bodzio.k 0 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Siema Czy mogę połączyć mostkiem (CrossFire)te karty http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=63130 i http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=61979 na tej płycie http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=66304 Czy będą zgrzyty? Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Bezproblemowo Cytuj Link to post Share on other sites
bodzio.k 0 Napisano 19 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2010 A zegary ustawić takie same dla obu kart czy to nie ma znaczenia? Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Myślę, że nie ma znaczenia, ale sprawdzisz w praktyce Cytuj Link to post Share on other sites
bodzio.k 0 Napisano 19 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2010 oki. thx Cytuj Link to post Share on other sites
adamsky_ 0 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Ta druga karta jest w rev.2 i nie zdziw się, jak zegarów na niej nie podkręcisz za wysoko (brak możliwości podwyższenia napięcia). Nie pomoże nawet MSI Afterburner, podmiana biosu, czy grzebanie w nim bo ta karta nie ma programowalnego układu do reg. napięcia. Wiec te karty różnią się możliwością podkręcania. Po za tym mają inne taktowanie w 2D i czasami wywołuje to jakieś mogotania. Sa mam (w sumie miałem bo padła mi 1 karta) dokładnie ten sam zestaw i nie polecam. W CrossFire chodzi to jak odkurzacz bo karty są blisko siebie co utrudnia cyrkulacje powietrza i zwiększa temp. Na dodatek niedopracowane sterowniki Catalyst od wielu wersji dają o sobie znać Cytuj Link to post Share on other sites
bodzio.k 0 Napisano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2010 ups. O bude się nie martwie. CoolerMaster Dominator II 692 Advanced Black z dodatkowymi wiatrakami z boku i z dołu, Sterowane czujnikami temperatury z płyty głównej. Gorzej z zegarami i sterami. Ta druga Karta to Vapor i chodzi 890/1290 bez grzebania tylko CCC Cytuj Link to post Share on other sites
adamsky_ 0 Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Ja mam CoolerMaster'a HAF 932 (wiatraki: 3x 230mm + 1 140mm do chłodzenie budy) ale uwierz mi na słowo, że to nie pomaga zredukować za bardzo temperatur i wycia 2 kart w CF (jedna pod drugą) z ich referencyjnym chłodzeniem przy obciążeniu - np. grą. Edit: Obie karty poszły mi na 900/1300 bez potrzeby zwiększania napięcia ale wycie chłodzenia było nieludzkie . Cytuj Link to post Share on other sites
bodzio.k 0 Napisano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Tyle teorii, czas działać. Mam nadzieję że jakoś to będzie bo szkoda za pół ceny sprzedawać Radka by zrobił miejsce pod nowego Radosława. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts