punk_2 0 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Witam Wybór padł na tą mysz, ale czy możecie polecić z własnego użytkowania jakieś inne? Chwyt: Claw Grip i Fingertip Gry: Rpg, Fps , Cena: nie droższa niż Zowie dzięki za pomoc Link to post Share on other sites
Pitrek7 79 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Mionix Avior 7000 i Asus Strix Claw. Posiadałem tylko pierwszą, mysz bajka, ale nie wygodnie mi się ją trzyma. - potrzebuje większych myszy. Jak chcesz głębsze opinie to proszę pisać. Link to post Share on other sites
pr0l4nd 44 Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Może Ninox Aurora Zowie Ec2 nowa wersja ma niedługo wyjść Link to post Share on other sites
punk_2 0 Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Rzeczywiście Strix prezentuje się chyba lepiej niż Zowie:) http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje/myszki/asus-strix-claw/ Tylko pytanie czy ktoś używa , ma? Obecnie używam A4 Tech EVO XGame Oscar X748, czy rzeczywiście jest znaczny skok jeśli chodzi o komfort i precyzje grania? Link to post Share on other sites
ricsa 3 Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Jeżeli chodzi o precyzje działania to niewątpliwie Mionix Avior 7000. Przesiadłem się na niego z Roccata Kone Xtd który w dodatku jest sporo droższy a w rezultacie Mionixem osiągam znacznie wyższe rezultaty w grach typu COD Battlefield czy CS niżeli wyżej wymieniony. Zdecydowanie polecam fanom strzelanek. Link to post Share on other sites
punk_2 0 Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Jeżeli chodzi o precyzje działania to niewątpliwie Mionix Avior 7000. Przesiadłem się na niego z Roccata Kone Xtd który w dodatku jest sporo droższy a w rezultacie Mionixem osiągam znacznie wyższe rezultaty w grach typu COD Battlefield czy CS niżeli wyżej wymieniony. Zdecydowanie polecam fanom strzelanek. Ricsa, a gdzie kupowałeś Aviora?? Ile zapłaciłeś? Link to post Share on other sites
ricsa 3 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ja kupowałem Aviora na www.pcforce.pl płaciłem 303 zł plus koszt przesyłki jakieś 18 zł Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Ricsa, na jakiej podstawie stwierdziłeś, że Avior jest bardziej precyzyjny od XTD? Edytowane 22 Stycznia 2015 przez Tycha Link to post Share on other sites
ricsa 3 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Z własnego doświadczenia. Aktualnie do kompa mam podłączone 3 gryzonie. Kone XTD,Corsair M95 oraz Avior 7000. Za wyjątkiem M95.Aviorem jak i XTD grywam w te same tytuły.I z mojego punktu widzenia a zarazem efektów w grach mowa tu oczywiście o FPSach odczuwam wyraźnie moją skuteczność podczas rozgrywek.Krótko mówiąc lepiej czuje rozgrywkę.Nie mówię że Avior jest lepszy od XTD ale Avior spokojnie dotrzymuje kroku XTD. Jedynym minusem samego Aviora jak dla mnie jest fakt iż został zaprojektowany dla lewo i prawo ręcznych graczy.I na początku miałem lekki dyskomfort z przyciskami po prawej stronie z racji iż jestem praworęczny.A poza tym same superlatywy.Oczywiście gram na tej samej podkładce w obu przypadkach Roccat SOTA, więc nie zrozumcie mnie źle XtD to super myszka ale Avior również i jest sporo tańszy. Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Jakiej czułości używasz (ile potrzebujesz na obrót o 360 stopni)? Link to post Share on other sites
ricsa 3 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Roccata mam w kilku trybach startuje od 3200 do 5000 DPI w zależności od gry.W przypadku Aviora balans 3500-4500. Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Przy takich DPI praktycznie nie ma mowy o precyzji. Link to post Share on other sites
ricsa 3 Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Wszystko zależy od stylu gry.Ja nie preferuje "campienia" i siedzenia w jednym miejscu przez 10 min trwania rozgrywki i czekania w zasadzie aż ktoś wejdzie mi w celownik do tego faktycznie DPI nie jest potrzebne. Reprezentuje tą część graczy, którzy uwielbiają dynamikę gry, a co do tego no potrzeba już wyższych wskaźników DPI.Dlatego też szukałem dla siebie myszy, która mój styl gry wprowadzi jako efekt.I tutaj XTD jak i Avior dają sobie radę.Wcześniej używałem Deathaddera 2013 dobry sensor ale dla mnie kiepska ergonomia. Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Nie gadaj bzdur. Są znacznie bardziej dynamiczne gry (Quake, CS), gdzie mimo tego na obrót o 360 zawodnicy potrzebują 30-50 cm. Już nie wspomnę o jitterze przy takich DPI. Link to post Share on other sites
ricsa 3 Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Niestety obawiam się że temat tej rozmowy delikatnie odbiega od głównego nurtu, czyli doboru myszki. To jak ktoś gra jest kwestią typowo indywidualną. Nie rozumiem czy mówimy teraz o amatorskim podejściu do tematu, czy ,może jednak dotykamy strefy PRO. W moim przypadku dobór myszy odbywał się na zasadzie kupna przetestowania jeżeli nie pasuje sprzedaje, a jeżeli jest dobra zostaje.Nie jest to ekonomiczne podejście ale działa. Uważam że aby tak naprawdę dopasować sobie jakikolwiek sprzęt do grania np: słuchawki,myszy klawiatury, należałoby przetestować kilka kilkanaście produktów z danej kategorii i dobrać odpowiednią pod siebie. Niestety nie każdy ma taką możliwość ale na całe szczęście są takie wybawienia jak fora internetowe, gdzie ludzie dzielą się własnymi odczuciami z danego tematu.I ja do tej grupy się zaliczam.Oddaje własne doświadczenia.A jeżeli mowa tutaj o PRO, to ta garstka Elity nie potrzebuje klawiatury z podświetleniem bo "klawiszologie" ma w jednym palcu, słuchawek 7,1 albo myszy za 300-500zł Zawodowcy -czegokolwiek nie dostaną po prostu grają. Link to post Share on other sites
punk_2 0 Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Zamówiona : Avior 7000, zobaczymy jak bedzie mi sie sprawować . Dam znac. Nie jestem tez jakimś pro graczem, dlatego z mojego punktu widzenia bardziej ważniejsza bedzie ergonomia niż jakieś 0,001 s reakcji czy czego kolwiek tam:) Temat do zamknięcia Link to post Share on other sites
Recommended Posts