CoUsT 0 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Witam. Prosta sprawa - moje wszystkie gryzonie popadały, a ostatnio załatwiłem sobie jakąś mychę pseudogamingową za 30 zł (dosyć solidnie wykonana, długi i silny kabel), jednakże jest ona duża i ciężka, przez co strasznie ciężko mi nią cokolwiek robić i poświęcam zbyt dużą uwagę na sterowaniu myszką niż na tym, co aktualnie robię na komputerze. Bardzo prosiłbym o jakieś propozycje. Nie muszą być to mega drogie myszki. Wystarczą nawet te za kilkadziesiąt złotych. Ważne jest, by nie padły po miesiącu użytkowania i miały długi i silny kabel. § Budżet: do ok. 150 zł (im taniej tym lepiej, ważne by była w miarę dobra jakość) § Jakiej myszki obecnie używasz: ART AM-80 § Jaką masz obecnie podkładkę: nie posiadam § Z jakich wartości DPI korzystasz: chyba jestem przyzwyczajony do 1000 § Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: nie gram w FPSy § W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): MOBA, MMO, RPG § Ile przycisków używasz w myszce: 3 wystarczają, dodatkowe zbędne § Chwyt: Claw § Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2 § Wielkość dłoni (od czubka palca serdecznego do kciuka: ok. 12 cm § Dlaczego chcesz zmienić mysz: Duża, ciężka, niekomfortowa § Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): Im mniejsza i lżejsza tym lepiej, przyciski 3 - reszta zbędna (choć nie narzekałbym na dodatkowe przyciski), materiał obojętny. Chciałbym kabel ok. 1.8 metra, ponieważ komputer jest wysunięty spod biurka, a nie chcę kabla dawać przodem i zawijać (szybciej się popsuje, wszystkie myszki właśnie padły przez przerwanie kabla). Bardzo polubiłem w dłoni zwyczajną myszkę za 3 złote, link tutaj, jednakże kabel ma jedynie 1.2 metra i musiałem je dawać od przodu - jedna podziałała kilka miesięcy, druga tydzień. Co do chwytu - mój jest trochę nietypowy. Trzymam myszkę jedynie końcówkami palców w układzie 1+2+2, jedynie z prawej strony bardziej palce przylegają do myszki w celu lepszej kontroli nad nią. Zwykle wcale nie ruszam ręką, a myszkę przesuwam jedynie palcami. Preferuję lekkie myszki, gdyż czasem zdarzy mi się podnieść myszkę i zmienić jej pozycję na biurku, a ciężkie myszki strasznie męczą dłoń. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez CoUsT Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts