Skocz do zawartości

Szybkie pytania, weryfikacja ofert

Recommended Posts

Witam mam ofertę honora 7 za kwotę 900 złotych, telefon 3 miesięczny i ma mieć pełen komplet od producenta + dowód zakupu. Ze zdjęć wynika że stan idealny, założone szkło na wyświetlaczu i uzywany w etui.

Jak myślicie dobra to oferta? jeśli tak to co w takim honorze sprawdzić przy oględzinach przed kupnem?

Tak zwykły honor 7, ale z tego co widzę wersja lite nie różni się cenowo od zwykłej 7. Bądź co bądź honor 7 to krewniak p8, a 7 lite to krewniak p9 lite, które również stoją na tej samej cenie. Widziałem że te zwykłe honory wystawiają i za 800 złotych więc dało mi do myślenia, ale są też oferty po 1200 za używki...

ale sądząc po twej reakcji to chyba dobra cena, więc obejrzę. umówiłem się z gościem na przyszły weekend więc mam jeszcze sporo czasu na namyślenie się.

1500 to zadna dobra cena, w sieciówce tyle zapłacisz. Niestety kupujac iphona i majac 1500 zlotych budżetu najlepsze co mozna zrobic to szukac ip6 w okazji na olx/allegro lub ip5s uzywanego za troche ponad polowe tej kwoty...

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

W sieciówce 1500 zł kosztują wersję 16GB. 32GB wersje są tylko w kilku za ok. 1700 zł.

Jakbym już miał brać z szóstek, to tylko 6s.

Nie czytałem w sumie o nich dużo, ale obiło mi się o uszy, że zwykłe szóstki wychodziły z wadami fabrycznymi, itp. Poza tym nie wiem, czy da radę znaleźć jakąkolwiek 6 zadbaną, na gwarancji do 1500 zł. Oczywiście powyżej 16gb.
Pozdrawiam :)

P.S. Samsung S6 vs P8 vs P9 lite vs 5S?

Z tych s6. Ale to raczej zasługa tego ze p8 i p9 lite to duzo tańsze telefony za 1000zl, co nie znaczy ze są złe. To telefony o swietnych stosunkach ceny do mozliwosci. W cenie s6 mozna znaleźć flagowego p9 i tu bym juz się zastanawiał.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez balans

Ktoś może powiedzieć coś o stronie bestcena.pl?

Mają oni w sprzedaży telefony ze zwrotów 14 dniowych i mają przy nich napisane:

"PRODUKT OTWARTY, ZE ZWROTU - BRAK MOŻLIWOŚCI WYSTAWIENIA PEŁNEJ FAKTURY VAT. WYSTAWIAMY FAKTURĘ IMIENNĄ KTÓRA UPOWAŻNIA DO GWARANCJI."

Co to oznacza dla mnie? Bo jestem w tym zielony i nie bardzo wiem co oznacza brak możliwości wystawienia pełnej faktury vat. Czy ma to jakieś minusy?

Dobra. Czyli drogą eliminacji skończyło się na S6 vs P8.

P8 tańszy, ale może warto dopłacić do S6 (choćby do zadbanej używki). Słyszałem o grzaniu się P8, ale jutjub powiedziałeś, że po aktualizacji jest lepiej, więc ok.

S6 zaś ma podobno słabą baterię - ile jest w stanie wytrzymać (realistyczny wynik proszę, a nie jakieś tam mega rekordowe oszczędzanie)?

Samsungowi też po części nie ufam, bo aktualnie mam Samsung Galaxy Core Plus...same nieprzyjemne wspomnienia.

Cześć. Moglibyście napisać na co zwracać uwagę przy zakupie telefonu z przedłużenia umowy od kogoś? Dostanę do tego paragon? Jak wygląda sprawa z gwarancją?

Edit: doczytałem w tym wątku, że z gwarancją nie ma problemu - wystarczy faktura. A mógłby ktoś wytłumaczyć, o co chodzi z numerem IMEI?

Edytowane przez .Azriel.

Tak znajomy ostatnio oddawal a5 2016 na gwarancje to wystarczyla tylko faktura, wiec na pudelko jakies naklejki itp wogole nie trzeba zwracac uwagi. Imei to numer identyfikazyjny telefonu. Patrz czy imei z telefonu z obudowy, z systemu, z pudelka, i z faktury sie zgadzaja ze soba i powinno byc git. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Dobra. Czyli drogą eliminacji skończyło się na S6 vs P8.

P8 tańszy, ale może warto dopłacić do S6 (choćby do zadbanej używki). Słyszałem o grzaniu się P8, ale jutjub powiedziałeś, że po aktualizacji jest lepiej, więc ok.

S6 zaś ma podobno słabą baterię - ile jest w stanie wytrzymać (realistyczny wynik proszę, a nie jakieś tam mega rekordowe oszczędzanie)?

Samsungowi też po części nie ufam, bo aktualnie mam Samsung Galaxy Core Plus...same nieprzyjemne wspomnienia.

Dziś galaxy s6 pociągnął 8 godzin z czego 1,5 godz na ekranie, cały czas włączone wifi ale mało kiedy pod siecia, lte połowe czasu włączone, oraz troche muzyki przez bloototh do radia w samochodzie. I ma 51%, więc całkiem przyzwoity wynik ale to chyba jakiś wyjątek dzisiaj. Bo zwykle od 7 do około 19 mam kilkanaście już procent. Więc bateria kiepska ale da się przeżyć.

Moim zdaniem Samsung ma świetną intuicyjną nakładkę z ciekawymi funkcjami których brakowało mi w ios czy u sonego, htc, lg ale to może przez to że zwykle korzystałem z samsungów najwięcej więc pewnego rodzaju przyzwyczajenie. Według mnie mega plus to kultura pracy, w porównaniu z np z3 telefon praktycznie się nie grzeje. Do tego Rewelacyjny aparat. Minus to bateria, brak slotu sd, 

P8 też nie słynie raczej z fantastyczniej baterii, telefonik fajny, ale poza lepiej wykonanym tylnym panelem, 1 gb ram więcej, nie różni się na plus niczym więcej od p9 lite który idzie znaleźć po niższych cenach.

Jeśli masz zamiar wydać koło 1000 wybrałbym p9 lite, jeśli około 1300-1600(uzywany/nowy samsung) to zastanawiał bym się na p9 bo to ta sama półka cenowa, S6 tylko gdyby cię urzekła nakładka samsunga 

Edytowane przez balans

Dziś galaxy s6 pociągnął 8 godzin z czego 1,5 godz na ekranie, cały czas włączone wifi ale mało kiedy pod siecia, lte połowe czasu włączone, oraz troche muzyki przez bloototh do radia w samochodzie. I ma 51%, więc całkiem przyzwoity wynik ale to chyba jakiś wyjątek dzisiaj. Bo zwykle od 7 do około 19 mam kilkanaście już procent. Więc bateria kiepska ale da się przeżyć.

Jeżeli od 7-19 starcza, to mi by w sumie wystarczyło.

P8 też nie słynie raczej z fantastyczniej baterii, telefonik fajny, ale poza lepiej wykonanym tylnym panelem, 1 gb ram więcej, nie różni się na plus niczym więcej od p9 lite który idzie znaleźć po niższych cenach.

Nie czytałem o baterii w P8, bo z góry myślałem, że ten jeden dzień starcza (minimum).

Nie przeszkadza mi bardzo to, że muszę dopłacić 200 zł więcej do P8 - w końcu to flagowiec, a wg mnie Android potrzebuje 3GB RAMu, żeby płynnie chodził przez 1,5-2 lata.

Poza tym też lepiej mi się go trzyma w dłoni, niż P9 lite (a jeszcze lepiej S6), pomimo że jest minimalnie mniejszy. No i jakoś interfejs mi bardziej przypadł do gustu. Tylko wszędzie widzę te narzekanie na nagrzewanie się P8, nawet przy np. Snapchacie.