carroarmato 93 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Nie wiem która karta będzie solidniejsza i teoretycznie mniej awaryjna.. msi niby ciut bardziej podkręcone fabrycznie. Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 a czy SLI jest opłacalne? a co do karty to wybieral bym MSI Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Co do solidności i awaryjności to obydwie mają gwarancję 36 miesięcy więc nie ma znaczenie według mnie Według tego testu: http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-review/1 Gigabyte powinien bardziej się podkręcać(teoretycznie bo to zależy od konkretnej sztuki), ale MSI powinien mieć ciut mniejsze temperatury w obciążeniu Ciężki wybór - z obydwóch będziesz zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 I gigabyte jest dodatkowo tańszy, więc raczej bierz gigusia. Cytuj Link to post Share on other sites
Damagus 0 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Gigabyte powinien bardziej się podkręcać Chyba coś Ci się pomyliło. Cyclone lepiej się podkręca. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Nie wiem która karta będzie solidniejsza i teoretycznie mniej awaryjna.. msi niby ciut bardziej podkręcone fabrycznie. Obie są bardzo dobre. Zarówno msi jak i gb robi sprzęt o wysokiej jakości. Wydaje mi się, że najlepiej zrobisz, jak weźmiesz 2x tańsze i już. pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Gigabyte powinien bardziej się podkręcać Chyba coś Ci się pomyliło. Cyclone lepiej się podkręca. podaj źródło (ja podałem - guru3D) Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Jak lubisz pobawić się w OC i różnica w cenie kart będzie wahać się do 50 zł (za dwie) to możesz dołożyć do kart MSI. W przeciwnym wypadku bierz gigusie, z obu powinneś być i tak zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
Damagus 0 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 podaj źródło (ja podałem - guru3D) W rzeczy samej: Gigabyte:861MHz MSI:927MHz Poza tym wielu ludzi i tutaj na forum i na zagranicznych serwisach przyznaje,że Gigabyte kręci się słabiej,w większości granice 850MHz,natomiast MSI granice 900Mhz+. Ja osobiście sam mam dylemat czy MSI czy Gigabyte. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Te 927 MHz u Cyclona to na podniesionym napięciu jest Jeżeli jednak nikt nie wykrył żadnych znaczących wad tych kart to... pozostaje rzucić monetą. Cytuj Link to post Share on other sites
Damagus 0 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Te 927 MHz u Cyclona to na podniesionym napięciu jest Wiem, ale na Gigabyte także podobno da się zwiększyć napięcie i mimo wszystko jest jak jest. Sam nie wiem czy te opowieści o super podatności na OC Cyclona są prawdą, czy Gigabyte mimo podniesienia napięć faktycznie nie potrafi dobić do tych 900MHz? Najlepiej jakby ktoś ogarnięty się na ten temat wypowiedział,bo nie wiem czy w moim przypadku jest sens dopłaty 50 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 IMO te dwie karty są naprawdę dobre i niezależnie którą się kupi to będzie OK Można jeszcze popatrzeć na wyposażenie Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 punkty dla MSI (wg mnie): -mniejsze temperatury (elektronika nie lubi wysokich temp ja zresztą też) -lepsze OC (nie tylko same Herze się liczą wzrost taktowania = wzrost temp a mniejsze temp ludzie notują na msi ... mam cyclone i temp są naprawdę niskie) -millitary class niby wg niektórych bajka ale w każdej bajce jest trochę prawdy ja akurat wierzę że właśnie dzięki temu przy podkręcaniu poszczególne komponenty są bardziej wytrzymałe na temp i obciążenie) -zestaw z cyclone pobiera o 25W mniej czyli dwie karty to już 50 W a to już całkiem spora różnica czy powyższe rzeczy warte są 100zł dopłaty (za 2 karty) ?? DLA MNIE ZDECYDOWANIE TAK dodam jeszcze (ale to rzecz gustu) dla mnie msi wygląda bajerancko, karta prezentuje się świetnie szkoda że nie miałem kasy na wersje 1gb wrrr Cytuj Link to post Share on other sites
Damagus 0 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 @lukyeti Ile Mhz wycisnąłeś ze swojego Cyclone? Cytuj Link to post Share on other sites
Thyrun 0 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Ja - STABILNE 850Mhz, BEZ zmiany napięć Cytuj Link to post Share on other sites
Damagus 0 Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Ja - STABILNE 850Mhz, BEZ zmiany napięć A ze zmianą próbowałeś? Cytuj Link to post Share on other sites
Thyrun 0 Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Jedyne co to godzine grania w GTA4 na 900Mhz przy napięciu 1050 w MSI Afterburner - nic sie nie wysypywało - ale wróciłem do poprzednich ustawień Temp nie przekraczała 65C w furmarku. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts