Skocz do zawartości

Komputer dla gracza za około 3000 zł

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : około 80% gry (Na przykład: PES15, LOL, CS GO,Seria GTA, Gothic,Need for Speed itp.) , 10% internet, 10% muzyka filmy

• Maksymalna kwota : około 3000 zł za sam komputer

Których części potrzebuję : Komputer i Monitor

Czy będę podkręcać sprzęt? : wątpie

Rozdzielczość mojego monitora i modelLG 23MP65HQ (jest to moja propozycja)

Specjalne wymagania : -

Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : -

Własna propozycja zestawu : Widziałem w innych tematach coś takiego ale nie za bardzo wiem czy to odpowiedni dla mnie zestaw http://www.morele.net/inventory/info/cMbUX/(wymieniłbym tylko obudowę na Z3 plus)

Inne : -

Korzystając z okazji witam wszystkich. Nie chciałbym dublować tematów dlatego w propozycji wrzuciłem znaleziony na forum zestaw, który z tego co wyczytałem chyba spełniłby moje oczekiwania. Cena nie jest sztywna ale w granicach rozsądku. Monitor również jest propozycją wyszukaną na forum ale jeżeli znajdzie się coś do 500 zł ciekawszego to chętnie się przyjże. Czy taki zasilacz jak w proponowanych jest prądożerny? To by było na tyle, dziękuję :)

Edytowane przez Genuine

Do i5-4590 nie opłaca się raczej dorzucać. (wszędzie tak piszą) :D Zestaw bardzo dobry. Do Z3 plus warto dorzucić grosza, wiem bo sam mam i okno fajnie wygląda, jeszcze tylko jakieś ledy założyć :) Jak możesz to poczekaj, aż trochę kurs dolca spadnie, bo narazie ceny są katastrofalne... Miesiąc temu kupiłbyś na morelach to samo za jakieś 2800-2850.

Jeżeli nie opłaca się dorzucać 60 zł na i5-4590 to musi być miedzy nimi bardzo mała różnica albo niech mnie ktoś poprawi. Nie myślałem o używanych bo nie jestem pewny siebie czy nie trafię na jakiś bubel. Poczekam jeszcze trochę, zobaczę w 2 połowie lutego czy coś się zmieni z cenami. Tym bardziej że na morelach nie jest dostępna wybrana karta graficzna.