d4monto 0 Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Siema mam taki problem, od jakiegoś czasu zaczęło mi się pokazywać przy włączaniu google.pl komunikat, że mój flash player jest 'out of date' i nie wiedziałem jeszcze wtedy że to wirus, pobrałem to i zainstalowałem. Poczytałem na necie, że jest to wirus który dopada routery i w sumie się zgadza bo nie działa mi nic co związane z google: gmail, na telefonie tak samo sklep play nie śmiga ani google. to jest to co wyskakuje: http://imageshack.eu/sKZ http://imageshack.eu/tKZ proszę o pomoc i szczegółowy instruktaż co mogę z tym zrobić żeby to gó**o wyeliminować! od razu podam, że mój router to; TP-LINK TD-8840T ADSL2+ Modem Router Cytuj Link to post Share on other sites
eross 13 Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Przeskanuj combofix adwcleaner malwarebytes antimalware i na koncu jakims antywirusem Cytuj Link to post Share on other sites
d4monto 0 Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 tym wszystkim co wymieniłeś mam skanować? Cytuj Link to post Share on other sites
maro893211 1 Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 tak, tym wszystkim po kolei Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Combofix wymaga trochę wiedzy a nie znając programu ,nie posiadasz jej, więc raczej z niego zrezygnuj. A jaki masz system? Cytuj Link to post Share on other sites
Fix00ser 477 Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Proszę przeczytać post nr.7 tutaj Cytuj Link to post Share on other sites
flybass 6 Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 no bo tp link... tez sie z tym meczylem ktos ci sie juz wryl napewno na ustawienia routera zaloze sie ze przykladowo adresy dns bd mial na auto albo jakis dziwny z du*y ... zrestartuj router i zainstaluj od nowa. Oczywiscie znajdz i zabij tez wirusa w moim przypadku pomogl malwarebytes. I jak juz pisze to ci pomoge co do tp linkow to sa to jedne z najgorzej zabezpieczanych routerow... oczywiscie te tansze do 200 zl sprawdz na ich stronie czy nie masz do swojego routera aktualizacji firewalla zmien haslo dostepu jesli tego nie zrobiles ustaw dns najlepiej na te ktore poleca twoj dostawca neta lub googlowskie 8.8.8.8 8.8.4.4 i ustaw wszystko wedlug poradnikow do twojego modelu ktorych znajdziesz kilka u wujka google ... najlatwiej sprawdzic czy masz przejety router wlasnie po dns bo jak ustawisz na swoje dasz save wyjdziesz i wrocisz za chwile to one bd przestawione znow na podejrzane albo auto ... tp dalo ciala jesli chodzi o zabezpieczenia nie przejmowalem sie dopoki ktos nie przejal mi tak routera ze nie moglem sie wgl dostac do jego opcji a nazwe routera zmienil na CHANGE PASSWORD mialem o tyle szczescia ze ten kto sie mi wdarl nie narobil mi szkod... Cytuj Link to post Share on other sites
d4monto 0 Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 tak tylko jak próbuje się dostać na stronę routera wpisując 192.168.1.1 i wpisuje hasło i login to nie jest prawidłowe Cytuj Link to post Share on other sites
flybass 6 Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 a wpisujesz domyslne admin admin prawda ? a to dlatego ze wlasnie twoj router zostal przejety... resetuj go raz dwa i najlepiej instaluj od nowa z plyty jesli taka posiadasz.... a reszta tak jak mowilem ustaw go sobie ALE zanim na nowo go zainstalujesz to zresetuj i nie instaluj nic tylko znajdz wirusa i usun a pozniej zrob to wszystko i zobaczysz czy wszystko jest ok Cytuj Link to post Share on other sites
Gość SPACE GHOST Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Combofix to nie jest skaner antywirusowy, to narzędzie do usuwania konkretnych infekcji systemu, zidentyfikowanych wcześniej innymi narzędziami. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts