletnie sie na tym nie znam.

2. drugie pytanie mam stricte opcjonalne, mianowicie w menadżerze zadań, w zakładce uruchamianie mam wyświetlone brak elementów, natomiast np. ccleaner widzi te programy

3. jak ustawić pełną kontrole nad komputeram użytkownika, ponieważ nawet jak mam admina, do niektórych folderów ukrytych nie mogę wchodzić

Bardzo proszę o pomoc, i szczerze przepraszam za moją niewiedze.

pozdrawiam!

1. W zależności ile masz pamięci system pobiera dla siebie i programów odpowiednią ilość. Wydaje mi się że nie jest to dużo, mój komp przy 8 gb zajmuje około 2.1 GB. Możesz sam w prosty sposób przyjrzeć się ile pamięci co pobiera:

Otwierasz menadżer zadań => wydajność => klikasz otwórz monitor zasobów.

2. Tak może być, w menadżerze nie widać wszystkich aplikacji auto-startu.

3. Nie wejdziesz do MSOCache, oraz innych ważnych dla systemu katalogów nawet będąc administratorem. Na twoim miejscu nie grzebał bym tam na siłę, może się to zakończyć tragicznie dla systemu.

• Popieram 1

Znaczy się zgubił Windows skojarzenia w jakiej aplikacji ma coś otwierać. Pewnie poleczyłeś jakimś programem rejestr i teraz domaga się ustawienia z jakiej aplikacji ma korzystać np. podczas odsłuchu muzyki. Nic innego mi do głowy nie przychodzi.