bati999 13 Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Witam.Pisałem właśnie z kolegą, który chwalił mi się, że w tym tygodniu kupuje komputer. Pytam "skąd?", a on że z "allegro". Wyprowadziłem go z tego błędu, lecz tematów hardware nie śledzę od bardzo dawna, i się nie znam. Moglibyście pomóc mi, i powysyłać tutaj części? Kompletna skrzynka z dyskiem twardym i obudową, nie może na tym zaoszczędzić, bo jego ostatni komputer to taki "all-in" za 200zł. Liczę na pomoc, dziękuję Cytuj Link to post Share on other sites
Elan. 64 Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Mogą być używane części ? [grafa] Zestaw do gier, czy do czego ? Cytuj Link to post Share on other sites
bati999 13 Napisano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Kolega raczej typ takiego "polaczka", więc używane nie wchodzą grę. Gra on tylko w Leauge of Legends, jednak wraz z nowym komputerem pewnie będzie chciał pograć w coś nowszego płynnie. I ogląda dużo filmów, ale karty graficzne w tym budżecie powinny uciągnąć je w FullHD. Poza tym żadnym grafikiem nie jest, zintegrowana karta dźwiękowa też mu wystarczy. Cytuj Link to post Share on other sites
Elan. 64 Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Jeżeli dopłata 125 zł będzie możliwa : [nie ma już na czym zbić tej ceny ] http://www.morele.net/inventory/info/sEo2h2/ - procesor z dobrym stosunkiem cena/jakość - Grafika wystarczy do grania na średnich ustawieniach. - 1 tb dysku - 4 gb ramu 1600 mhz - obudowa z wentylatorem i tania płytka pod s. 1150. @down Kość 2 gb ? po tym najlepiej byłoby gdyby uzbierał na 4 gb, żeby miał chociaż 6 gb ramu, ale dobry pomysł. Edytowane 13 Stycznia 2015 przez Elan. Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 @up i Autor Jak nie da się nagiąć budżetu to w tej chwili można kupić jedną kość ramu a drugo dokupić za kilka miesięcy lub tygodni i zestaw wyjdzie poniżej 1500 ale na morele.net po wpisaniu odpowiednich kodów do zakupów powyżej 1500 jest dostawa za 1pln lub coś innego do wyboru. Co do zestawu to jest w miarę ok. Gdyby nie pasowała obudowa mATX to jako alternatywę można kupić np. tą http://www.morele.net/obudowa-zalman-z1-usb-3-0-czarny-zm-z1-626587/ Najsłabszym elementem tego zestawu będzie procesor. Dwa rdzenie bez HT to obecnie za mało do nowych gier i trzeba to sobie powiedzieć wprost. Starsze gry będą działać ok ale nowe bedą bardzo ograniczone przez procesor dlatego jeżeli będzie opcja dołożenia kasy to moim zdaniem lepiej kupić i3 i 4GB ramu. Ramu zaswsze w przyszłości mozna dołożyć i taka modernizacja jest najprostrza. I3 http://www.morele.net/procesor-intel-core-i3-4160-lga1150-64bit-3-6ghz-54w-cache-3mb-box-bx80646i34160-655429/@3,6GHz + HT to moim zdaniem dobry wybór. Starsze gry korzystające z dwóch rdzeni będą działać bardzo dobrze bo rdzenie są wysko taktowane nowe gry zyskają dzięki HT i to sporo. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts