reteryty 1 Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, nie wiem czy temat założyłem w dobrym dziale, jak nie to przepraszam. Mam pytanie dziś odebrałem telefon Motorola Moto G2, do telefonu dołączone są 2 kartki: Wydanie towaru nr XXXX do faktury VAT nr XXXX i Faktura Nr XXXX do paragonu obie te kartki są nie podpisane przez osoby wydające ani żadnej pieczątki,a na dole jest jedynie kod kreskowy. Czy te dokumenty są kompletne? Nie ma z telefonem żadnej karty gwarancyjnej ani paragonu, czy w razie awarii mam pełna gwarancje? Dodam, że telefon kupiłem w sklepie vobis. Edytowane 5 Stycznia 2015 przez reteryty Cytuj Link to post Share on other sites
toddlockwood 71 Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 nie są bo musi być pieczątka i podpis.Nie wiem jak w ogole wygląda gwarancja motoroli bo motorola wycofała się z rynku polskiego.PS. Vobis jeszcze istnieje?! Cytuj Link to post Share on other sites
reteryty 1 Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 no kupiłem tam telefon więc chyba istnieje Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 NIE PISZ BZDUR - NIE MA WYMOGU podpisywania Faktury VAT. NIE MA. Faktura jest ważna, stanowi dowód zakupu. Powinieneś dostać Kartę Gwarancyjną - i się o nią upomnij - powinni Ci ją podbić. Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Aby faktura była ważna nie potrzeba ani pieczątki ani podpisu. Czy na którymś z dokumentów jest nr imei? Cytuj Link to post Share on other sites
reteryty 1 Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Na zaświadczeniu wydania towaru jest nr imei, a na fakturze jest tylko nr modelu. W takim razie pisze do nich @ odnośnie karty gwarancyjnej. Cytuj Link to post Share on other sites
toddlockwood 71 Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 chodzilo mi o podpis i pieczatke na karcie gwarancyjnej i bo ona musi byc.sory za nieporozumienie Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Kolejny raz piszesz głupoty - karta gwarancyjna może być pusta. W sprzedazach przez internet - nawet od operatorów - dostajesz dowód zakupu inne papierki - bez pieczątek i podpisów. Gwarancja z nimi jest ważna. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts