Skocz do zawartości

Komputer-gry-rozdzielczosc 4K

Recommended Posts

Ja na pewno szedłbym w 2011-3, 5920k, płyta dobra. Tak żeby każda z 3 kart działała na pcie 16x To twoje słowa mój błąd jakoś wyczytałem że piszesz o 5820k 

Ten proc co sugerujesz ma 28 lini tylko to gdzie masz 3 way sli all 16x x16, x16/x8, x8/x8/x8 mode with 28-LANE 

Masz bardzo małą wiedzę i tyle, nawet nie potrafisz szukać informacji na necie a się wymądrzasz 

Edytowane przez rolandwally83

A co masz do z87? 1150 podstawka jest Quad gpu jest ?

Z tego co pisałeś to 1150 nie wsadzisz trzech grafik a okazuje się że i cztery wejdą

Idź do komputonika kolego.

Och ach. Są płyty w cenie najdroższego procka na tą platformę na z87 zapomniałem. Cieszysz się?

Podałem komputronik bo oni robili takie zestawy. Pisałem, że może się do kogoś zgłosić.

Ten proc co sugerujesz ma 28 lini tylko to gdzie masz 3 way sli all

No to zostaje tylko 3x8

Dobrze, że wytkniesz :D

Ciekawe czemu zestawu nie podasz albo nie napiszesz wprost, że nie będzie zestawu do zdzielczości 4k. Oczywiście zaraz napiszesz, że może 4 kartę dołożyć dla zabawy.

Typowy polus :D

Masz bardzo małą wiedzę i tyle, nawet nie potrafisz szukać informacji na necie a się wymądrzasz

Ty masz większą?

Edytowane przez Soreik

Do Autora możesz kupić podzespoły skonsultować się z kolegami na YT co się zajmują modyfikacją zestawów i poprosić o złożenie na pewno nie odmówią

Zapewne by nie odmówili, ale przyjemność ze składania pc -> wolę zostawić dla siebie samego.

Idź do jakiegoś komputronika i zapytaj czy nie mają zestawów z podkręconym prockiem albo jakieś tam dla PRO graczy oni mają z gwrancją coś dostaniesz nawet zwodowanego.

Nie będę szedł do żadnego komputronika ani do innego sklepu, w sprawie kupna ,,gotowego'' PC.

1. Po co mam przepłacać? preferuję zamówić wszystko i złożyć samodzielnie.

2. Jeżeli chodzi o OC. Mam wrażenie, że bierzesz mnie za idiotę albo za osobę, która nic nie potrafi zrobić.

3. Nie używaj tonu rozkazującego. (Tak odebrałem twoje słowa, w chwili gdy użyłeś: ,,idź''.

Na obecny moment, zestaw prezentuję się w oto ten sposób:

MSI Z97Gaming 5

Intel i7 4970k

Noctua NH-U12S

G.Skill 2x4GB Trident X 2400 mhz cl10

Evga GTX 980 Supercloked ACX 2.0 x2

SSD Plextor m6s 512GB --> Tutaj mam pytanie, lepiej jeden dysk ssd czy dwa mniejsze?

SS Platinum modularny 760

Fractal Design define r5 Titanum

Jeżeli chodzi o testy w 4k, to na internecie znalazłem takie coś: SLI 980 vs SLI 780Ti vs cf r9 290.:

http://www.hardocp.com/article/2014/10/27/nvidia_geforce_gtx_980_sli_4k_video_card_review/9#.VMTfxi4mHC8

Dobrze, że wytkniesz   Ciekawe czemu zestawu nie podasz albo nie napiszesz wprost, że nie będzie zestawu do zdzielczości 4k. Oczywiście zaraz napiszesz, że może 4 kartę dołożyć dla zabawy. Typowy polus

10903889_874429879274034_11395495043637210903870_874429889274033_656993770907666

Proszę bardzo Zestaw robiony podemnie nie pod autora dlatego proszę go nie brać pod uwagę 

SSD Plextor m6s 512GB --> Tutaj mam pytanie, lepiej jeden dysk ssd czy dwa mniejsze?

Kusząca propozycja raid0 by ładnie wyglądał i działała 

Edytowane przez rolandwally83

Jeżeli chodzi o testy w 4k, to na internecie znalazłem takie coś: SLI 980 vs SLI 780Ti vs cf r9 290.:

http://www.hardocp.c.../9#.VMTfxi4mHC8

to 1440p nie 4k

tu 4k

http://us.hardware.info/reviews/5623/4/nvidia-geforce-gtx-980-sli--3-way-sli--4-way-sli-review-benchmarks-crysis-3

Proszę bardzo Zestaw robiony podemnie nie pod autora dlatego proszę go nie brać pod uwagę

A po co ty składasz zestaw dla siebie jeżeli ma być dla autora tematu nie rozumiem?

Edytowane przez Soreik

lepiej jeden dysk ssd czy dwa mniejsze?

RAID z SSD mija się z celem, a jeśli środki pozwalają, aby od razu nabyć większy nośnik to najlepiej tak właśnie zrobić. Osobiście optowałbym za 850 PRO - 10 lat gwarancji - opcja raczej nie do przebicia.

Typowy polus

Nie masz nic konstruktywnego do przekazania, wysyłasz ludzi do Komputronika, a przyłapany na podawaniu ewidentnej nieprawdy rzucasz tekstami na poziomie "twoja stara". Z mojej strony jest to ostatnie ostrzeżenie. 

Fractal Design define r5 Titanum

Oj na R5 to się ludzie ostatnio skarżą. Ponoć pod względem jakości wykonania ustępuje poprzednikom. Do SLI przyda się większa buda, np Define XL R2 lub ARC Midi XL.

SS Platinum modularny 760

Świetna jednostka ale cholernie droga. Corsair AX760 to dokładnie to samo, ale zauważalnie taniej. Zerknij na EVGA G2 - co prawda "jedynie" GOLD, ale 10 lat gwarancji.

• Popieram 3

RAID z SSD mija się z celem, a jeśli środki pozwalają, aby od razu nabyć większy nośnik to najlepiej tak właśnie zrobić. Osobiście optowałbym za 850 PRO - 10 lat gwarancji - opcja raczej nie do przebicia.

-> Dziękuje za uwagę, gdyż o tym nie wiedziałem. Środki pozwalają, niewiele trzeba dołożyć. Wybiorę zatem 850 PRO 512GB

Jeszcze jedna sprawa, czy warto byłoby dokupić HDD jako magazyn? Mnóstwo rzeczy na komputerze nie trzymam i tak się zastanawiam.

Nie masz nic konstruktywnego do przekazania, wysyłasz ludzi do Komputronika, a przyłapany na podawaniu ewidentnej nieprawdy rzucasz tekstami na poziomie "twoja stara". Z mojej strony jest to ostatnie ostrzeżenie. 

Oj na R5 to się ludzie ostatnio skarżą. Ponoć pod względem jakości wykonania ustępuje poprzednikom. Do SLI przyda się większa buda, np Define XL R2 lub ARC Midi XL.

-> W takim razie mógłbym wybrać albo fractal z serii xlr2/ arc midi xl albo phanteks enthoo primo biały. Jaką z tych obudów wybrałbyś Ty? Przepraszam za to pytanie, ale zbytnio nie znam różnic między tymi obudowami i jeżeli warto dołożyć to zawsze jestem do tego skłonny.

Wolę mądrze wydać pieniądze, niż potem żałować.

Świetna jednostka ale cholernie droga. Corsair AX760 to dokładnie to samo, ale zauważalnie taniej. Zerknij na EVGA G2 - co prawda "jedynie" GOLD, ale 10 lat gwarancji.

->Gwarancja to ważna sprawa, ale jak to wygląda w przypadku tego powyższego corsair i ss platinum?

to 1440p nie 4k

tu 4k

http://us.hardware.i...hmarks-crysis-3

-> Nie lubię zbytnio pokazywać palcem, ale jeżeli cofnąłbyś na tamtej stronie, która podałem. To byś zauważył, iż znajduję się rozdzielczość 3840x2160. Widząc, że to jest takie ciężkie do odnalezienia, to postaram się tobie podać wyniki:

Battefield 4: shanghai ustawienia ultra 4xAA dx11 3840x2160

SLI GTX 980: 56,4FPS

SLI GTX 780Ti: 42,4FPS

CF R9 290X DD: 51,2FPS

Crysis 3: ustawienia SMAA MGPU 2X, tekstury b.wysokie, sytem spec wysokie (SMAA MGPU 2X - 16X AF) 3840x2160

SLI GTX 980: min. 35; średni. 50.1; najwyższy. 68

SLI GTX 780Ti: 35;60;81

CF R9 290X DD: 30;40,7;72

Jeszcze Watch Dogs:  tekstury wysokie, anti-aliasing SMAA, overall quality High, ambient occlusion MHBAO (SMAA - forced 16xAF) 3840x2160

SLI 980: 36;46;56

SLI 780Ti: 41;52,6;63

CF R9 290x DD: 34;48,9;59

Jaką z tych obudów wybrałbyś Ty?

Sam posiadam FD Define XL R2 i gdybym miał w tej chwili wybrać budę za około 500 zł wziąłbym ją ponownie.

czy warto byłoby dokupić HDD jako magazyn?

To już zależy od tego, ile miejsca potrzebujesz. HDD o pojemności 2TB to koszt około 300 zł, nie jest to więc jakiś większy wydatek w skali całego kompa.

Na pytanie o gwarancję odpowiedział już Sadek. 

• Popieram 1

Na obecny moment, zestaw prezentuję się w oto ten sposób:

MSI Z97Gaming 5

Intel i7 4970k

Noctua NH-U12S

G.Skill 2x4GB Trident X 2400 mhz cl10

Evga GTX 980 Supercloked ACX 2.0 x2

SSD Samsung 850 512GB

SS Platinum modularny 760 -> zostanę przy tym. 7letnia gwarancja i mnóstwo pozytywnych opinii na temat tego zasilacza, świadczą iż warto dopłacić.

Fractal Design define xl2 r2 lub phanteks enthoo primo biały -> nie wiem czy lepiej dołożyć do phanteks czy wybrać fractal.

Mógłby ktoś znający się, wypowiedzieć na temat tych dwóch obudów?

Jeszcze pozostaje kwestia audio, ale na to czekam aż eskpert adiv wypowie się lub użytkownik kosq83.

Może się nie znam , ale Fractal jest wyciszony matami bitumicznymi, phanteks zaś jest bardziej przewiewny dwa wentylatory w zestawie więcej niż w R2 w dodatku są one dosyć ciche i gwarantują duży przepływ powietrza, obie są solidnie wykonane z zewnątrz, a waga też jest zacna. Osobiście wybrałbym tańszą i dołożył jeszcze ze 2-3 dobre wentylatory by poprawić cyrkulację.powietrza.

Za chwile mnie zjedzą znawcy tematu :P.

• Popieram 1

chciałbym ci jeszcze polecić inne słuchaweczki, pod niektórymi aspektami lepsze jak HE560,aczkolwiek to jest taki przedział, ze tylko twój osobisty odsłuch odpowie na pytanie co jest lepsze. Niemniej jednak poczytaj jeszcze o otwartych  planarnych Audeze LCD-X ,są to świetne słuchawki, grające bardziej efektownie jak HE-560 i nie potrzebują, aż takiego dużego wzmocnienia jak hifimany , oczywiście trochę więcej kosztują. Myślę, że podłączone pod Yulong D200 albo Aune S16 w duzym stopniu pokażą na co je stać, a w przyszłości możesz się połasić o dedykowany wzmacniacz słuchawkowy. W każdym bądź razie to jest poziom, który zaprowadzi cię do dźwiękowego eldorado, jeżeli oczywiście zgra się to z twoimi oczekiwaniami,słoń nie nadepnął na uszy, wówczas słuchanie muzyki da tyle wrażeń co "hasanie rowerkiem po księżycu" *(audiohobby).

• Popieram 2

@adiv

Spróbuje znaleźć czas w tygodniu i pojechać na odsłuch tych audeze LCD-X. Wyglądaja naprawdę na ciekawe i recenzja dobrze je prezentuje.

Powiedz mi jeszcze jedną rzecz, jeżeli zwiększyłbym budżet na sprzęt audio co byś zaproponował?

Oraz co mógłbyś powiedzieć na temat tych pieć par słuchaweczek i dwóch dac, czterech ampli.

Audio-Technica ATH-W1000X

Audio-Technica ATH-W5000

Beyerdynamic t5p

Beyerdynamic dt880 600ohm

AKG Q701

Marantz NA8005

Pionneer N-50

Denon ampli hifi pma 720ae

Marantz ampli hifi pm6005

Onkyo ampli hifi a 9050

yamaha ampli hifi a s1000

Dziękuje z góry, za pomoc.

Edytowane przez Hektor24
Powiedz mi jeszcze jedną rzecz, jeżeli zwiększyłbym budżet na sprzęt audio co byś zaproponował?

ja bym tobie zaproponował już powściągliwość w kwestii audio. Do prawdy nie pchaj się jeszcze w lepszy sprzęt przy twych doświadczeniach ,zostaw sobie tę ogromną przyjemność na później , być może z tego względu, gdyż ten rynek rozwija się powoli, a starzeje jeszcze dłużej, więc cykl technologiczny biorąc pod uwagę preferencję jest baaaardzo długi.Nie wliczając w to pewnych audiofilskich niuansów, np. pliki DSD. Dlatego ulepszać warto stopniowo, choć i tak zacząłeś z bardzo wysokiego pułapu i do audiofilskiej czeluści wiele nie brakuje.

Oraz co mógłbyś powiedzieć na temat tych pieć par słuchaweczek i dwóch dac, czterech ampli.

Te Audiotechnici nie są mi znane.Amplitunery nie nadają się za bardzo do napędzania słuchawek,może inaczej nie mają czego szukać przy dobrych przetwornikach C/A.

jako ciekawostka słuchawki Ultrasone Edition 5 za 15.000zł ,tak zwane dobro luksusowe.

http://shopworld.ultrasone.com/us/img/p/96-386-thickbox.jpg

Cena chora, choć jeszcze nie wariactwo jak na nausznice ale za to inny wymiar doznań słuchowych. Przy odpowiednich warunkach finansowych koszt do przełknięcia. 

• Popieram 3

Denon ampli hifi pma 720ae Marantz ampli hifi pm6005 Onkyo ampli hifi a 9050 yamaha ampli hifi a s1000

Jeśli już jesteśmy przy  wzmacniaczach to oczywiście udałbym się na twoim miejscu na odsłuch w/w, przy czym nie wiem jak wypada to u ciebie finansowo, ale koniecznie porównaj pma 720 z 1510/1520, a nawet z 2010/2020, pm 6005 z 8005,  k1 pearl lite i pm 15 s3, z yamahy as 1000/2000/3000 i nową 2100. To  te z  wymienionych, na dobrą sprawę jest tego dużo dużo więcej. Praktycznie, żaden nie posiada na tyle dobrego przetwornika co typowy wzmacniacz słuchawkowy chyba, ze najwyższy denon i marantz. Jeśli chciałbyś zaczerpnąć troszkę informacji co do samej kwestii wzmacniaczy i kolumn to chętnie pomogę :).

• Popieram 1

Odpisuję teraz na szybko - mam małą przerwę w pracy.

@adiv

zostaw sobie tę ogromną przyjemność na później

Masz rację, wisienkę na torcie zostawię sobie na później. Najpierw coś się kupi i tak z wysokiej półki, a za jakiś czas (rok,dwa kto wie?)

zmieni się słuchaweczki i inne duperele od audio na o wiele lepsze. Po co odbierać sobie tą całą przyjemność z poznawania sprzętu audio. :D

UltraSone Edition 5 mają przepiękny design jak i cenę, czytając recenzje odniosłem wrażenie, iż są godne zakupu. Ale, to nie jest jeszcze ten moment, w którym je zakupie.

Składam drogą maszynę to fakt, ale żeby jeszcze raz tyle co ta maszyna na słuchaweczki wydawać za jednym zamachem - oj, nie -> przecież trzeba za coś żyć he.

->> Powiedz mi, jakie słuchawki + Dac poleciłbyś w moim przypadku. Do kwoty -/+ 4000zł?

Myślałem o tych moich albo o beyerach dt 880 600ohm, albo jeszcze o innych, których nie znam zapewne.

@Sadek

Jeżeli znajdę czas, to spróbuje pojechać na odsłuch. Jeżeli chodzi o wzmacniacze, to chciałbym zaczerpnąć lub jeszcze lepiej wchłonąć troszkę informacji o nich.

Patrzę i wyżej i ciesze się że doszliście do takiego a nie innego wniosku. Przez weekend pomyślałem sobie i chciałem właśnie odradzić uderzanie w super wysokie progi - bo to zupełnie nie ma sensu. Dobrze że nie muszę do tego przekonywać. Sam kiedyś tego nie rozumiałem i chiałem mieć wszystko już - ale właśnie nie tędy droga. Najlepsze w tym wszystkim jest odkrywanie i postęp.

Następną rzeczą jest to, że trzeba się nauczyć odbierać dźwięk. Sam dopiero po czasie zrozumiałem o co w tym wszystkim chodzi.

Takim topem jak na dzisiaj dla Ciebie były by wg mnie słuchawki ze stajni STAX elektrosatyczne słuchawki do nich albo wzmacniacz (energizer) z tej samej firmy a to podpiętem oczywiście zbalansowanym torem do topowego DACa Yulong DA8 oczywiście wszystko z interkonektorami z srebra bądź innych kosztownych materiałów voodoo audio. Bez sens kompletny.

Dobra zejdę na ziemię i przejdę do rzeczy.

Napisałeś kwotę +/- 4000 zł.

Mogę bardzo bardzo polecić to co sam wybrałem - a wybierałem długo. Jest to DAC chińskiego producenta Yulong i jest to D200.

Dlaczego - dlatego że ma super dojżały dźwięk jak za tą cenę oraz pełnię wejść - cyfrowych i analogowych. Ma dość dobry wzmacniacz słuchawkowy (który zwykle jest tylko dodatkiem w DACach i zaraz trzeba i tak inwestować w osobny wzmacniacz - o tym za chwilę). Co jest jego największą zaletą - i o tym teraz - to że działa całkowicie jako zbalansowany układ. Pytałes co to jest - są to osobne dwa kanały na lewą i prawą stronę działające jako całość. Co daje - większa głębia, rozdzielczość stereofonia i wszystko inne co można sobie wyobrazić (nie tonalność, bo ona zaleźy od siły i jakości wzmocnienia) - jest to jednym zdaniem duży krok w przód w audio. Opcję zbalansowaną można sobie zostawić na później - kiedy zacznie ci czegoś znowu brakować. Jeszcze jedna opcja która jest w miarę super nowością na rynku audio to odtwarzanie DSD. Mało jeszcze tego jest na rynku, żadnego pliku z transem czy techno jakimkolwiek nie widizałem - więc narazie jest to jak 3d w telewizorze, pobawisz się 2 tygoniie i po zajawce - ale mogę śmiało napisać, że prosto z D200 bez wzmocnienia przy słuchawkach pokroju DT770 250 wbija w fotel.

Mamy Yulong D200. opcjami alternatywnymi do niego są:

1. Yulong D200

http://yulongaudio.c...tail.asp?pid=37

2. Audio GD NFB-10.32 (też chińska marka, poslki dystrybutor)

http://www.4hifi.pl/...10-32_4218.html

3 Matrix Audio, Matrix Quattro DAC

http://matrix-digi-u...ies/quattro-amp

4 Linia Matrix Audio, nowa linia MINI DAC oraz MINI I

super - wetło mi pół posta wcześniej...

Dane powyżej DACi+Ampy są o tyle dobre, że można na nich budować tor zbalansowany na przyszłość - pytałeś co to jest. Są to owobne dwie linie wzmocnienia (lewy kanał i prawy kanał) które DAC łączy w całośc - co to daje - praktycznie wszystko poza zmianą barwy dźwięku (bo to zaleźy od jakości i siły wzmocnienia) - a taje separację, głębię, lepszą stereofonię, rozdzielczość- no wszystko co słychać. I jest to właśnie opcja przyszłościowa, bo bez niej można śmiało wszystkiego słucuchać.

Teraz słuchawki:

1. Ultrasone PRO 900 - można je dostać na ebauy nowe już za 185GBP

http://www.ebay.co.uk/itm/331378918835

Za tę cenę nie znajdziesz nic lepszego. ULTRASONE+ TECHNO= to jest to. Później jest daleko nic - jeśli chodzi o cenę/możlowiści.

Są wręcz stworzone do wszelkiego rodzaju elektroniki i w niej królują. Scena jest jest imponująca i basem masują całą głowę (po

wzmocnieniu ampem

2 HE-400/ HE-400i - ja odpuściłbym 560 tki na następny etap. Używane HE-400 można dostać po niskiej cenie, a nowe schodzą

ostatnie ze sklepów po około 300 GBP - i nie wymagają wzmocnienia (dużego) a są to już magnetoplanary - inny dźwięk od

dynamicznych, równo idą całym pasmem, ale mają też duże pokłady basu. Inna alternatywa do PRO-900.

HE-400I - tylko nowe raczej - o wiele wygodniejsze no i droższe, dźwiekowo takie same - ale i tak jest to sweet spot w planarach i

początek przygody z tyym dźwiękiem.

3. Alpha Dog - Mr Speakers Alpha Dog - nie słyszałeś o firmie, wiem. Są bardzo popularne na head fi - przetwornik

magnetoplanarny od fostexa po modyfikachach (niezliczonych) oraz innowacyjna metoda produkcji (nadruk 3d). Są

masakratorami w cenie i myślę że dopiero one mogą przewyższyć szalę nad PRO-900 - słuchając techno. Są dostępne u

holenderskiego dystrybutora opłata za przesyłkę to 10euro do ceny

http://www.mrspeakers-europe.com/

4. Audeze LCD-2 - możliwie nie używane, najnowsza rewizja 2.2 albo 2.2B - są ciągle ulepszane. Jest to szczyt wg mnie na co można się szarpać. Pełne, ciężkie, domowe tylko, otwarte magneto planary -wymagają już raczej wzmocnienia, ale dużo osób sobie ceni je ze sprzętów, któe wymieniłem wyżej jako DAC+AMP - i one dopiero kryją Alpha Dogi - różnica cenowa rónwnież je kryje.

Teraz tak - jeśli wybierzesz sobie jakiegoś faworyta ze słychawek, to topiero wtedy należy zastanowić się nad DACiem do nich - bo należy uzyskać synergię - zimne/ciepły - ciepłe/zimny - bo wteedy dopiero gra to jak należy.

Wszystkie słuchawki któe podałem oprócz PRO-900 można w przerobić na tor zbalansowany kupując oryginalny kabel i zmieniając wtyczkę ręcznie. PRO-900 trzeba lutować. W przyszłości kupujesz osobny AMP zbalansowany, zmieniasz kabel w słuchawkach które masz - i voila - nowy dźiwęk, "nowe" słuchawki i nowe doświadczenia na zupełnie innym poziomie. Koszt trochę uratowany - bo DAC masz już zbalansowany - tyko dokupujesz interkonekty, podłączasz to XLRami i wszystko śmiga z nowym oddechem.
Musiałem powyrzucać linki z posta - bo coś nie mógł z nimi sobie poradzić. Po wielu próbach post zaistniał na stronie :)

Odnosząc się do tego co napisałeś wcześniej:

Audio-Technica ATH-W1000X Audio-Technica ATH-W5000 Beyerdynamic t5p Beyerdynamic dt880 600ohm AKG Q701 Marantz NA8005 Pionneer N-50 Denon ampli hifi pma 720ae Marantz ampli hifi pm6005 Onkyo ampli hifi a 9050 yamaha ampli hifi a s1000

To AudioTechniki sobie bym odpuścił. Możesz na AudioFanatyku poczytać dlaczego. Mam od dłuższego czasu ATH-A700X i powiem szczerze, że są to słuchawki które mają w sobie najmniej pierwiastka magii. Są mało wymagjące - to jest ich największy plus - co mija się z celem budując zestaw biurkowy.

Tak samo T5P - P jako Portable, są to tesle mało wymagające. O ile same tesle można śmiało polecać- to trzeba się liczyć z tym, że DACi w tej cenie nie pokarzą ich wszystkich możliwości i skończy się na tym że nie będziesz wiedział za co zapłaciłeś tak dużo względem DT770 PRO, bo będą mieć bardzo podobny dźwięk a cena nie taka podobna - czyli jednym słowem lipa.

Q701 - też bardzo ostrożnie podchodziłbym do nich słuchając muzy którą słuchasz. Też są bardzo wybredne do wzmocnienia - i potrafią nim grymasić. Jedy nie jedynie po odsłuchu i to w swoich domowych warunkach bym je rozważał - inaczej nie polecam.

DT880 PRO czy lepiej PREMIUM 250 Ohm - (patrz na moją sygnaturę oraz to coś powyżej licznika postów) polecam jak najbardziej - ale nie będzie to super upgrejd względem DT770 które znasz - czyli też nie polecam :) - nie ujmując tym słuchawkom oczywiście.

Reszty nie znam więc się nie wypowiadam

Amplitunery nie nadają się za bardzo do napędzania słuchawek,może inaczej nie mają czego szukać przy dobrych przetwornikach C/A.

i tego należy się trzymać - albo duże stereo albo małe - a to dwie różne drogi

a koniec końców na teraz - zapomniałem o jednym DACu/Ampie, który jest w miarę najnowszy ze stawki i robi teraz niezłe trzęsienie ziemi w swoim przedziale cenowym. Jest nim AUNE S16. Nie znam sam jego, ale są tylko i wyłącznie dobre opinie na sieci.

http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-daca-wzmacniacza-aune-s16/

http://hifiphilosophy.com/recenzja-aune-s16/

http://www.head-fi.org/t/740376/review-aune-audio-s16-single-box-dac-and-headphone-amplifier

Wydaje się że może być to lider pod prawie wszystkimi względami - jest wszystko czego potrzeba (wejścia wyjścia, zbalansowany tor, najnowsze USB, DSD oraz przyzwoity (aczkolwiek nie end game) wzmaczniacz)    .....a na dodatek rządzi przestrzenią w swojej cenie. Istne prodigy na rynku. Czytając o nim i myśląc o D200 myślę że może go zniszczyć pod pewnymi względami.

Edytowane przez kosq83
  • Popieram 6

Więc wszystko już jasne.

Będę zabierał się za zamawianie, ale przed tym mam jeszcze jedno pytanie:

Chłodzenie powietrzem mógłbym zastąpić LC (procek, karty graficzne + płyta główna).

Karty graficzne zmieniłbym na asus gtx 980 posseidon, gdyż są przygotowane na LC

Płytę główną na asus maximus vii formula

+ blok wodny na cpu

Więc teraz pytanie, warto w LC się bawić czy pozostawić tak jak jest i zamawiać? :)