mabrothrax 5730 Napisano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Czym jest H1Z1? H1Z1 jest sandboxowym mmo w świecie opanowanym przez zombie. Można by powiedzieć, że jest to odpowiedź SOE na DayZ. Co może się podobać w tej produkcji to to, że gra śmiga na silniku Planetside 2, więc jest w stanie udźwignąć na prawdę wielu graczy na raz. Ponadto zaawansowana fizyka, pogoda, craft, budowanie baz i wiele innych rzeczy Early Access na Steam rusza już 15 stycznia ! Gra ukaże się najpierw na PC, a później na PS4. Warto zaznaczyć, że będzie w modelu F2P. Gdzie kupować będziemy jedynie kosmetyczne rzeczy, żadnego Pay2win - tak zapewniają twórcy. Early Access oczywiście będzie płatny. http://tvgry.pl/galeria/hots/N960/400_211722842.jpg http://download.gamezone.com/uploads/image/data/1166989/H1Z1_snow_dark.JPG Jeśli ktoś jest zainteresowany za chwilę zaczynają się streamy ze specjalnego pokazu w stanach. http://www.twitch.tv/h1z1 Edytowane 6 Stycznia 2015 przez mabrothrax 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Shrapner44 2470 Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Zapowiada się ciekawie, lubię gry zombie survival, więc może nawet skuszę się na Early Access jeśli by było z kim pograć. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Ja zamierzam kupić early access A tym czasem przygotowując się, możemy sobie pooglądać i posłuchać devsów. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Shrapner44 2470 Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Wiem, że wczesny dostęp rusza 15 stycznia, wie kotś może ile będzie on kosztował? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Tu i tam twierdzili, że około 20 dolarów. Więc u nas pewnie 20 jurków. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 70zł za wczesny dostęp do gry, która jest w becie to sporo . Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 14 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Niewątpliwie, ale dla kogoś kto chce uczestniczyć w procesie tworzenia tej gry to nie dużo. Jak ktoś nie chce płacić może czekać, gra będzie F2P Cytuj Link to post Share on other sites
Shrapner44 2470 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 @Blest Zapłaciłem 116 zł za DayZ:SA, a ta gra, chyba jest jeszcze w Alphie, więc za Betę 70 zł jest do przełknięcia, zwłaszcza gdy w H1Z1 ma być olbrzymi świat i optymalizacja. Jak grałem w DayZ:SA, tam nie było optymalizacji, a silnik Planetside 2 na pewno jest lepiej zoptymalizowany, Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 (edytowane) Jak wygląda serwer jest jeden czy kilka podzielonych i może np. być jeden na 100 osób? Tak jak jest w Rust? I jakby ktoś miał info gdzie można jeszcze kupić oprócz steam. Edytowane 15 Stycznia 2015 przez Blest Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Z jednego z wywiadów z developerem można było wywnioskować, że ilości slotów jakie będą na serwerach będą testowane podczas bety właśnie. Silnik planetside 2 jest w stanie udźwignąć nawet i 1000 osób na serwerze, ale na obecnej mapie to by oznaczało wielki deathmatch Będą zwiększać, zmniejszać testować i myśleć. Świat będzie się cały czas powiększać i będą dodawać nowe rejony. Wraz z nimi domyślam się, że w przyszłości będą może zmieniać i pojemność serwerów. Od dzisiaj można kupować. Także na weekendzie będę w grze Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 @up Kupujesz na steam czy jak? Bo może bym się skusił tylko nigdy jeszcze nie robiłem zakupów tam . Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Raczej przez steam, zawsze można jeszcze zobaczyć czy na allegro nie będzie przypadkiem kluczy. Gra będzie odblokowana za jakieś 10 godzin. Cytuj Link to post Share on other sites
Shrapner44 2470 Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 @mabrothrax Jak będziesz pobierał H1Z1, mógłbyś napisać tutaj ile steam życzy sobie do ściągnięcia? Jak dam radę to także zagram w weekend. Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Za to ja czekam na mini recenzje czy warto to kupić . Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Tak jak podejrzewałem, dostęp w europie kosztuje 20 euro. Wrócę z pracy to zacznę ściągać. Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Podobno straszny P2W jest z opinii na steam, większość osób nie poleca tego produktu. Tak myślałem za pięknie by to wszystko wyglądało . http://store.steampowered.com/app/295110/#app_reviews_hash Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Ciężko stwierdzić czy ten airdrop to takie P2W. Wszyscy to będą widzieć więc o te airdopy to będzie porządna walka. Pożyjemy zobaczymy. Na razie jest alpha i wiele może się zmienić. Poza tym, ja nie będę się sugerował czyjąś opinią, sprawdzę i sam ocenię Tweet Deva Here's what's on the immediate horizonLag fix - we're well aware of many servers seeing heavy lag. We have a fix incoming this am.Hitting the play button to a server and nothing happens or you don't get in - this is directly related to #1G29 / G99 errors - we know what the root cause of this is (we're getting information from Steam too slowly in a lot of cases)- this will be fixed.Very little loot - already fixed and will go up with a hotfix asap.Airdrops - many fixes including how close they drop to you, how wide a radius they drop in.. airplane speed.. and of course making guns way, way less common.I know there are a ton of other issues but wanted to address the big ones right now. We'll need to bring the servers down later this morning or early afternoon to fix these things.If you don't see your issue on this list it doesn't mean we aren't working on it.. it's just we're hitting the big problems first.ThanksSmed Edytowane 16 Stycznia 2015 przez mabrothrax 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Ta gra nie miała być przypadkiem za free? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Early Access jest płatny, jak gra wyjdzie będzie F2P. Cytuj Link to post Share on other sites
Shrapner44 2470 Napisano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 mabrothrax, jak pograsz trochę to napiszesz czy warto, i ile GB steam chce zassać? Bo nie wiem czy nie wykończy mi Internetu, bo jeśli będzie miał wykończyć to poczekam do lutego z kupnem. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 (edytowane) 6GB Panie. Znaczy wymagane było 6, teraz mi ściąga 4.2 GB. Później pewnie jeszcze patche. Bardzo mało jest na razie europejskich serwerów i jest spory problem z połączeniem się bo tyle ludzi gra. Może się w końcu gdzieś wbiję Edytowane 16 Stycznia 2015 przez mabrothrax Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Ta gra to badziew. Nie polecam: - Pay2win (Bronie i amunicja w sklepie) - Półtorej dnia po premierze są hacki wszechobecne http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/P%C3%B3%C5%82tora-dnia-od-prapremiery-H1Z1-a-ju%C5%BC-lata-tam-stado-cziter%C3%B3w Czyli jak Sony ma wywalone Ale podobno można grę zwrócić za kase tak pisze w zlinkowanym newsie - w takim wypadku gre bym oddał Edytowane 18 Stycznia 2015 przez zielone_ciastko 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Sprostowanie, w grze nie ma sklepu w którym można kupić broń i amunicję. Można kupić tzw. Airdropy. Czyli paczkę spadającą z samolotu którą wszyscy dookoła widzą i każdy może do niej podbiec i zlootować. Na broń w tych paczkach jest około 10-15% szansa. Nikogo hackującego nie zauważyłem jak dotąd - poza tym, to alpha jest. Nie co wiele oczekiwać. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez mabrothrax Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 To sprawdź link, który dałem. Hacki typu teleportacja do gracza>uderzenie z łapy>powrót>i taka pętla Oraz flybot i aimbot. Spoko paczkę każdy widzi, ale w kilku czekasz z kumplami i już masz ekwipunek. Survival pełną gębą Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 (edytowane) No nie do końca z tymi paczkami. Jak wspomniałem, na jakąkolwiek broń masz 10-15% szans, że pojawi się. I to nie tak, że tona, może być 1 pistolet i to bez amunicji. W airdropach nie ma również broni automatycznej, możesz wylosować jedynie pistolet albo strzelbę, albo tylko amunicję do nich. Według mnie nie powinno tych airdropów w ogóle być. Ale nie są one takie przesrane jak opisują je ludzie, w większości Ci którzy w tę grę w ogóle nie grali. A co do hacków to cóż, są jak widać na filmikach z artykułu. Pewnie i za to się zabiorą. Tak jak pisałem wcześniej, to alpha i na dodatek mająca niespełna 48 godzin. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez mabrothrax Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts