Skocz do zawartości

Pomoc w dobraniu podzespolow

Recommended Posts

Witam, chciałbym kupić komputer do 1900 zł. Chciałbym żeby wszystkie podzespoły były nowe z wyjątkiem karty graficznej. Ja mam zamiar dokupić uzywana za jakiś tydzień, dwa. Zastosowanie komputera: (gry, biuro, photoshop, obróbka wideo, itp.),

Maksymalna kwota jaką dysponujesz: (najlepiej w złotówkach) 1900, nie więcej

Których części potrzebujesz?: (zestaw z monitorem, peryferiami czy sama "buda" itp.) tylko komputer

Czy będziesz podkręcać sprzęt? (overclocking) nie

Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: 1650x1050

Specjalne wymagania: (cichy zestaw, mała obudowa, chłodzenie wodne, multi-gpu itp.) nic

Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? (często można oszczędzić trochę pieniędzy na obudowie czy dysku, nie zapomnij podać dokładnego modelu) nie

Własna propozycja zestawu: (jeśli jej nie posiadasz, pole pozostaw puste)

Inne: (wszelkie pytania, które Cię dręczą)

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=93510&s=88815&s=92902&s=72453&s=78215&s=90674&s=75644

dobry sprzęt jak ogarniesz używkę r9 280 (600zł) albo 7850/70(400-600) będzie idealnie 

bierz od zaufanych z dużą ilością pozytywów (jeśli kupisz na allegro)

Edytowane przez tobexor

Zestaw Tobexora jak najbardziej OK. Jak obudowa nie musi byc podswietlana zmien na Zalmana z3 Plus czarną lub bialą :) Sam mam i jestem zadowolony. Ogarnij gdzies na allegro R9 280 bez X'a za okolo 600zl. (nowa kosztuje okolo 840)

##EDIT

Nie napisales do czego ma sluzyc komputer :P Jak gry to jakie, a jak gry i jakas edycja to w jakich proporcjach.

Zestaw Tobexora jak najbardziej OK. Jak obudowa nie musi byc podswietlana zmien na Zalmana z3 Plus czarną lub bialą :) Sam mam i jestem zadowolony. Ogarnij gdzies na allegro R9 280 bez X'a za okolo 600zl. (nowa kosztuje okolo 840)##EDIT

Nie napisales do czego ma sluzyc komputer :P Jak gry to jakie, a jak gry i jakas edycja to w jakich proporcjach.

Csgo głównie, ale chciałbym też zagrać w wiedźmina nowego.

http://www.morele.net/inventory/info/dNgpC1/

Do tego tanio R9 270

http://olx.pl/oferta/gigabyte-radeon-r9-270oc-2gb-gv-r927oc-2gd-CID99-ID7Nz5d.html#ed7dd2a6ac

/e

a) Argumentacja?

b) Polecanie ofert z tablicy można sobie darować     dad

Edytowane przez dadulek