Skocz do zawartości

Obudowa dla coolera do 169mm

Recommended Posts

Witam serdecznie,

jest jakaś obudowa która pomieści cooler do 169mm ? Najlepiej mid-tower albo coś mniejszego. Może być też jakiś cube, lecz taki który zmieści płytę atx (znalazłem tylko takiego CM Haf XB)

Polecacie coś? i od jakich cen zaczynają się nowe?

Edytowane przez Nareau

@@mery_master,

Bez dwóch zdań jeśli wydawać prawie 400zł na obudowę, a zależy nam by byłą dobrze wykonana, pojemna i do tego całkiem przewiewna to tutaj naprawdę dobrym wyborem jest http://www.morele.net/obudowa-phanteks-enthoo-pro-czarny-ph-es614pc-bk-649555/

co prawda ma tylko 2 wentylatory ale dosyć spore 200mm wciągający i 140mm wyciągający ciepłe powietrze, do tego pomieści naprawdę wysokie chłodzenie powietrzne do  ponad 190mm wysokości ponadto mamy miejsce na rozplanowanie chłodzenia wodnego, wymienne filtry przeciw kurzowe, a co najlepsze pomieści nam długie karty graficzne bez potrzeby demontażu koszyków.To jest moja subiektywna opinia i nikt się nie musi z nią tutaj zgadzać. Pozdrawiam i życzę udanych łowów :)

Co ty za chłodzenie chcesz zamontować ?

NH-D15 lub Cryorig R1 a jak buda będzie dobra, to za kilka lat przy zmianie bebechów już myślałem nad LC

btw. jak to jest że Enthoo jest Midtower a Nzxt jest niższa od niej i jest fulltower? :D

ps: ten Phanteks wygląda ciekawie.. zaś w Nzxt są podobne nóżki jak mam w Z3 a te już musiałem na śruby łapać bo się połamały zaczepy..

Edytowane przez Nareau

Na dodatek w Enthoo włożysz więcej wentyli i 1cm wyższe chłodzenie, o tylko 2 fabrycznych wentylatorach 120mm i  dwóch usb w w/w nzxt to nie wspomnę nawet.

btw. jak to jest że Enthoo jest Midtower a Nzxt jest niższa od niej i jest fulltower?

Jest wyższa i głębsza :D

Z pewnością dwie 140mm dadzą Ci większy przepływ powietrza, natomiast jeśli ma być ciszej to jeden 200mm. Osobiście wolałbym 2x120/140mm dają bardziej efektywny przepływ powietrza i lepsze dostosowanie prędkości w stosunku do utrzymania poziomu hałasu.

natomiast jeśli ma być ciszej to jeden 200mm

Hahaha, weź gościu, bo chyba trochę odleciałeś od rzeczywistości xD

W tym (phanteksie) Głośny fabryczny wentylator 200mm, który najlepiej wymienić od razu na 2 ciche 140mm.  :) 

Ma też Utrudniony dostęp do filtrów p. kurzowych na górze i przodzie obudowy.

A lepiej się spisują 2x140mm czy jeden 200 w kategorii wydajność i cisza?

2x 140 

Edytowane przez owoce morza

Osobiście wolałbym 2x120/140mm dają bardziej efektywny przepływ powietrza i lepsze dostosowanie prędkości w stosunku do utrzymania poziomu hałasu.

Hahaha, weź gościu, bo chyba trochę odleciałeś od rzeczywistości xD

Nie gościuj mi tutaj bo razem wódki nie piliśmy :D