Skocz do zawartości

Ulepszenie komputera pod Gta 5 budzet 2000zl

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Chce ulepszyc moj komputer tak zeby plynnie dzialalo gta 5 moj budzet  to 2000zl.

To co mam teraz :

Proc : Intel Core 2 Quad Q8200 2:33ghz 

Grafika : Gigabyte Gtx 660Ti 2GB

Ram : 4gb ddr2

Plyta Asus P5KPLM

Zasilacz : OCZ 600W

Dysk : HDD SATA 2 500gb

Obudowa lion 604b

Znalazlem taki wzor mysle ze bedzie latwiej opisac 

• Zastosowanie komputera :Gry
  • Maksymalna kwota :2000PLN
  • Których części potrzebuję : Nie wiem ,ale  mysle ze na pewno wiecej ramu i lepszy procesor 
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : Mysle ze nie bo rozumiem ze musial bym wtedy wydac wiecej kasy na lepsza plyte glowna , chlodzenie 
  • Rozdzielczość mojego monitora i model: Jakis marny Asus 1440x900 ( kiedys tam kupie monitor FHD)
  • Specjalne wymagania : Komputer glownie pod gre gta 5 i jeszcze world of  tanks

Calej kasy wydac nie musze ale te 2000 zl to maksimum .

Mam nadzieje ze niczego nie zapomnialem napisac , w razie czego post zedytuje

Prosze o pomoc w wyborze nowych czesci  :)

Pozdrawiam

Edit : Podaje zalecane wymagania gta 5 na pc

• Procesor: Intel Core i5 3470 3.2GHZ lub AMD X8 FX-8350 4GHZ
  • Pamięć RAM: 8GB 
  • Karta graficzna: NVIDIA GTX 660 2GB lub AMD HD7870 2GB
  • Ilość miejsca na dysku: 65 GB
  • Windows: 7 (SP1) , 8, 8.1 (wersje 64-bit)
Edytowane przez UKND337

http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=60080http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=51547 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=54056 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=61699

Otrzymujesz porządny dysk ssd, dobrze wyposażoną płytę, 8gb ram, wydajny procesor

Wierząc wymaganiom to gta powinien śmigać na wysokich. Zacznij zbierać na kartę. Ta powinna dać radę, ale już się starzeje :D

I5 4690k 990zl

Asrock z97 extreme4 1150 550zl

DDR3 2x4GB 1600MHz 320zl

Zasilacz,karta nawet spoko i obudowa zostaje i chlopie wymiatasz przez kilka lat!

Jezeli nie bedziesz podkrecal to procka bez k ale mysle ze warto bo w przyszlosci bedzie brakowalo mocy i w tedy bedziesz mowil ze szkoda ze nie kupilem procka z K do oc bo btakuje mocy;) pozdro

Właśnie ciągle myślę o tym 4690K

A HDD nie ma potrzeby wymieniac? 500Gb wystarcza mi, ten dysk to jakiś marny noname.

A chłodzenia nowego nie potrzeba w przypadku gdybym zdecydował się na 4690k?

Jeszcze pytanie :Czy w przypadku gdyby mi taki 4690k na dobrej płycie i chłodzeniu podkrecony do np 4ghz to gdyby padł to gwarancja obejmuje to, skoro te procesory są do podkręcania?

I czy po podkręceniu są dużo wyższe temperatury i pobór prądu?

Chciałbym ten komputer mieć na co najmniej 4 lata ew. Zmienił bym grafikę ale to gdzieś za rok

Edytowane przez UKND337

Chlodzonko fortis2 120zl

Te procesory w zyciu sie nie spalą!!!

Jeszcze nie slyszalem :)

Dysk na sam początek moze byc,za pare miesiecy kupisz sobie ssd np.crucial wypuszcza jakies nowe dyski za pare dni 550mb odczyt i 500mb zapis a stary zostanie ci jako archiwalny

Przy i5 4690k 4.5GHz o napieciu 1.16v i chlodzeniu Fortis (stary model) 60c max przy graniu.kazdy ma inną sztuke,moze ci soe trafic ze bedziesz mial 4.5 GHz przy napieciu 1.26v i to są nawet spoko napiecie i nie powinien przekroczyc 70c.;) pozdrawiam

Edytowane przez zajpowski

Szukaj z97 slyszalem ze mozna na jakims innym chipsecie podkrecac ale nie orjetuje sie.bierz cos z gigabyte do 400zl ewentualnie msi gaming5 lub asrock extreme 3.nie zastanawiaj sie tylko bierz ten procesor szkoda ze tak poszedl do gory przez dolara bo poszedl w gore:(ale i tak wart jest swojej ceny

Edytowane przez zajpowski