patryk19900 0 Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Witam kupiłem ostatnio na allegro Gigabyte Radeon 7970 Ghz Edition Windforce x3 . karta ma taktowanie 1100mhz rdzeń i 6000mhz pamięć , karty nie podkręcałem (sterowniki najnowsze Omega ) Problem polega na tym że gra Battlefield 4 multi wyrzuca po chwili komunikat Battlefield 4 przestał działać , lub całkowicie zawiesza komputer . Poprzednio posiadałem GF 580GTX OC i tego problemu nie było . Komp w sygnaturce Cytuj Link to post Share on other sites
gimbuster 24 Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Moim zdaniem na 90% stery i coś bym kombinował w tym kierunku. Po zmianie z gtx robiłeś format? Jeśli nie to polecam poszukać poradników jak dokładnie usuwać pozostałości po starych sterownikach, popróbować innych wersji niż obecne, albo na początek przynajmniej zrobić ich reinstal(zakładając, że powyższych czynności jeszcze nie wykonywałeś). Ja najchętniej zrobiłbym po prostu format przy okazji przesiadki z gtx na radeon, czy odwrotnie. Najprostsze i najpewniejsze wyjście.Może ktoś mądrzejszy wymyśli coś lepszego... Cytuj Link to post Share on other sites
ziom0070 16 Napisano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Inne gry jak??Stery usuwałeś jakimś programem,czy przez panel sterowania? Cytuj Link to post Share on other sites
patryk19900 0 Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Inne gry jak??Stery usuwałeś jakimś programem,czy przez panel sterowania? stery kasowałem panelem sterowania a potem driver claner. Innych gier jeszcze nie testowałem , ale benchmarki typu 3Dmark , Heaven i Ungine Valley przechodzi bez problemu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts