kapsel5161 0 Napisano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Witam! Z racji, że mój obecny gryzoń nie domaga zastanawiam się nad kupnem nowego: § Budżet: 300zł § Jakiej myszki obecnie używasz: R.A.T. 5 § Jaką masz obecnie podkładkę: Tesoro Aegis X3 Virtus.Pro § Z jakich wartości DPI korzystasz: 500-3500 (Zależnie od gry) § Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: 11cm § W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): WoT, CS:GO, czasami LoL i BF4 oraz czasami single § Ile przycisków używasz w myszce: PPM, LPM, Rolka + 2 programowalne § Chwyt: Palm § Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce: 1+2+2 § Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka): 13 § Dlaczego chcesz zmienić mysz: Obecna się zacina § Uwagi : Chciałbym aby mysz nie była za lekka. Dodatkową zaletą byłaby metalowa podstawa Na razie nie mam swojego typu, ponieważ od zakupu obecnej myszki nie orientowałem się w nowościach w tym segmencie. Za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Zdecydowanie Mionix Avior 7000 na tym pułapie powinno się ją wyrwać.Bardzo wygodna Func MS3 R-2, naprawdę świetna ergonomia. Cytuj Link to post Share on other sites
kapsel5161 0 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Minoxa nie ma w Polskiej dystrybucji. A co do Funca nie znalazłem żadnej recenzji. Masz tą mysz? Możesz coś o niej napisać? Cytuj Link to post Share on other sites
Dark Devill 5 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 http://forum.benchmark.pl/blog/21/entry-372-corsair-func-a-mo%C5%BCe-gamdias-przegl%C4%85d-trzech-komplet%C3%B3w-dla-graczy/ Jeszcze do niedawna można było ją dostać na morelach za 149 zł, obecna cena to > 300 zł, więc nie wiem czy warto... Najlepiej byłoby gdybyś obejrzał w sklepie jakąś podobną myszkę (z osobnym miejscem na palec serdeczny i mały) i zdecydował czy takie rozwiązanie Ci odpowiada. Też rozważałem tą myszkę (kiedy jeszcze była za 149 zł), ale znalazłem w sklepie podobną i jej trzymanie nie było dla mnie komfortowe. W cenie jaka jest obecnie nawet nie brałbym jej pod uwagę. Cytuj Link to post Share on other sites
kapsel5161 0 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Pojadę do Media Markt może mają coś podobnego to sprawdzę, a jak wrócę edytuję post i napiszę co i jak. EDIT: Byłem w Media Markt. Mieli na ekspozycji jakiegoś Speedlinka z takim samym rozwiązaniem jak Func (Miejsce na palce). Jak dla mnie nie nie za wygodne. Wolałbym coś klasycznego. Edytowane 27 Stycznia 2015 przez kapsel5161 Cytuj Link to post Share on other sites
ricsa 3 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Mionix jest dostępny chociażby na allegro bez żadnego problemu. Ja swojego kupiłem w sklepie. Natomiast Func w standardzie kosztuje właśnie jak kolega wspomniał w granicach 300. Promka na morele była rewelacyjna cenowo tylko pytanie kiedy się takowa pojawi raz jeszcze. Ale mysz również warta polecenia. Cytuj Link to post Share on other sites
kapsel5161 0 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Teraz zastanawiam się nad jednym z bohaterów recenzji zalinkowanej kilka komentarzy wcześniej - Corsairem M65 RGB. Mysz wygląda świetnie, a do tego posiada też niezły sensor. Polecacie ten model, czy raczej szukać czegoś innego? Cytuj Link to post Share on other sites
ricsa 3 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Nie no mycha jest bardzo dobra lecz jedna z najcięższych zarazem. Sprawdza się w strzelankach lecz jak wspomniałem jest skierowana dla fanów ciężkiego sprzetu ale polecam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kapsel5161 0 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 No to chyba już wiem jaką kupię . Jak wspominałem w pierwszym poście lubię ciężkie myszki. Cytuj Link to post Share on other sites
Berlinek 41 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 A może Logitech? http://www.skapiec.pl/site/cat/52/comp/10076187 Na moje oko trochę przebajerzona z wyglądu ale oferuje bardzo dobrąjakośc wykoannia. Mysz ma fajny ślizg, masz możliwość dopasowania wagi. Marka Logitech ma wygodne oprogramowanie. Dobra gatunkowo. Cytuj Link to post Share on other sites
Dark Devill 5 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 My możemy powiedzieć Ci, co jest dobre, jeśli chodzi o parametry techniczne i ewentualnie jaka myszka pasuje pod Twój chwyt. Natomiast najważniejsze są subiektywne odczucie i to, że dana myszka pasuje pod Twój chwyt nie oznacza, że akurat dla Ciebie będzie wygodna. W przypadku takiego sprzętu jak myszka liczy się ergonomia i ja nigdy nie kupiłbym myszki, której nie miałem wcześniej okazji "pomacać". Jak byłeś w MM to nic nie wpadło Ci w oko? Jeśli nie, to przejdź się jeszcze po innych sklepach np. Saturn. W ostateczności możesz zamówić jakąś myszkę, a jeśli nie będzie Ci odpowiadać, to masz 14 dni na zwrot. Tutaj jeszcze moja propozycja:http://www.roccat.org/Products/Gaming-Mice/ROCCAT-Kone-Pure/#crb_2 Niewątpliwą zaletą w Twoim przypadku jest to, że posiada możliwość dostosowania wagi. Niestety najniższa oferta na allegro to 362 zł, więc trochę przekracza budżet. Cytuj Link to post Share on other sites
ricsa 3 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Kolega powyżej ma dość sporo racji. Ja niestety mam dość nietypową metodę na dobór odpowiedniej ,myszy, ale to nie jest punktem tematu. Jeżeli masz możliwość pojechać sobie do sklepów typu MM i tym podobne to najprościej jest sprawdzić wszystko co tam mają, a nawet jeżeli nic nie wpadnie ci w oko, to przynajmniej obierzesz sobie wzór myszy czyli ergonomię, wagę podzielisz się nimi na forum a w tedy coś się do radzi. No chyba że masz już gotowy typ. Cytuj Link to post Share on other sites
kapsel5161 0 Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Teraz zastanawiam się jeszcze nad Logitechem G502. Niestety Corsaira nie znalazłem w stacjonarnej sprzedaży. Dark Devil ten Roccat też całkiem fajny, ale 360zł to już trochę drogo jak za myszkę. Cytuj Link to post Share on other sites
Akselpl 8 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Nad tym 502 to się dobrze zastanów a najlepiej wpierw połóż na niej rękę... Ja BARDZO żałuję zakupu i nie wiem czy jej nie sprzedam. Ręka opiera się na palcach które trzymają myszkę a nie na urządzeniu. Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Jeżeli wyrwiesz RGB do 300zł to uważam że to dobra cena jak na ta myche. Do Roccata to na tym pułapie lepiej dołożyć i kupić Kone XTD. Logitech zawsze słynie z dobrej jakości materiałów ale co do ergonomii mogą być problemy. Tak jak w poście powyżej. Jeżeli preferujesz FPSy to ja bym został przy RGB, Func, tylko nie wiem czy jest on wygodny w FPSach z racji gabarytów, chyba że ktoś się wypowie w temacie Funca, Avior 7000,no i chyba że dorzucisz to Roccat Kone XTD.. Na x-kom jest roccat wraz z podkładką dobra cena. http://allegro.pl/gamingowa-mysz-roccat-kone-xtd-8200dpi-podkladka-i4996015458.html Cytuj Link to post Share on other sites
Akselpl 8 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Zastanawiam się nad tym Roccatem, rozmiarowo podobna do lx6? Jeszcze pytanie za ile jestem wstanie sprzedać miesięczną g502? Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Akselpl Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 A jak długo go posiadasz?? a sam Roccat jest spory jedna z większych myszy na rynku. a sorry miesięczna. Dużo nie stracisz jeżeli masz oryginalne opakowanie mysz nie jest że tak powiem wyślizgana to raczej nie powinno być problemów ze sprzedażą. Cytuj Link to post Share on other sites
Akselpl 8 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Dokładnie tak, wszystko mam. Zakupiona w komputroniku. Może wystawie na alledrogo od złotówki. Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 A ile Ty za nią dałeś jeżeli nie jest to tajemnicą Cytuj Link to post Share on other sites
Akselpl 8 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 250, dobra cena. Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 To podejrzewam że z 200 schodzi powiedzmy bez problemu ale wywal ją na wszelkie ogłoszenia internetowe nawet w twoim mieście zawsze łatwiej jest sprzedać komuś z rąk do rąk. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts