Skocz do zawartości

Co do sli, gigabyte gtx460 1gb czy MSi cyclone 1gb?

Recommended Posts

Co do solidności i awaryjności to obydwie mają gwarancję 36 miesięcy więc nie ma znaczenie według mnie

Według tego testu:

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-review/1

Gigabyte powinien bardziej się podkręcać(teoretycznie bo to zależy od konkretnej sztuki), ale MSI powinien mieć ciut mniejsze temperatury w obciążeniu

Ciężki wybór - z obydwóch będziesz zadowolony

Gość DANNY_79

Nie wiem która karta będzie solidniejsza i teoretycznie mniej awaryjna.. msi niby ciut bardziej podkręcone fabrycznie.

Obie są bardzo dobre. Zarówno msi jak i gb robi sprzęt o wysokiej jakości.

Wydaje mi się, że najlepiej zrobisz, jak weźmiesz 2x tańsze i już.

pozdrawiam

podaj źródło (ja podałem - guru3D)

W rzeczy samej:

Gigabyte:861MHz

MSI:927MHz

Poza tym wielu ludzi i tutaj na forum i na zagranicznych serwisach przyznaje,że Gigabyte kręci się słabiej,w większości granice 850MHz,natomiast MSI granice 900Mhz+. Ja osobiście sam mam dylemat czy MSI czy Gigabyte.

Te 927 MHz u Cyclona to na podniesionym napięciu jest :wariat:

Wiem, ale na Gigabyte także podobno da się zwiększyć napięcie i mimo wszystko jest jak jest. Sam nie wiem czy te opowieści o super podatności na OC Cyclona są prawdą, czy Gigabyte mimo podniesienia napięć faktycznie nie potrafi dobić do tych 900MHz? Najlepiej jakby ktoś ogarnięty się na ten temat wypowiedział,bo nie wiem czy w moim przypadku jest sens dopłaty 50 zł.

punkty dla MSI (wg mnie):

-mniejsze temperatury (elektronika nie lubi wysokich temp ja zresztą też:wariat:)

-lepsze OC (nie tylko same Herze się liczą wzrost taktowania = wzrost temp a mniejsze temp ludzie notują na msi ... mam cyclone i temp są naprawdę niskie)

-millitary class niby wg niektórych bajka ale w każdej bajce jest trochę prawdy ja akurat wierzę że właśnie dzięki temu przy podkręcaniu poszczególne komponenty są bardziej wytrzymałe na temp i obciążenie)

-zestaw z cyclone pobiera o 25W mniej czyli dwie karty to już 50 W a to już całkiem spora różnica

czy powyższe rzeczy warte są 100zł dopłaty (za 2 karty) ??

DLA MNIE ZDECYDOWANIE TAK

dodam jeszcze (ale to rzecz gustu) dla mnie msi wygląda bajerancko, karta prezentuje się świetnie szkoda że nie miałem kasy na wersje 1gb wrrr