Djmnich 80 Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Witam,mam problem z działanie programu napisanego w języku c++,a więc kompilację przechodzi,lecz po uruchomieniu programu,po wprowadzeniu liczby wyskakuję program przestał działać. W czym problem? #include <iostream>#include <conio.h>using namespace std;int main (){int tsh = 0;int dni = 0;int mxtsh = 0;int mntsh = 0;int srtsh = 0;int dx = 0;int sumtsh = 0;do{ cout<<"Podaj wartosc TSH:"<<endl; cin>>tsh; dni = dni++; sumtsh = sumtsh + tsh; srtsh = sumtsh/dni; if (mntsh > tsh) { mntsh = tsh; } if (mxtsh < tsh) { mxtsh = tsh; } if (tsh < 300){ dx = dx++; } } while (tsh < 0); cout<<"Liczba Dni:"<<dni; if (dni > 0){ cout<<"Srednie TSH:"<<srtsh; cout<<"Minimalne TSH"<<mntsh; cout<<"Maksymalne TSH:"<<mxtsh; cout<<"Ilosc dni z TSH < 300:"<<dx; } getch (); return 0;} Edytowane 20 Stycznia 2015 przez Djmnich Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie BoBi1234 6 Napisano 20 Stycznia 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 wydaje mi sie ze moze chodzi o dni = dni++; dawno nie programowalem w cpp ale zmien na dni++; i powinno dzialac 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Djmnich 80 Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Dzięki bardzo zmieniłem dni = dni++ na dni++ oraz dx = dx++ na dx++ i działa bez problemowo. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts