cooger 2076 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Ja bym najpierw posłuchał bez rekablowania. Rekablowanie to mniejsze zmiany niż opampy. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 w przypadku cal akurat zmiany są naprawdę bardzo duże po zmianie kabla ale faktycznie będzie lepiej jak sobie je posłucha na stokowym przewodzie. gdy kupiłem cal byłem zadowolony,aczkolwiek zawiedziony ich mułem , trzeba było jaśniejsze oampy montować- AD8022, pomogło ale i tak sporo dała później wymiana przewodu ,choć to dawno było, więc nie pamiętam dokładnie, nie mniej jednak słuchawki czułe na charakter źródła (to bardzo dobrze) i na wszelkie mody. Cytuj Link to post Share on other sites
navka 28 Napisano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 https://www.audeos.pl/pl/p/Gotowy-przewod-do-recablingu%2C-samodzielny-montaz/45 gotowy przewód do montażu ale z tego co wiem można im zlecić taki recabling. ludzie na mp3store oferują takie względnie tańsze usługi,ale na dobrym kablu bym nie oszczędzał. W końcu wróciły do mnie moje uszkodzone CALe, kabel zamówiłem więc jak tylko przyjdzie to zabieram się za wymianę. Co prawda nigdy nie bawiłem się w takie rzeczy ale zlecać komus cos takiego za ponad 100zł to troche słabo więc spróbuję sam. Jakieś rady? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 23 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 przede wszystkim dobrze luty porobić , ja z początku zrobiłem "o tak se" , a jakość tylko trochę się polepszyła, mimo ,że dobry przewód kupiłem i wtyk. lektura dla ciebie. http://www.head-fi.org/t/353941/recabling-denon-ah-d1001-d1000 http://forum.mp3store.pl/topic/122493-creative-aurvana-live-cal-recabling/ materiałów znajdziesz pełno na sieci. Cytuj Link to post Share on other sites
navka 28 Napisano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 (edytowane) Dzięki bardzo, na pewno poczytam i będę robił ostrożniej bo troche mi skzoda przewodu za prawie 100zł A właśnie, mówiąc o lutach o co dokładniej Ci chodzi ? Żeby dobrze przylutować przewody do przetworników? W sensie nie marnować cyny? Edytowane 23 Lutego 2015 przez navka Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 23 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 przewody muszą być dobrze ocynkowane ,pokryte. A sama cyna ładnie,bezproblemowo musi się się wylać na żyły. Konieczne jest zanurzenie wcześniej tych żył , kalafonią,(można kupić razem z cyną) to jest bardzo ważne, inaczej właśnie cyna ich dobrze nie pokryje. polecam również poczytanie na ten temat.Na szczęście zabieg jest prosty,łatwo się tego nauczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
navka 28 Napisano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 A to nie jest tak ze jeśli kupiłem gotowy przewód to nie muszę ich cynkowac? Ja to sobie wyobrażam ze wezmę lutownice, przyloze cyne, nawet trochę więcej i wsio Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 23 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Kable oraz wtyki w miejscach lutowania najlepiej wcześniej pobielić (ocynować) z użyciem kalafonii. Potem tylko przykładasz kabelek w odpowiednie miejsce, dotknięcie lutownicą i gotowe. Cytuj Link to post Share on other sites
navka 28 Napisano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Mam nadzieje ze nic nie popsuje... Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 23 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Zawsze jest ten pierwszy raz Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Przede wszystkim lut musi być dobrze przegrzany. To jest połączenie elektryczne a nie klejenie. Cytuj Link to post Share on other sites
navka 28 Napisano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Czołem przewodzik dzisiaj przyszedł ale że jestem laikiem a chcę się tego nauczyć to mam pytanko: w oryginalnym przewodzie są 4 żyły, każda innego koloru. W tym z audeos.pl są 2xbiałe i 2xniebieskie Szukałem w necie ale nadal za bardzo nie wiem który zamienić z którym żeby poprawnie wszystko zrobić. Ponoć to nie ma znaczenia, byleby obydwie słuchawki miały tak samo przylutowane przewody. Jakieś porady? O samo lutowanie się nie martwię, już wiem z czym to się je Dodam że na tym przewodzie nie ma oznaczenai gdzie jest plus czy masa. Wiem, że na membranie, po stronie czerwonej kropki jest plus. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts