simi676 4 Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Witam, ehhhhh.... w skrócie. Ciekawski braciszek chciał sprawdzić jak wieją wiatraczki na karcie graficznej, a że była otwarta obudowa i latały na 70% to włożył za daleko palucha i ułamało się jedno skrzydełko:/ Cóż tu począć??? Cytuj Link to post Share on other sites
mattax 25 Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Witam, ehhhhh.... w skrócie. Ciekawski braciszek chciał sprawdzić jak wieją wiatraczki na karcie graficznej, a że była otwarta obudowa i latały na 70% to włożył za daleko palucha i ułamało się jedno skrzydełko:/ Cóż tu począć??? zadzwonic do serwis zapytac sie ile wymiana wiatraka to bedzie chyba cały wentylator, albo ułamać po drugiej stronie dla równowagi. Cytuj Link to post Share on other sites
martinoxxl 239 Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Zapytaj w serwisie jaki byłby koszt wymiany, możesz tęż spróbować przykleić na jakiś distal lub poxipol tylko nie wiadomo co z gwarancją. Cytuj Link to post Share on other sites
simi676 4 Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Zadzwonie z rana. Jesli by się nie udało z serwisem to ciekawi mnie, czy poszła by taka sztuka np. na allegro:/ Cytuj Link to post Share on other sites
maciek396 60 Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Odkręć wiatrak, i przyklej łopatkę jakimś klejem na cyjanopanie, ważne jest by ustawić łopatkę możliwie tak jak była i użyć niewielkiej ilości kleju. Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Lepiej Sam nic nie kombinuj stracisz całkowicie gwarancje. Zadzwoń, napisz do serwisu. Powiedź, że wtyczka lub kabel sata się wypiął przypadkowo i wkręcił w wentylator uszkadzając go. Serwis naprawi choć pewnie odpłatnie za jakieś 120zł+koszt przesyłki do serwisu. Mnie Gigabyte podał kwotę 112 zł za samą wymianę jednego wiatraka a mam ich trzy. Edytowane 17 Stycznia 2015 przez gepardmak Cytuj Link to post Share on other sites
zajpowski 22 Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Gdy bedziesz oddawal karte to zaznacz sobienp.małą kropeczke markerem na plytce drukowej w takim miejscu aby nie wpadala w oko,bo mogą ale nie muszą podmieniac karty i naprzyklad dadzą ci jakiś uzywany zwrot.lepiej sie zabezpieczac Edytowane 17 Stycznia 2015 przez zajpowski 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Ja bym to olał i zostawił tak jak jest. chłodzić będzie tak samo. Bratu przy******* Edytowane 17 Stycznia 2015 przez Lord_Krecitsqa 2 Cytuj Link to post Share on other sites
maciek396 60 Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 No własnie nie będzie chodzić tak samo, będzie wibrować przez co szybciej szlag trafi łożyska i będzie głośno chodził, nie mówiąc już o sporo słabszej wydajności. Jeśli masz gwarancje zadzwoń i się dowiedz ile policzą za wymianę, ewentualnie jeśli da się go wymontować bez rozbierania całego chłodzenia, poszukaj może ktoś np. na Allegor sprzeda taki wiatraczek. Jeśli nie masz gwarancji, to przyklej łopatkę, tak jak pisałem wcześniej. Cytuj Link to post Share on other sites
simi676 4 Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Kupiony został w grudniu, wiec gwarancji jest sporo. Zastanawiam się czy nie puścić tej sztuki na allegro i nie wziąść nowej. PS. Nie idzie się wogole dodzwonić do msi:- Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Więcej stracisz sprzedając na allegro, aniżeli naprawiając odpłatnie w serwisie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
simi676 4 Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Napisałem maila do nich, zobaczymy czy wymienia. Jak myślicie użytkować ja normalnie w grach czy sobie odpuścić? Cytuj Link to post Share on other sites
dejnus 58 Napisano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Po dłuższym czasie użytkowania łożysko będzie głośno chodzić. Z czasem co raz gorzej. Cytuj Link to post Share on other sites
simi676 4 Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Mam nadzieje ze na początku przyszłego tygodnia rusze sprawę :- Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts