-Tommy- 5033 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Witam koledzy - miał ktoś do czynienia z tymi dwoma modelami ? nie chodzi mi tu o benchamrki i gry bo wiem ,że praktycznie wypadają identycznie lecz o to czy te dodatkowe 1GB daje coś realnie do działania systemu moja wersja 2GB po aktualizacji chodzi na razie wzorowo (zawsze wolne od 400mb do 800mb - nigdy mniej) a mam okazje dopłacic 200zł do wersji 3GB i nie wiem czy sie opłaca nie ineteresuje mnie tez te 32GB bo mam karte 64 chodzi o same realne plusy tych 3GB nad 2GB czy coś to daje ,czy to tylko melodia przyszłośći Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 więcej ramu to tak jakby tez większa przepustowość danych związana z większą pamięcią wewnętrzną na pewno wersja z 3gb będzie znacznie bardziej wydajna po jakimś czasie tzn. jak już telefon że tak powiem zawalisz, usyfisz różnymi badziewiami programami itp dla mnie w dzisiejszych czasach 2gb ramu to takie minimum dla androida. z pewnością wolałbym te 3gb Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 czyli chyba nie ma sensu na dziś dzień zamieniać jak i tak max do kwietnia-maja ten zostanie no chyba,że ktoś ma inne doświadczenia z 2gb vs 3gb, które by pokazały, że te 200zł warto dołożyć na dziś dzień czy lepiej przeznaczyć na coś innego Cytuj Link to post Share on other sites
muf18 56 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 W G3 warto - jak widzisz sam masz ledwo co 400-800mb wolnego ramu - przy takiej rozdzielczości warto dokładać do 3GB ramu, bo bufor się szybciej przepełnia i wywala zchache'owane appsy z ramu. Szczerze to umiem 3gb zapchać w mojej Z2, więc za tylko więcej 200 zł bym wziął 3GB wersję. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts