Smoothiesmith 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Witam! Sprawa moze mniej powazna niz inne ktore tutaj bywaja, jednakze i tak postanowilem zalozyc temat gdyz przyda mi sie pomoc a moze ktos bedzie mial czas sie wypowiedziec. Jestem wlasnie w trakcie pracy nad projektem ktory otrzymalem w szkole (Bez obaw, tylko na ocene, chodz jest ona bardzo wazna) i mam na ten projekt 2 tygodnie, wiec mysle ze sie wyrobie. Mianowicie, zadanie jest takie: Stworz logo firmy o nazwie "Suncy", jest ona firma prywatna i rodzinna, dopiero rozwijajaca sie i zajmujaca sie produkcja sokow zdrowych i ekologicznych. Do tego beda musialy byc tez zaprojektowane opakowania/kartony na soki aczkolwiek szablony samych opakowan dostane dopiero po oddaniu logo, wiec duzo tutaj nie bede mogl jak na razie zrobic. Pomslow bylo kilka na temat logo, jednak kilka z nich odpadalo przez "konkurencje" co znaczy innych uczniow (Bo albo oddalem pomysl koledze albo "przypadkiem" ktos mial bardzo podobny", co nauczycielowi sie nie podoba i musze wymyslic cos innego. Jak na razie mam cos takiego, sam tak naprawde nie jestem do konca zadowolony gdyz wyglada ono na malo ambitne chodz jest latwe i przejrzyste to jednak nie krzyczy ono "SOKI!" czy "OWOCE!" a bynajmniej ja tego nie odczuwam (Logo musi byc takze oddane czarno-biale) http://i.imgur.com/0H6ZFhW.png http://i.imgur.com/Yrd0OJq.png Nie wiem co mam zrobic, czy moze dac jakas ambitniejsza "ilustacje" ale czego? Zrobic bez "grandient" a moze w ogole zmienic czcionke? Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Smoothiesmith Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Wrzuć to na imgur bo nic nie widać z Twoich linków. Potrzebne Ci to na zajęcia z informatyki? Cytuj Link to post Share on other sites
Smoothiesmith 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Nic z informatyki, mieszkam w Norwegii i chodze do odpowiednika technikum, o nazwie "media i komunikacja" gdzie mamy rozne zajecia a jedne z nich to wlasnie "tekst i design" gdzie robimy np. plakaty, loga, broszury, a wlasnie na te 2 tygodnie mam zajecia z "tekst i design" i otrzymalismy wlasnie takie o to zadanie. Jeden z moich kolegow tez uczestnicza do tej szkoly i wlasnie dzieki niemu poznalem to forum. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17763 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Ja bym może nie zamykał napisu w elipsie, tylko zrobił tak aby u góry był taki łuk stylizowany na słońce a na dole też fragment, może jako uśmiech czy coś w ten deseń. Tak na szybko... http://zapisz.net/images/541_suncy.jpg Czasami trzeba porobić kilka/kilkanaście różnych wersji, z różnymi czcionkami i kolorami aby znaleźć to "właściwe" rozwiązanie 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Smoothiesmith 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Super! Wlasnie o takich lukach myslalem ale nie wiedzialem jak to zrobic by mialo to jakis sens i wypelnienie, te 5 gornych elementow bardzo fajnie wyglada, wlasnie biore sie za eksperymentowanie Moge tylko prosic jeszcze o nazwe czcionki? Dosc ciekawie wyglada w postaci "wersalik" Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17763 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Font to Arno Pro Subhead, ale nawet Times New Roman jest zbliżony... Cytuj Link to post Share on other sites
Smoothiesmith 0 Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 A wiec, logo ktore zapodales jest bardzo dobre i nie wiedzialem co mial bym w nim zmienic, ale w sumie postanowilem usunac dolny luk i zamknac to w takim o to tle: http://i.imgur.com/eZtCTPm.png co do czcionek, to Times New Roman rzeczywiscie jest bardzo podobny, aczkolwiek ten Arno Pro jest lepszy, probowalem tez kilka innych jednak nie pasowaly one tak dobrze. Podoba mi sie to na gorze, przypomina mi "korone" bynajmniej takie mialem pierwsze wrazenie, po zastanawianiu sie przyszly tez plemniki na mysl ale to juz swoja droga Tlo probowalem zrobic w innym kolorze jednak nic lepszego nie bylo, no chyba ze zrobie tak jak ty dales bardziej rozmazane tlo. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Jako obserwator mogę powiedzieć,że ten dolny łuk jest moim zdaniem bardzo ważnym i ciekawym elementem.Ja bym z niego nie rezygnował.Jak autor napisał on się "uśmiecha".... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Maciejk 2 Napisano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Bez zrobienia książki znaku, nie dadzą najwyższej oceny. Rozrysuj warianty kolorów, kolory w odniesieniu do koloru tła , strefy ochronne, skład koloru, nazwę czcionki i takie tam. Niby nic, ale tak to na rynku funkcjonuje. Ściągnij sobie Mackup z elementami brandigu (kubek, płyta CD, długopis, pendriew, koperta, papier firmowy, itp.) Za darmo znajdziesz to w sieci. W takiej formie to za nazwę pisaną Arialem powinieneś dostać minimum 5. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts