Lethoo 0 Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 A będzie dostępny iOS8 na iPhone 5? Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Przecież już dawno jest...nawet na 4s jest.... Link to post Share on other sites
Lethoo 0 Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Ehh... No tak mój błąd, sprawdzałem na mgsm, a tam dalej napisane, że jest iOS 7. Chyba, że lepiej byłoby dopłacić pare stówek i zakupić 6? Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Jeśli możesz sobie na to pozwolić i nie przeszkadza Ci rozmiar, to będzie to również dobry wybór na kolejne minimum dwa lata. Link to post Share on other sites
Lethoo 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) IPhone 6 jednak odpada - najtańszy 2500zl, a to jednak za dużo. Tu znalazłem taka xperie z3 compact za dość dobra cenę 1580zl: http://allegro.pl/sony-d5803-xperia-z3-compact-black-czarny-24h-i4942449524.html A najtańszy iPhone 5s to wydatek jakiś 1750 http://allegro.pl/apple-iphone-5s-czarny-pl-menu-gwar-24-bez-simlock-i4885599553.html Czyli jakieś 200zl, więcej minimum. Zresztą na tej aukcji iphone to zapewne jakaś chińska podróbka, bo czas dostawy to 30dni... Wiec najtańszy jest za 2 tysiące, czyli jakieś 500zl różnicy a to troszkę jest. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Lethoo Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Ta xperia nie ma gwarancji producenta. Jako dowód zakupu otrzymujesz fakturę vat marża, a taki dokument nie jest honorowany przez serwis producenta. Nie wiem kiedy ludzie przestaną myślec, ze są cwaniakami i na Allegro dostaną wszystko dużo tańsze niż w sklepie. Xperia normalnie kosztuje od 1800-2000. Znaleźć możesz czasami za 100-150 zł taniej jeśli ktoś sprzedaje nówkę z przedłużenia abonamentu, ale jak widziałem to jest cieżko takie coś wyrwać. Link to post Share on other sites
Lethoo 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Czyli jeśli jakbym miał juz kupować telefon to w grę wchodzą tylko takie sklepy jak - mediamarkt, mediaexpert itp..? Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Lethoo Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 X-kom, komputronik, euro, morele, agito, itp. Jeśli chcesz taniej to musisz poszukać ogłoszenia prywatnego od osoby, która sprzedaje telefon z przedłużenia umowy, bądź zakupu w autoryzowanym przez producenta sklepie. Link to post Share on other sites
12450416 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Zły temat pomyłka ... Edytowane 6 Stycznia 2015 przez 12450416 Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Z tego co widziałem, więcej ogłoszeń telefonów z przedłużenia umowy znajdziesz na olx.pl. Z tym, że tam najlepiej szukać w okolicy Twojego miejsca zamieszkania i umówić się na odbiór osobisty. Link to post Share on other sites
Lethoo 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Muszę wybrać się do jakiegoś sklepu i przetestować te telefony, bo byłem zdecydowany na xperie, a teraz sam już nie wiem. Zobaczę, który telefon będzie lepiej mi się używało, i który lepiej będzie leżał mi w dłoni. Bo naprawdę już nie wiem, na który wybrać, bo oba są świetne. Nigdy nie używałem iOS, ani androida, więc chyba musiałby sie nimi troszkę pobawić to wtedy zobaczyłbym, który system mi bardziej odpowiada. Jeszcze pytanie - czym różni sie xperia LTE od zwyklej, oprócz tego, że jest droższa o 100zl? I jeszcze chciałbym wiedzieć jak to jest z ta karta nano sim, czy w plusie otrzymałbym ja od ręki, jeśli tak to za ile ? Ale chyba są to sprawy groszowe o ile sie nie mylę Z tego co widziałem, więcej ogłoszeń telefonów z przedłużenia umowy znajdziesz na olx.pl. Z tym, że tam najlepiej szukać w okolicy Twojego miejsca zamieszkania i umówić się na odbiór osobisty. OLX raczej odpada, bo mieszkam na "zadupiu", także ciężko będzie z tymi spotkaniami. Najbliższe większe miasto to Rzeszów, a tam raczej niewiele bedzie takich ofert, ale zawsze popatrzeć można. Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Różnią się zapewne tym, że jeden ma LTE - nie wiem dokładnie o które Ci chodzi modele. Karty nano i micro różnią się rozmiarami - jeśli w sieci wymienią Ci za darmo, to będzie fajnie - jeśli nie - możesz wydrukować sobie szablon którejś z nich i samemu dociąć. Link to post Share on other sites
Lethoo 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Chodzi mi o te 2 modele: http://m.mediamarkt.pl/tablet-sony-xperia-z3-tablet-compact-lte-16gb-czarny,id-997687 http://m.mediamarkt.pl/smartfon-sony-xperia-z3-compact-czarny,id-989285 Ale chyba bardziej opłacałoby się kupic LTE, jeśli juz bym się zdecydował na xperie z3 compact? Tylko, ze teraz posiadam kartę micro sim w plusie i chciałbym wiedzieć czy bezproblemowo wymieniliby mi ja na nano? Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 No lepiej do tego LTE dopłacić tym bardziej, że w Plusie darmowym kodem możesz aktywować LTE i każdy pakiet neta będzie CI tak śmigał o ile będziesz w zasięgu sieci. Za wymianę karty sim na mniejszą w plusie płaci się chyba 12,50zł. Nie musisz płacić jeżeli podpisujesz z nimi umowę i bierzesz telefon z mniejszą kartą niż posiadasz albo jak miałeś abonament i Twoja karta została wyprodukowana przed 2005 rokiem.Jeżeli kupiłeś swój starter do Plusa w jakimś kiosku czy innym sklepie to musisz ją jeszcze zarejestrować. Będzie Ci potrzebny numer seryjny karty, który znajduje się na tym plastiku z którego się ją wyłamuje a jeżeli już go nie masz to istnieje aplikacja, którą go odczytasz. Link to post Share on other sites
UG560 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Raczej chodzi o to, że w pierwszym linku podałeś model Xperia Z3 TABLET Compact. Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Raczej chodzi o to, że w pierwszym linku podałeś model Xperia Z3 TABLET Compact. Dokładnie - 8 calowy Link to post Share on other sites
Lethoo 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 No lepiej do tego LTE dopłacić tym bardziej, że w Plusie darmowym kodem możesz aktywować LTE i każdy pakiet neta będzie CI tak śmigał o ile będziesz w zasięgu sieci. Za wymianę karty sim na mniejszą w plusie płaci się chyba 12,50zł. Nie musisz płacić jeżeli podpisujesz z nimi umowę i bierzesz telefon z mniejszą kartą niż posiadasz albo jak miałeś abonament i Twoja karta została wyprodukowana przed 2005 rokiem. Jeżeli kupiłeś swój starter do Plusa w jakimś kiosku czy innym sklepie to musisz ją jeszcze zarejestrować. Będzie Ci potrzebny numer seryjny karty, który znajduje się na tym plastiku z którego się ją wyłamuje a jeżeli już go nie masz to istnieje aplikacja, którą go odczytasz. Znaczy tak od zawsze miałem abonament w plusie, a kartę micro sim dostałem razem z przedłużeniem umowy, w której otrzymałem lumie 710. Więc jedynie będę teraz musiał zapłacić za wymianę na nano 12,5zl? Raczej chodzi o to, że w pierwszym linku podałeś model Xperia Z3 TABLET Compact. Tak mój błąd teraz zauważyłem, ze to tablet. Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 A najtańszy iPhone 5s to wydatek jakiś 1750 http://allegro.pl/ap...4885599553.html Jeszcze tak tylko się wtrącę - ta oferta dotyczy ajfona z GB, a do tego bez gwarancji Apple, a jakiegoś serwisu-krzaka. Oznacza to, że ominie Cię jedna z najlepszych rzeczy powiązanymi z ajfonami - serwis. Oni nie bawią się w naprawianie, jak Ci przycisk będzie się zacinał - wymienią na nową sztukę i po problemie. Natomiast w takich pobocznych, nieautoryzowanych serwisach, to mogą po prostu Cię odesłać z kwitkiem, bo powiedzą, że sam zniszczyłeś. Na ajfona trzeba wyłożyć trochę i nie jest to żadną tajemnicą, ale jeżeli za te ponad 2k dostajemy telefon, który nawet po tych 2-3 latach działa płynnie, to moim zdaniem warto. Na poparcie moich słów możesz obejrzeć filmiki z działania 4S na iOS 8 - telefon, który w tym roku skończy 4 lata, nadal działa dobrze (różnica w stosunku do 5s jest znaczna, ale w miarę komfortowo się go używa). Problem z Androidami jest taki, że kupując najnowszy model, nie zdążysz się nim nabawić, a już wychodzi coś lepszego. Z Apple masz ten komfort, że wydaje nowy model raz na rok, a więc Twój telefon będzie na czasie dłużej, niż flagowiec na Andku. Jakbyś miał jakieś pytania odnośnie 5s, to wal śmiało. Link to post Share on other sites
Lethoo 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Muszę przyznać, że coraz bardziej przekonuje się jednak do tego iPhone'a. Tylko, czyli jakbym zdecydował się właśnie na niego to najlepiej byłoby go kupic od autoryzowanych sprzedawców ? Na przykład: http://apple.strefamarek.allegro.pl/apple-iphone-5s-16gb-gwiezdna-szarosc.html Chyba, że jeszcze media markt wchodził by w grę, gdzie iPhone kosztuje o 50zl taniej, ale jednak jak na taki telefon to nie jestem pewien czy jest wart swojej ceny i czy starczy mi na minimum 2 lata. Muszę jeszcze powiedzieć, że coraz bardziej przekonuje się, że wybór androida to będzie niewypał. Od zawsze miałem WP i teraz jak chciałbym zakupić nowy telefon to wszyscy znajomi doradzają mi żebym właśnie wziął androida bo jest najlepszy. Teraz jak czytam te wszystkie Wasze wypowiedzi o androidzie na forum stwierdzam, że ten system to jakaś porażka i jedyne co wchodzi w grę to iOS lub WP. Ehh... Gdyby xperia z3 compact miała windowsa w ogóle bym się nie zastanawiał. Ale niestety na ta chwilę nie ma żadnego telefonu z windowsem spełniającego moje wymagania, więc wybór padnie chyba jednak na iphone'a 5s, przekonaliście mnie . Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Lethoo Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 http://allegro.pl/iphone-5s-szary-16gb-polski-salon-gwarancja-nowy-i4927642902.html zadzwoń, poproś o skany dokumentów. Jeśli wszystko będzie ok, to postaw gościa przed sytuacją, że za 2000-2100 bierzesz od ręki. Aukcja się kończy za ponad 3h. Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Tylko, czyli jakbym zdecydował się właśnie na niego to najlepiej byłoby go kupic od autoryzowanych sprzedawców ? Na przykład: Ze sklepu autoryzowanego zawsze lepiej, masz 100% pewności, że gwarancja będzie respektowana przez iStore w Polsce, gdyż większość sklepów (nieautoryzowanych) sprzedaje ajfony z UK i jeżeli takowy nie ma gwarancji międzynarodowej, to jest problem potem z serwisowaniem. Ja osobiście kupowałem w X-Komie, mogę w 100% polecić, bo ceny mają dobre (a jak podczas mojej wizyty u nich cena na stronie podniosła się, to i tak sprzedali mi po dawnej), a są dostępni w każdym większym mieście. A i jeszcze jeżeli mowa o suchych liczbach i smarkach: iP 6 Bigiego: http://i.imgur.com/071Ti7y.png Z3 Compact: http://m.komorkomania.pl/xperia-z3-compact-antutu-626afa2,630,0,0,0.jpg No, ale to tylko 2 rdzenie i 1GB RAM. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez iDaft Link to post Share on other sites
Lethoo 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Na 4 zdjęciu bok telefonu wyglada jakby miał rysy, ale może to tylko światło tak pada. Dzięki, że w ogóle chciało Ci się szukać jakiejś aukcji, ale nie wiem czy nie wolałbym kupic iphone'a jednak w jakimś sklepie 2tysiace piechota nie chodzi, a nie chce mieć później jakiejś nieprzyjemniej niespodzianki. Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Mi coś z tym iPhonem z aukcji nie pasuje. Oryginalny zestaw iP5S składa się wyłącznie z tego:http://i.imgur.com/dZ6YAeh.jpg Edytowane 6 Stycznia 2015 przez iDaft Link to post Share on other sites
Lethoo 0 Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Tylko, że iPhone 5s w teście antutu benchmark wypada gorzej od xperi z3 compact . A jeszcze co do aukcji - co takiego w niej podejrzanego według Ciebie? Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Tylko, że iPhone 5s w teście antutu benchmark wypada gorzej od xperi z3 compact . A to na pewno, generacja równa iP5s, to Z1 Compact. Co wcale nie oznacza, że iP5s ma się czego wstydzić. A jeszcze co do aukcji - co takiego w niej podejrzanego według Ciebie? To znaczy mam tylko takie lekkie wątpliwości odnośnie pochodzenia tego iP - raz, że formobile.eu nigdzie nie jest wymieniony jako autoryzowany sprzedawca Apple, a dwa, że nie raz zdarzały się cyrki z iPhonami od Plusa. No, ale z drugiej strony - formobile daje 2 lata GW (w sumie to wszędzie, gdzie nie kupisz masz 2 lata GW sprzedawcy ), a do tego ten iPhone ma na nalepce, że przeznaczony jest na rynek europejski. Jeszcze sprawdziłem po numerze seryjnym (trochę niewyraźne zdjęcie, więc nie wiem czy czegoś nie przekręciłem) i wychodzi na to, że nieaktywowany jeszcze.Niemniej, jeżeli nie zależy Ci na FV i te 200-300zł chciałbyś zaoszczędzić, to już tylko Twój wybór. Link to post Share on other sites
Recommended Posts