Periodista 0 Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Jestem na finiszu wybierania smartfona. Najbardziej skłaniam się ku Z3 Compact, choć HTC One też ciekawy. Poszukuje telefonu >5 cali. W podobnej specyfice do Z3 Compact i HTC One. Cena do około 1 500zł. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Z3 compact to bardzo dobry wybór HTC też, teraz pozostaje kwestia jaki rozmiar wolisz bo HTC jest jednak spory Cytuj Link to post Share on other sites
Periodista 0 Napisano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 HTC One ma 4,7 a Z3C 4,6, więc różnicy dużej nie ma Cytuj Link to post Share on other sites
Regarr 2 Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Posiadam Z3 Compact od okoła miesiaca i jestem z niego bardzo zadowolony. Długi czas działania na jednym ładowaniu (2-3 dni), całkjiem niezły aparat jak na smartfona. Jest wzglednie mały (nie przeszkadza przy noszeniu w spodniach) i szybki, nie zauwazyłem zeby przez ten czas sie zacinał. Polecam Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Aaa myślałem że o M8 chodzi. To zdecydowanie Z3 compact. Stosunkowo nowy model, lepsze podzespoly Cytuj Link to post Share on other sites
Periodista 0 Napisano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 a gdzie najlepiej kupić? Przez internet czy w sklepie stacjonarnym? Ostatnio widziałem np. w galerii handlowej na jakimś stoisku (coś a la komis) i był taniej niż przez neta. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 To pewnie z faktura VAT marża - wtedy praktycznie możesz zapomnieć o gwarancji producenta. Najlepiej kupić na allegro od osób przedłużających umowę z operatorem. Cytuj Link to post Share on other sites
Periodista 0 Napisano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 mówisz o telefonie z tego stoiska? Ale ja chcę w 100% nowy telefon więc od ludzi odpada Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 A co ludzie już nie mogą nowych sprzedawać? Ja zawsze tak kupuje i nigdy nie bylo problemu. Zazwyczaj zaplombowane a są sporo tańsze. Na olx też zerknij Cytuj Link to post Share on other sites
Periodista 0 Napisano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 A co ludzie już nie mogą nowych sprzedawać? Ja zawsze tak kupuje i nigdy nie bylo problemu. Zazwyczaj zaplombowane a są sporo tańsze. Na olx też zerknij Mogą, ale jest duże prawdopodobieństwo, że był używany, choć nie musiał. Wolę być zapobiegliwym. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Jak jest zapblombowany to jak ? Można poszukać z tego samego miasta albo jakiegoś blisko i odebrać osobiście ale skoro wolisz przepłacać w sklepach rtv to Twoja sprawa:) Cytuj Link to post Share on other sites
Periodista 0 Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 sugerujesz, że zakup telefonu przez Internet jest transakcją przepłaconą? No weź... Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Chodziło mi i sklep stacjonarny. Np w rtv euro agd itp jeśli nie trafisz jakieś promocji to przepłacisz. Na stoiskach np w marketach czy coś w tym stylu może być nowy, może mieć gwarancję ale nie producenta tylko serwisowa którą oni dają o czym niechętnie wspominają bo telefon jest sprowadzany. Zwiną interes, zmienią nazwę i nici z gwarancji więc czasem lepiej odkupić od kogoś kto wziął na przedłużenie umowy Cytuj Link to post Share on other sites
Sadek.0 1177 Napisano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Jak jest zapblombowany to jak ? Można poszukać z tego samego miasta albo jakiegoś blisko i odebrać osobiście ale skoro wolisz przepłacać w sklepach rtv to Twoja sprawa:) Zgadzam się z @@dawid0032, Sam kupiłem zaplombowany egzemplarz w tym przypadku Xperia Z3 z allegro od osoby prywatnej, do tego otrzymałem oryginalną fakturę od operatora, która to stanowi podstawę o ubieganie się o gwarancję. Nie warto iść do mediaexpert czy innego z sieci marketów/sklepów i przepłacać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts