JestemLukasz 18 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 (edytowane) W piątek ma przyjechać do mnie Lumia 930, mam kartę sim Micro niestety, istnieje możliwość przerobienia na Nano ? Cokolwiek da się zrobić by mieć Nano zamiast Micro ? EDIT. W NJU chcą 25 złoty za wymianę - bezsens jestem ich abonentem, są jakieś inne rozwiązania ? Edytowane 14 Stycznia 2015 przez JestemLukasz Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 A dociac sie jakos nie da? Cytuj Link to post Share on other sites
JestemLukasz 18 Napisano 14 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 A dociac sie jakos nie da? Nie próbowałem dlatego czekam na Wasze rady Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 A jakie inne mogą być porady niż docięcie albo wymiana karty? Dotnij i już. Cytuj Link to post Share on other sites
JestemLukasz 18 Napisano 14 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 A jakie inne mogą być porady niż docięcie albo wymiana karty? Dotnij i już. Ktoś próbował to robić ? Jest ryzyko uszkodzenia karty ? Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Tak robiłem. Jeśli posiadasz choć odrobine sprytu, nie powinieneś mieć problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
czarusionek 9 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Ja docinałem kartę w sklepie gdzie ściągają sim-locki itp.Kosztowało mnie to 10 zł, ale to było w Elblągu. Postaraj się popytać w takich sklepach, powinni to zrobić Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 U operatora chyba jest najbezpieczniej. Po prostu dostajesz nową kartę. Słyszałem sporo historii o tym, że po przycięciu z mini na micro karta przestawała działać. Ostatnio w Plusie wymieniałem za 12,50zł. Wszystko zajęło w sumie mniej czasu niż czekałem w kolejce. Karta była aktywna chwilę po wyjściu z salonu. Nawet nie musiałem jej na siebie rejestrować, a na samej stronie Plusa piszą, że jest to konieczne.Zawsze możesz zrobić tak, że idziesz do jakiegoś serwisu telefonów, płacisz im za przycięcie i ewentualnie jak Ci karta nie będzie działać to idziesz ją wymienić do operatora jako, że się uszkodziła. Pewnie gdyby karta nie działała to serwis, który się tego podjął zapewne oddałby pieniądze. Ewentualnie będziesz musiał dopłacić te 25zł. Tylko najpierw dowiedz się czy nju też wymienia karty, niezależnie od tego co się z nimi stało. Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Mi w play wymieniali za darmo. Miałem numer zarejestrowany. Gdy nie masz, to płacisz 20zł. Cytuj Link to post Share on other sites
jajoarek13 0 Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 (edytowane) docinalem sam nozyczkami na oko , wszystko dziala Edytowane 15 Stycznia 2015 przez jajoarek13 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts