Skocz do zawartości

Jaki telefon kupić do 700 zł

Recommended Posts

Myślisz, że Lumie nie są dobre? Więc zabieraj się z tego forum:

Że jak ?

Ktoś, kto ma negatywne zdanie na temat Lumii ma się zabierać z tego forum ?!

• Popieram 3

Oh, czyżbym nadepnął komuś na odcisk... Tak mi przykro... Swoją drogą to nie jest forum Windows Phone, wiec nie rozumiem czemu ma zmienić forum jeśli nie jestem zakochany po uszy w lumi...

A lumie są dobre, jak na swoją cenę i dla niezbyt wymagających użytkowników.

Edytowane przez cop1976
  • Popieram 1

A mógłbyś powiedzieć o co Ci chodzi, bo już się pogubiłem?

Kolega Ravir wspomniał o "chińczykach", zapytałem więc skąd są Lumie. Generalnie widzę, że niby chińskie jest złe a większość(95%) urządzeń, z których korzystamy jest produkowana w Chinach i jakoś nikomu to nie przeszkadza. No ale Lumie produkują w Finlandii...

Nic więcej nie chciałbym mówić i pisać w tym temacie.

Ktoś, kto ma negatywne zdanie na temat Lumii ma się zabierać z tego forum ?!

Jeśli twierdzi, że:

Choć to akurat może być przez to, że ludzi nie stać na dobre telefony i dlatego kupują lumie
to jaka w tym prawda i sens?

A lumie są dobre, jak na swoją cenę i dla niezbyt wymagających użytkowników.

Nadal twierdzisz, że to ma sens?

Kolega Ravir wspomniał o "chińczykach", zapytałem więc skąd są Lumie. Generalnie widzę, że niby chińskie jest złe a większość(95%) urządzeń, z których korzystamy jest produkowana w Chinach i jakoś nikomu to nie przeszkadza.

Widzę, że nie rozumiesz - chodzi o marki chińskie, a nie produkty składane w Chinach. 

Jeśli twierdzi, że: to jaka w tym prawda i sens?

Nadal twierdzisz, że to ma sens?

Widzę, że nie rozumiesz - chodzi o marki chińskie, a nie produkty składane w Chinach.

Oczywiście, że to ma sens. Lumia jest dobrym telefonem, dla kogoś kto nie ma za dużo kasy i nie wymaga za dużo od telefonu. A uważasz, że namawianie ludzi na traktor gdy szukają samochodu osobowego jest ok?

Nie, ale nie oferuje nic, co rekompensuje ta cenę. Płynność systemu jak w tanich modelach i dokładnie te same funkcje... Więc po co przepłacać... A lepszy ekran, czy aparat nie są powodem do takiej różnicy w cenie...

A czego oczekujesz? Płynność telefonów jest bezbłędna - czy tych drogich, czy tanich - co można więcej zrobić? Że telefon będzie reagował na Twoje myśli? 

Co mają inne telefony czego nie ma WP, a jest tak istotne przy zakupie?

Edytowane przez rysiooo
A czego oczekujesz? Płynność telefonów jest bezbłędna - czy tych drogich, czy tanich - co można więcej zrobić? Że telefon będzie reagował na Twoje myśli?

Co mają inne telefony czego nie ma WP, a jest tak istotne przy zakupie?

Mnogość aplikacji i gier. Pełna personalizacja, możliwość zmiany systemu i dostosowania wszystkiego do swoich potrzeb. Większość ludzi uważa smartphone za coś bardzo osobistego i chce go dostosować pod siebie. Zmiana obudowy to nie wszystko... A windows phone nawet tapety sobie nie ustawi.

A windows phone nawet tapety sobie nie ustawi.

Jesteś niedoinformowany i to bardzo. Nie wiem skąd się wziąłeś, ale przestań gadać kłamstwa. Na WP już nawet nie pamiętam od kiedy są tapety. Więc następnym razem nie błaźnij się.

Większość ludzi uważa smartphone za coś bardzo osobistego i chce go dostosować pod siebie.

Oczywiście, ale 90% ludzi, używa smartphone'a w sposób normalny - nie wykorzystując nawet tylu możliwości które daje chociażby WP czy iOS.

Jesteś niedoinformowany i to bardzo. Nie wiem skąd się wziąłeś, ale przestań gadać kłamstwa. Na WP już nawet nie pamiętam od kiedy są tapety. Więc następnym razem nie błaźnij się.

Oczywiście, ale 90% ludzi, używa smartphone'a w sposób normalny - nie wykorzystując nawet tylu możliwości które daje chociażby WP czy iOS.

A 50% zaraz po wyjściu z salonu wyłącza dane mobilne, wiec po co im smartphone? Lepiej kupić zwykły telefon...

A 50% zaraz po wyjściu z salonu wyłącza dane mobilne, wiec po co im smartphone? Lepiej kupić zwykły telefon..

Jeśli nie znasz podstaw danego systemu nie zabieraj głosu na jego temat - udowodniłeś to powyżej, więc Twoje zdanie jest nic nie warte. 

Super, ale mówimy o osobach świadomych, które przychodzą na forum po poradę, więc można założyć, że +/- wiedzą, czego chcą. Osobiście nie bardzo rozumiem, jak można toczyć boje na noże o system w telefonie, ale powoli mam dosyć schematu, kiedy ktoś prosi o pomoc w wyborze Androida, a ma bez wazeliny wciskaną Lumię. 

• Popieram 3
Jeśli nie znasz podstaw danego systemu nie zabieraj głosu na jego temat - udowodniłeś to powyżej, więc Twoje zdanie jest nic nie warte.

A Ty wybitny specjalisto nie wciskaj ludziom tego o co nie proszą... Skończyłem i dziękuję za miłą konwersację...

Super, ale mówimy o osobach świadomych, które przychodzą na forum po poradę, więc można założyć, że +/- wiedzą, czego chcą. Osobiście nie bardzo rozumiem, jak można toczyć boje na noże o system w telefonie, ale powoli mam dosyć schematu, kiedy ktoś prosi o pomoc w wyborze Androida, a ma bez wazeliny wciskaną Lumię. 

Weź może przeczytaj kilka innych - pierwszych z brzegu wątków. Ludzie przychodzący tutaj na forum nie mają świadomości o obecnej generacji WP - nawet nasz specjalista, którego tutaj bronisz nie zna podstaw tego systemu.

Po drugie - wspólnie z Igorussem - powstał temat odnośnie bezpiecznych zakupów w sieci - weryfikacja ofert. Cała masa osób tutaj na forum nie ma pojęcia na temat zakupów i warunków jakie daje faktura vat - marża.

Ludzie nie są świadomi - wystarczy przeczytać kilka tematów z pierwszej strony. 

Weź może przeczytaj kilka innych - pierwszych z brzegu wątków.

Przeczytałem. W przypadku większości tematów zaczynasz mniej więcej tak "Mimo, że chcesz Androida, wcale go jednak naprawdę nie chcesz, weź Lumię...!"

Mam prośbę - skończ takie praktyki. Jeśli wchodzę do salonu Audi, a przed wejściem zaczepiałby mnie facet, który mówił jakie to g...i ciągnął na siłę do salonu Mercedes'a to:

a. nie uwierzyłbym w jego bezinteresowność,

b. gdyby był choćby w połowie tak natarczywy, jak ty jesteś z Lumiami, dałbym mu w twarz.

Nie traktuj każdego, kto tu przychodzi, jak ostatniego idiotę, bo w ten sposób się zachowujesz.

• Popieram 1

Przepraszam, że to powiem ale jesteście poje**ni. Toczycie kłótnie o jakieś kompletne pierdoły zamiast cieszyć się życiem. Ktoś przychodzi tutaj po poradę, inne osoby mówią temu komuś co wg nich jest najlepsze. rysiooo jest jednym z najczęściej wypowiadających się tutaj użytkowników i jest przekonany, że Lumie są najlepsze w różnych półkach cenowych więc automatycznie je poleca. Ktoś inny poleca Androidy, nawiązuje się jakaś dyskusja i zainteresowany wybiera co mu się najbardziej podoba a życie toczy się dalej.
No i jeszcze to wykłócanie w stylu, że Nokia nie jest robiona w Finlandii bo prawie wszystko robią w Chinach to też jakaś błazenada. Teraz praktycznie wszystko robią w Chinach, bo tam jest najtaniej a później poszczególni producenci sobie wrzucają naklejkę, że wyprodukowano w USA, bo tam wrzucili softa no i kupujący jest zadowolony, że nie ma sprzętu z Chin. Wrzućcie na luz, szkoda zdrowia.

No a teksty w stylu:

Nie, ale nie oferuje nic, co rekompensuje ta cenę. Płynność systemu jak w tanich modelach i dokładnie te same funkcje... Więc po co przepłacać... A lepszy ekran, czy aparat nie są powodem do takiej różnicy w cenie...

są kompletnie bez sensu. Równie dobrze można powiedzieć, że Androidy za 2000zł nie oferują nic co rekompensuje cenę. Na początku też będziesz miał tę samą płynność a po dość krótkim czasie ten tani ostro wymięknie no ale przecież telefon nadal spełnia te same funkcje tylko, że ch**owo. Głównie płacisz za lepsze podzespoły, żeby mieć bardziej przyszłościowy kombajn. End of story.

Super, ale mówimy o osobach świadomych, które przychodzą na forum po poradę, więc można założyć, że +/- wiedzą, czego chcą.

Czasami ludzie wiedzą czego chcą ale żyją w nieświadomości spowodowanej naciskiem społeczeństwa i sieją jakiś niepotrzebny fetor. Rozmawiałem z dużą ilością androidowców z kręgu moich znajomych. Wszyscy mi opowiadali jak bardzo lumie są do du*y bo nie mają tylu aplikacji albo nie można zrobić czegośtam. Później okazało się, że albo nigdy nie mieli żadnego Windowsa Phone w rękach albo używali wersji 7.5, która rzeczywiście była okrojona. Kilkoro z nich zmieniło zdanie po tym, jak im uświadomiłem w jak wielkim błędzie są, "bo szwagier kolegi mojego kuzyna powiedział..."

Nie każdy przecież musi brać Lumie, bo na jeden post Ravira czy Rysia zachwalający system spod skrzydeł Microsoftu pojawia się kilka innych dotyczących androidów.

No, już wyrzuciłem to, co mi leżało na wątrobie. Dziękuję za uwagę.

Nie traktuj każdego, kto tu przychodzi, jak ostatniego idiotę, bo w ten sposób się zachowujesz.

Każdy interpretuje to według własnych przemyśleń.

Po drugie - przeanalizuj jeszcze większą ilość tematów. Zobacz ile osób zostało przekonany do Lumii i jeszcze ani jedna nie miała do tego pretensji a była zadowolona. Natomiast jeden z użytkowników (jest ich więcej) "JestemŁukasz" został w taki sposób jak tutaj namówiony na zakup S4 - starałem się  wyperswadować mu ten pomysł wspólnie z Ravirem. Po dwóch miesiącach sam przyznał, że źle postąpił z zakupem S4 i teraz chce sprzedać Samsunga - zakupić Lumię 930.

W sąsiednich tematach są osoby, które tak jak w tym chciały Androida - zupełnie nieświadome. To wszystko można zweryfikować, o co bym Cię prosił.

Jeśli wchodzę do salonu Audi, a przed wejściem zaczepiałby mnie facet, który mówił jakie to g...i ciągnął na siłę do salonu Mercedes'a to:   a. nie uwierzyłbym w jego bezinteresowność, b. gdyby był choćby w połowie tak natarczywy, jak ty jesteś z Lumiami, dałbym mu w twarz.

Oczywiście - w 100% się z tym zgadzam. Zrobiłbym to samo w takim przypadku. 

nawiązuje się jakaś dyskusja

Problem w tym, że tak nie jest. Klient, który przychodzi jest zewsząd atakowany Lumiami, a posty osób, które wypowiadają się o nich krytycznie, są przez ich największego fana z miejsca zgłaszane - stąd moja obecność w tym temacie. Nie chce on więc dyskutować, ale usuwać komentarze. W takich tematach należy zachować obiektywizm, a kierowanie się emocjami to głupota. Dla mnie telefon pełni funkcję utylitarną i podniecanie się jednym czy drugim systemem jest mi obce. 

namówiony na zakup S4

S4 akurat nie jest jakimś super udanym modelem, więc gdzie byłeś, jak go namawiali ? ;) 

S4 akurat nie jest jakimś super udanym modelem, więc gdzie byłeś, jak go namawiali ?

Nie przeczytałeś powyższego ze zrozumieniem, dlatego odsyłam do tematu:

http://forum.benchmark.pl/topic/160320-abonament-z-telefonem-us%C5%82ugi-op%C5%82acalne/

z miejsca zgłaszane

Zgłaszana jest nieprawda - prosiłbym o opublikowanie zgłaszanych postów dla potwierdzenia. Takie oskarżenia przez moderatora nie mogą mieć miejsca. 

Zgłaszana jest nieprawda

Nie tylko. Zgłaszasz dosłownie wszystko, z czym się nie zgadzasz. Samemu dość często pisząc niezgodnie z prawdą, patrz - wczorajszy tekst o tym, że najlepsze, pod kątem audio, telefony robi HTC - zgłosiłeś to jako nieprawdę. Gdy wrzuciłem testy potwierdzające post, który zgłosiłeś, nawet tego nie skomentowałeś.

Tak jak już pisałem - trochę obiektywności. Jeśli z czymś się nie zgadzasz - przedstaw materiały, które to potwierdzą. Z tego, co widzę, chciałbyś na tym forum wprowadzić cenzurę i ustawowe uwielbienie dla WP.

Myślisz, że Lumie nie są dobre? Więc zabieraj się z tego forum:)

Na dobrą sprawę, to za ten tekst powinieneś dostać urlop.

• Popieram 1
Nie tylko. Zgłaszasz dosłownie wszystko, z czym się nie zgadzasz. Samemu dość często pisząc niezgodnie z prawdą, patrz - wczorajszy tekst o tym, że najlepsze, pod kątem audio, telefony robi HTC - zgłosiłeś to jako nieprawdę. Gdy wrzuciłem testy potwierdzające post, który zgłosiłeś, nawet tego nie skomentowałeś.

Nie wiem jak czytasz te zgłoszenia, ale zgłoszona była nieprawda w postaci (w zgłoszeniu podałem nawet aktualną promocję w media expert dotyczącą 4S): 

Nowego Iphona 4s nie kupisz za 500 bo już ich dawno nie produkują. Teraz jest trend na sprzedawanie odnowionych jako nowych.

Nic z tym nie zostało zrobione - ani przekreślone, ani skomentowane - niech pozostali użytkownicy też myślą w ten sposób jak autor tego zacnego posta.

Ty wrzuciłeś porównanie:

http://www.phonearena.com/news/Best-smartphones-for-music_id56292

jak to może świadczyć o jakości dźwięku? Chyba o tym była mowa, a nie o poziomie wyjścia? Po za tym lumia 525 znalazła się w czołówce tego zestawienia - nie śmieszne?

http://www.androidpit.com/best-smartphones-for-music

na portalu androidowym porównanie takie chyba nie ma sensu? Poza tym nie ma iPhone 6, nie ma żadnego telefonu z WP, nie ma telefonów innych producentów (Motorola, Huawei, Blakberry). 

Jaki jest sens komentowania takich żałosnych publikacji przez moderatora? Zupełnie nierzetelne testy są zamieszczane przez jedną z wysoko postawionych na forum osób.

Z całym szacunkiem Nowaj - cenię Cię za worklogi i tematy dotyczące hardware'u komputerowego - tutaj nie mam Tobie nic do zarzucenia, ale w tym dziale mógłbyś bardziej przykładać się do dbania o wiarygodność tematów.

Na dobrą sprawę, to za ten tekst powinieneś dostać urlop.

Ok, przyznaję się, że poniosło mnie - ale nie mogę patrzeć jak kolejny raz ktoś nie znający podstaw danego zagadnienia udziela się na pełny gwizdek. W tym miejscu - przepraszam - za moją impulsywność i niestosowne sformułowanie w kierunku innego użytkownika.

Edytowane przez rysiooo

Szkoda trochę, że zrobiło się takie zamieszanie, ale bardzo się cieszę, że zawitał wreszcie do tego działu jakiś moderator. Sam jestem "androidowcem", ale i z iOS i WP 8.X miałem styczność. Strasznie denerwujące jest wciskanie Lumii na siłę, jako najlepszych urządzeń właściwie w każdym możliwym budżecie w jakim one występują, a w wyższych produktów z logo jabłka.

Jako użytkownik tego forum zawsze staram się być obiektywny. Nie raz zgadzałem się z użytkownikiem Ravir i rysiooo, lecz zazwyczaj byłem po drugiej stronie barykady. 

Nie, nie ma telefonu idealnego. Lecz mówienie, że Lumia jest najlepsza ze wszystkim, to przekłamanie, tak samo jak mówienie, że telefony do 1000 zł bazujące na systemie Android nie zagwarantują wystarczającej wydajności do normalnego użytkowania. Nie wiem kiedy Panowie mieli ostatnio do czynienia z Androidem, ale śmiem twierdzić, że było to za czasów kiedy w ogóle było cudem że smartphony istnieją.

Nie wprowadzając dalszego zamętu chciałbym przypomnieć co po niektórym, że istnieją inne wydajne urządzenia warte uwagi w prawie każdej kwocie nie bazujące na systemie MS. Nie mówiąc, że w najniższej klasie cenowej są złe, bo to prawdą nie jest. Lumia 520 jest udanym telefonem, 535 niby też, jednak nie można mówić że nie ma jej równych do 1000 zł budżetu.

Denerwujące jest to, że mówicie, że telefony z WP 8.X dostaną WP 10 i jest to zaleta, ale jak przychodzi do Andruta, to oficjalna informacja o przyszłej aktualizacji do np. 5.0 wygląda mniej-więcej tak: "Niby jest, ale kiedy, i czy w ogóle nie wiadomo". Czyli, tak samo jak w przypadku WP.

Ogólna prośba do administracji. Może warto by znaleźć jakiegoś natywnego moderatora dla tego działu? Często są tutaj wojny i potyczki a rzadko kiedy jest ktoś, kto jest w stanie temu zaradzić.

Edytowane przez Rica1
  • Popieram 3