Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Już za 3mc kończy mi się umowa z neostradą i zastanawiam się czy przedłużyć z nimi umowę, czy wybrać np. netie itp...

Obecnie mam łącze 1mb, a chciałbym trochę szybsze - wiadomo. W neo jest bardzo drogo jak na moje,dlatego wolałbym zmienić dostawce.

Nie narzekam na neostrade, w ciągu całego roku umowy miałem może 2 awarie, a tak wszystko śmiga aż miło, no ale te ceny to...

A więc, skąd najlepiej brać internet?

Gorzej, jeśli nie ma się dostępu do kablówki i jedyny wybór to Neostrada i Netia...

Sam jestem w takiej sytuacji, mam 1 Mb/s, a w listopadzie kończy mi się umowa z TP i na chwilę obecną planuję się przesiąść na Netię 20 Mb/s bo jest znacznie tańsza.

Aczkolwiek gdy dzisiaj rozmawiałem z konsultantem TP to się dowiedziałem, że w październiku szykują im się jakieś promocje (póki co brak szczegółów), prawdopodobnie również na większe prędkości.

W takiej sytuacji poczekam na rozwój sytuacji, ale podejrzewam, że Netia i tak korzystniej wypadnie.

Witam.

Jezeli bedziesz miał tylko do wyboru neostrade albo netie to polecam netie(na łączu netii) ponad rok mam internet w netii i nie narzekam,w ciagu tego czasu raz musiałem zadzwonic na info zeby poprawili łacze bo czasami net zanikał,jezeli bedziesz brał od nich net zwróc uwagę na router jak beda chcieli ci zaproponować(omijaj pirelli)dosyc kiepski router

Siema. Ja osobiście, z czystym sumieniem mogę polecić netię. Mam internet na łączu TP, ale złego słowa nie mogę powiedzieć. Przez blisko 4 lata (chyba - straciłem rachubę xD) miałem jedną poważniejszą awarie, którą po zgłoszeniu naprawili w ciągu 16h. Zaczynałem od 1Mb/s, jakiś rok temu zaproponowali mi 2Mb/s w tej samej cenie (59zł) z czego skorzystałem, a teraz znów zostałem poinformowany, że jest możliwość podłączenia we wrześniu (jednak tym razem im się nie śpieszy) 8Mb/s bez zmiany ceny. Była propozycja nawet 20Mb/s, ale niestety nie ma możliwości technicznych. Ogólnie polecam.

Proponuję Orange Freedom, sam biorę opcje 6MB. Do tego za free dostajesz dobrej klasy modem (tzn. nie jakieś badziewo za 60zł, tylko badziewo za 250 :wariat: ). Do tego dostajesz mobilny internet, również za free. Mobilny w sensie, powiedzmy jesteś w górach z laptopem no i ze swojego stacjonarnego w Gdańsku powiedzmy nie skorzystasz. To podpinasz takie USB do laptopa i korzystasz z neta za pośrednictwem sieci telefonicznej (takiej komórkowej). Fajne rozwiązanie i promocja, bo taki modem kosztuje ponad 200zł. Do tego jakbyś chciał wziąć tel stacjonarny to za stacjonarke płacisz 35zł. Masz 75, albo 170 darmowych minut na wszystkie stancjonarne. Za neta 6MB wychodzi 63zł, a w opcji z telefonem 58. Więc jest straszni etanio. A do tego Orange to właściwie TP, nawet salony mają w jednych pomieszczeniach, więc w razie awari powinno być wszystko szybko rozwiązane. Jak dla mnie oferta rewelacyjna, Netia, Dialogi i inne bzdety się chowają. UPC przypominam działa regionowo (w wielkich miastach). Jak mieszkasz w jakiejś dziurze to raczej tam takiego neta nie dostaniesz.

Zadzwonili dzisiaj do mnie z Netii spytać się kiedy mi się umowa kończy... Skończyło się na tym, że jutro przyjeżdża do mnie konsultant Netii podpisać umowę na internet 20 Mb/s i telefon Non Stop :D

Ciekawe, ile będę musiał się jeszcze męczyć z TP nim Netia przejmie moją linię :D

A ja z Netią nie chcę mieć nic wspólnego. Już na początku są dziwni. Wysyłają po 2 umowy, pomimo, że się im mówi, że się człowiek zastanawia i narazie rozpatruje wszelkie opcje. A na umowie, nie ma napisane ile co i jak się płaci. Śmieszni są :D

Thorin Sprawdź jeszcze ofertę innych operatorów. Z własnego doświadczenia wiem, że z Neti potrafią dzwonić codziennie po dwa razy. Nie napalaj się, chyba że już porównałeś oferty wszystkich u siebie dostępnych opów :D

Mały update powyższego posta...

Konsultant Netii zaproponował również http://www.netia.pl/uslugi,dla_domu,164.html - pierwsze 30 dni za free by przetestować i jeśli się zdecyduję to 29,90 zł/mc (2GB) lub 39,90 zł/mc (4GB); i najważniejsze - modem kompatybilny z Mac OS :D

Akurat w Netii za 20 Mb/s przez 6 miesięcy płacę 1 zł, a potem 69,90 (umowa na 24 miesiące), a w Orange trzeba płacić 74 zł...

Do tego dochodzi telefon Non Stop Świat (BEZ OGRANICZEŃ na stacjonarne w Polsce, UE, USA i Kanadzie) za 1 zł przez pierwsze 6 miesięcy i potem za 69,90 przez kolejne 18.

Więc co mi po jakichś marnych 170 minutach w Orange? :D

Każdy swoje chwali - tobie bardziej odpowiada Orange, mnie Netia.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

I jak się okazało TP obniżyła ceny do porównywalnych z Netią... Sęk w tym, że po względem oferty telefonicznej nadal leżą i kwiczą

może z czasem zajmą się też poprawieniem oferty telefonicznej, ale tak jak piszesz, ostatnia obniżka w TP sprawiła, że stają się konkurencyjni. Czytałem niedawno wypowiedź kogoś z Netii, że nie zamierzają w jakiś szczególny sposób odpowiadać na ofertę TP, nie wiem, czy to dobra polityka...

• 4 tygodnie później...