brudnonabani 20 Napisano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Witam mam problem a bardziej chciałbym sie dowiedzieć czy ktos spotkał się z taka sytuacją, Kupiłem od człowieka kartę sapphire 7970, wysłałem ją na gwarancję lecz faktura była na inna osobę powiadomiłem tą osobę że oddałem karte na gwarancje, Karta wróciła z reklamacji do człowieka z faktury a ten mi ja odesłał posiadam fakture na 7970, a przyjechała z reklamacji 280x GIGABYTE, i teraz moje pytanie co z gwarancją ? na S/N pierwsze 4 cyfry odpowiadają za rok produkcji i tydzień kiedy karta zjechała z tasmy i czy wogóle to prawda ? chciałbym sie upewnić jak wyglada w tej sprawie gwarancja bo wychodzi na to że karta ma prawie 2 lata gwarancji producenta, ale kwitka na nia nie posiadam bo wróciła z reklamacji wymieniona za 7970, Proszę o odpowiedź pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Badder 43 Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Po prostu sklep ci wymienił na inny model a gwarancja obowiązuje tak jak masz na kwicie. Tylko komputronik z tego co wiem robi tak, że jak wymienia to daję gwarę od nowa nikt inny nie. Rok produkcji nie ma nic do rzeczy w tym przypadku. Bo mogą ci wysłać nową, ale patrzy się na dowód zakupu, kiedy została zakupiona karta a nie wymieniona. To nie komputron. Cytuj Link to post Share on other sites
brudnonabani 20 Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 a co w takim razie gwarancja producenta liczona 3 lata ? przecież liczy sie ona od momentu wyjscia karty z fabryki czyż nie ? nawet jeli nie ma sie kwitków, kwitów ... to po numerze seryjnym sprawdza sie gwarancjię ? Cytuj Link to post Share on other sites
Badder 43 Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Możesz próbować u producenta tj gigabyte w polsce, choć istnieje szansa, że może się zgodzić i ją wziąć, ale nie liczyłbym na taki wariant za bardzo. Bo mogą się domagać faktury, więc jeśli jej nie dostaną to mogą nie przyjąć, lub co najwyżej wziąćna odpłatną naprawę bez pewności czy to zrobią. Cytuj Link to post Share on other sites
brudnonabani 20 Napisano 14 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 już napisałem, ale wziałem kontakt ze strony na FACEBOOK-u bo tam są i jest e-mail besporednio dotyczący spraw związanych z grafikami i czekam juz od czwartku na odpowiedź.. w tej sprawie w sensie chodzi mi o to czy jest gwarancja na te kartę... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts